مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت همدان مطرح کرد:
نقش «پزشک خانواده» در کاهش هزینه درمان و مراجعه بیمورد به پزشکان رده بالا
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: اگر مردم به تیم پزشک خانواده مراجعه کنند، هزینههایشان کاهش مییابد و مراجعه به متخصص و فوق تخصص تنها با نظر پزشک خانواده صورت میگیرد و از مراجعههای بیمورد به پزشکان رده بالا جلوگیری میشود.
وی افزود: زمانیکه فردی با یک مشکل سلامت و بیماری مواجه میشود، باید با تیم سلامت و پزشک خانواده خود بهعنوان نخستین ارائهدهندگان خدمات سلامت تماس بگیرد؛ چراکه پزشک خانواده از دانش و مهارت خود برای تشخیص و درمان انواع مسائل پزشکی استفاده میکند.
ارجمندیان تصریح کرد: بهطور کلی نظام ارجاع شامل سه سطح است؛ اگر مردم در قالب این برنامه به تیم پزشک خانواده مراجعه کنند، هزینههایشان کاهش مییابد و مراجعه به متخصص و فوق تخصص تنها با نظر پزشک خانواده صورت میگیرد و از مراجعههای بیمورد به پزشکان رده بالا جلوگیری میشود.
وی با بیان اینکه سطح یک نظام ارجاع یعنی بیمار به پزشک خانواده و تیمش ازجمله ماما، مراقب سلامت، بهیار در مراکز و پایگاههای بهداشت، مراجعه و معاینات اولیه را دریافت میکند، مطرح کرد: اگر بیمار درمان شد، نیازی به مراجعه به بیمارستانها و متخصصان ندارد و هزینههای هنگفت بابت سیتیاسکن و امآرآی به بیمار تحمیل نمیشود.
مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در سطح دو بیمار به کلینیکهای فوق تخصصی و بیمارستانها ارجاع میشود، خاطرنشان کرد: اگر پزشک عمومی متوجه شود که بیمار نیازمند دریافت خدمات درمانی پیچیدهتر است، بیمار را به سطح تخصصی ارجاع میدهد.
وی اضافه کرد: درصورتی که پزشک خانواده بررسیهای بیشتر برای ادامه روند تشخیص و درمان بیمار را نیاز بداند، تیم پزشک خانواده برای دریافت نوبت از مناسبترین و مرتبطترین پزشک متخصص برای بیمار اقدام میکند.
ارجمندیان با بیان اینکه تمام اعضای خانواده بهصورت دورهای توسط تیم پزشکی خانواده ویزیت و معاینه میشوند، تأکید کرد: پزشک خانواده بر کلیه اقدامات و فعالیتهای بهداشتی و درمانی انجامشده توسط تیم پزشکی خانواده نظارت میکند.
وی یادآور شد: ثبت سوابق پزشکی فرد در پرونده الکترونیکی سلامت علاوهبر کم کردن نیاز به تکرار آزمایشها و اقدامات تشخیصی، کاهش هزینههای مالی مربوطه و شناخت کامل پزشک خانواده از بیمار را در پی دارد و منجر به انجام اقدامات درمانی مناسب و کاهش تعداد مراجعه به پزشک میشود.
ارجمندیان با بیان اینکه برنامه پزشک خانوده در مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت استان همدان از سال 1385 درحال اجرا است، گفت: این برنامه در مناطق شهری با عنوان برنامه «سلامت خانواده و نظام ارجاع» از اردیبهشتماه سال گذشته از شهر کبودراهنگ و در اواخر سال 1402 در شهر بهار آغاز شده است و در آینده نزدیک در بقیه شهرهای بالای 20 هزار نفر استان هم اجرا خواهد شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 81564