شناسه خبر:77581
1402/10/6 10:30:46

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با اشاره به اجرای طرح‌های حمایتی برای نخبگان و زمینه استفاده از ظرفیت‌های آنان در دستگاه‌های اجرایی، گفت: 220 نفر از نخبگان این استان برای جذب در دستگاه‌های اداری تشکیل پرونده داده‌اند.

موسی اعظمی روز سه‌شنبه ابراز کرد: امسال حدود یک‌هزار نفر در سطح کشور از کسانی که براساس تعریف بنیاد ملی نخبگان، نخبه محسوب می‌شوند، استخدام شدند که سهمیه استان همدان 10 نفر بود و این تعداد دوره‌های توانمندسازی را سپری می‌کنند.

وی با بیان اینکه استاندار همدان پیشنهاد داده که 10 نفر دیگر به این سهمیه اضافه شود، خاطرنشان کرد: فراخوان جذب نخبگان برای سال آینده به‌زودی در دستگاه‌های اجرایی اعلام می‌شود و افرادی که شرایط لازم را دارند، مدارک خود را در سامانه سینا بارگذاری کنند تا همکاران گزینش‌های لازم را انجام دهند.

اعظمی تأکید کرد: دولت سیزدهم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی را از یک‌هزار نفر به پنج هزار نفر برای سال آینده افزایش داده است.

اعظمی ابراز کرد: دولت سیزدهم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی را از یک‌هزار نفر به پنج هزار نفر برای سال آینده افزایش داده است.

وی یکی دیگر از طرح‌های جدید در سال جاری را به کارگماری نخبگان در قالب طرح بورسیه صنعتی عنوان کرد و گفت: در این راستا ظرفیت افرادی که مستعد و توانمند هستند، شناسایی می‌شود.

* همکاری 60 واحد صنعتی همدان در قالب طرح بورسیه با بنیاد نخبگان

اعظمی افزود: برای نخستین‌بار 60 واحد صنعتی و شرکت در استان شناسایی شدند که در قالب طرح بورسیه صنعتی با بنیاد نخبگان همکاری کنند که با توجه به نیازهای تخصصی و علمی، دانش‌آموختگان با مهارت واحدها آشنا شده و تلفیقی از تحقیق و علم ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: این واحدهای صنعتی حمایت مالی از نخبگان را در دو قالب انجام می‌دهند و از دانشجویان جدیدالورودی که رتبه‌های زیر چهار هزار کنکور را کسب کرده‌اند، افرادی را انتخاب می‌کنند.

اعظمی مأموریت اصلی بنیاد نخبگان را نخبه‌گزینی شامل شناسایی نخبگان جوان، نخبه‌پروری، نخبه‌گماری، تکریم و تجلیل و الگوسازی از نخبگان و استفاده از ظرفیت فکری و علمی آن‌ها به‌عنوان اتاق فکر در هیئت‌های اندیشه‌ورز، کارگروه‌ها و به‌عنوان مشاور با همکاری دستگاه‌های اجرایی همچون استانداری عنوان کرد و افزود: هم‌اینک حدود 30 نخبه در این بخش‌ها فعال هستند.

رئیس بنیاد نخبگان استان همدان یادآور شد: بنیاد نخبگان یک نهاد فرادستگاهی است که با تمام نهادها و دستگاه‌های اجرایی دیگر ارتباط دارد.

اعظمی گفت: نظر به تأکید مقام معظم رهبری در استفاده صحیح و مناسب از ظرفیت‌های علمی نخبگان در راستای توسعه کشور و لزوم حرکت انقلابی در مسیر رفع موانع و مشکلات تولید دانش و جنبش نرم‌افزاری در جلسه دیدار برخی از نخبگان علمی کشور با ایشان در مهرماه 1383، بنیاد ملی نخبگان کشور با اساسنامه‌ای تشکیل شد.

وی هدف از تأسیس بنیاد را برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان، جذب، حفظ و به‌کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقای تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه براساس سند چشم‌انداز کشور در افق 1404 عنوان کرد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان خاطرنشان کرد: ایجاد هماهنگی میان سازمان‌ها و نهادهای مرتبط با نخبگان و نظارت بر فعالیت‌های مربوط به آنان برای اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های مصوب، کمک به فراهم کردن تسهیلات و امکانات لازم برای دسترسی محققان و نخبگان به تحقیقات جهانی و انتقال فناوری‌های جدید به کشور در راستای تحقق اهداف توسعه علمی و متوازن کشور، از دیگر اهداف تشکیل این بنیاد است.

اعظمی افزود: نخبه به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می‌شود که اثرگذاری وی در تولید علم، هنر و فناوری کشور محسوس باشد و هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید دانش و نوآوری موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و متوازن کشور شود و احراز نخبگی افراد براساس آیین‌نامه پیشنهادی هیئت‌امنا و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.

بنیاد نخبگان استان همدان در سال 91 تشکیل شده است.

 

شناسه خبر 77581