سپهرغرب، گروه اجتماعی - طاهره ترابیمهوش: فرماندار تویسرکان با اشاره به اینکه بیماری کرونا در ایام نوروز دراین شهرستان سیر صعودی نداشته است گفت: خیرین همگام با دستگاههای دولتی برای شکست کرونا پای کار آمدهاند
کرونا واژه منحوسی که این روزها به کلید واژه خبری در کشور بدل شده بهطوریکه این ویروس به ظاهر کوچک توانسته کلیه برنامههای و سیاستگذاریهای کشوری و لشکری را در هم بریزد اما به گفته کادر درمانی تا پیدا شدن علاج برای این ویروس تنها راه مقابله درخانهماندن است که به نظر میرسد این مهم دربرخی از شهرستانهای استان همدان همچون تویسرکان خوشبختانه تا رسیدن به نقطه سلامت به آرمان ساکنین این خطه بدل شده است بر این اساس با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا در خصوص فعالیتهای انجام شده گفتگویی را با سید رسول حسینی فرماندار این شهرستان ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:
فرماندار تویسرکان با بیان اینکه این شهرستان به عنوان یکی از 10 شهرستان استان با جمعیت صدو یک هزار و 666 نفری در سه شهر تویسرکان، سرکان و فرسفج و 105 روستا ساکن هستند گفت: به محض بروز موضوع بیماری کرونا در کشور ما نیز به تبعیت از فضای کشوری و استانی ستاد پیشگیری، مقابله و مبارزه با کرونا را در سطح شهرستان تشکیل دادیم.
رسول حسینی افزود: تاکنون بیش از 40 جلسه در قالب این ستاد با حضور دستگاههای اجرایی وغاطبه مردم و سازمانهای مردم نهاد هیئت اندیشهورز شهرستان و نیز با حضور دهیاران و شوراهای اسلامی برگزار شده است.
وی ادامه داد: در روزهای نخستین بروز این بیماری مبنای تلاش ما اطلاعرسانی به مردم در این خصوص بود تا بستر لازم جهت مقابله با این بیماری فراهم شود.
حسینی خاطر نشان کرد: از جمله اقدامات عمدهای که در سطح شهرستان انجام شد میتوان به برگزاری جلسات با حضور سازمانهای مردمنهاد با محوریت دستگاههایی اجرایی اشاره کرد.
فرماندار تویسرکان با اشاره به اینکه تلاش ما علاوه بر استفاده از ظرفیت دستگاههای دولتی بهرهمندی از پتانسیل مردم و خیرین بود گفت: در این رابطه مقرر شد کلیه نقاط روستایی توسط دهیاران، پایگاه بسیج و شورای اسلامی روستاها علاوه بر اطلاعرسانی، در حوزه ضد عفونی معابر عمومی و در بدو امر اماکان عمومی نیز ورود کنند.
وی با تاکید بر اینکه این اقدامات همچنان در سطح روستاها چنان که گفته شد از بیش از یک ماه گذشته استمرار دارد بیان کرد:سه شهر این شهرستان نیز توسط شهرداریها همه روزه ضدعفونی میشود.
حسینی با بیان اینکه دراین وادی همراهی مردم را نیز داشتهایم اذعان کرد: در ادارات دولتی نیزعلاوه بر ملزم شدن به ضدعفونی روزانه برخی دستورالعملهای پیشگیرانه ارائه شد به عنوان مثال بانکهای شهرستان با ارائه شماره به مشتریان از ازدحام مردم جلوگیری کردند.
فرماندار تویسرکان افزود:علاوه بر اقدامات فوقالذکر از آنجاییکه با کمبود اقلام بهداشتی همچون ماسک، دستکش، ژل ضدعفونیکننده و غیره مواجه شدیم شاهد انقلاب عمومی برای تامین این ضرورتهای بهداشتی بودیم.
حسینی ادامه داد: براین اساس از آنجاییکه تویسرکان در عرصه داروسازی جایگاه ویژهای دارد از بدو امر مشکلی برای تامین پد الکی نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر شهرستان تویسرکان در تامین پد الکی اشباع شده و حتی طبق وظیفه تعریف شده برای فضای داروسازی نیاز کشور را نیز تامین کرده است افزود: خوشبختانه در خصوص دیگر اقلام همچون دستکش و ژل ضدعفونی نیز داروخانههای شهرستان اشباع شدهاند.
حسینی با بیان اینکه عمده مشکل ما همچون دیگر شهرستانهای استان و حتی دیگر استانها به کمبود ماسک برمیگشت تصریح کرد: بر این اساس کلیه اقلامی اینچنینی که ازسوی سازمان صنعت به شهرستان اختصاص یافت بنا به ضرورت در اختیار کادر درمانی به عنوان مدافعان سلامت قرار گرفت.
فرماندار تویسرکان ادامه داد: برای تامین نیاز شهروندان نیز از توان بخش خصوصی و خیرین بهره بردیم به گونهای که تعدادی کارگاه تولیدی پوشاک درحال حاضر در عرصه تولید ماسک فعالیت دارند.
وی با اشاره به عملکرد یکی از خیرین شهرستان دراین عرصه گفت: در نخستین روزهای بروز این بیماری یکی از کارگاهداران تویسرکان حدود 70 هزار ماسک تولید و در اختیار مردم قرار داد.
حسینی با تاکید براینکه در واحدهای تولیدی فوق کلیه الزامات بهداشتی از طریق نظارت سازمان صمت و مرکز بهداشت اعمال میشود تصریح کرد:به طوریکه کلیه داوطلبان فعالیت در این بخش در ابتدای کار به سازمان صمت و مرکز بهداشت ارجاع داده میشدند تا تاییدیه لازم را جهت فعالیت دریافت کنند.
فرماندار تویسرکان با بیان اینکه طبق فراینده طی شده در برخی از کارگاههای تولید و خیاطی روزانه دو هزار و500 تا 3 هزار عدد ماسک تولید میشود خاطرنشان کرد: به جرات میتوانم بگویم تقریبا دراین بخش نیز نیازمندی شهرستان در حال رفع شدن است.
حسینی ادامه داد: خوشبختانه از ظرفیت و توان خیرین در عرصه غربالگیری ورودیهای شهرنیز منتفع شدیم بهطوریکه بسیاری از دستگاههای تبسنج نیز توسط خیرین تامین شد.
وی با تاکید بر اهمیت اطلاعرسانی در عرصه ویروس کرونا به مردم این شهرستان تصریح کرد: بدین منظور از بلندگوهای ثابت و سیار در سطح شهرستان استفاده شد.
حسینی با اشاره به تاثیر این قبیل اطلاعرسانیها به ویژه در روستاها گفت: این مهم توانست در کاهش تردد در معابر و امکان عمومی تاثیر بسزایی داشته باشد.
فرماندار تویسرکان با بیان اینکه برخی انتقادها مبنی بر چرایی عدم بستن ورودیهای شهرستان به ما منعکس میشد اذعان کرد: در پاسخ به این عزیزان میبایست گفت بستن و یا باز کردن ورودیها براساس یک سری ضوابط و در حیطه اختیارات شورای تامین شهرستان نیست.
وی ادامه داد: با این وجود علیرغم نبود مصوبه در این زمینه کجدارو مریز ورود کردیم بهطوریکه کلیه مهمانسراهای دولتی وهتلها، مهمانپذیرها و خانهمسافرها از روزهای نخستین بروز این بیماری تعطیل شد پس برای حضور مسافر در شهرستان مجالی برای اتراق و اسکان فراهم نیست.
حسینی با بیان اینکه به اذعان بسیاری از کارشناسان شهرستان تویسرکان در عرصه پیشگیری و اطلاعرسانی جزء شهرستانهای برتراستان بوده است.
فرماندار تویسرکان با بیان اینکه مبنای عملکرد ما همچون موج نخست بروز این بیماری در موج دوم همزمان با سفرهای نوروزی جلوگیری از ورود افراد غیربومی به شهرستان بود خاطر نشان کرد: در این زمینه نیز میزان ورود مسافر به شهرستان تویسرکان نسبت به دیگر شهرستانها بسیار کمتر بوده است البته این مهم در راستای قطع زنجیره شیوع بیماری است وگرنه در دیگر موقعیتها این شهرستان همواره میزبان مناسبی برای مسافران و گردشگران خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه شیوع بیماری کرونا در شهرستان تویسرکان دارای روند صعودی نبود عنوان کرد: گرچه بنده متولی ارائه آمار در این زمینه نیستم اما طبق آخرین آمار معاونت بهداشتی دانشگاه تاکنون 9 بیمار در شهرستان تویسرکان شناسایی شدهاند.
حسینی با تاکید بر ارزشمند بودن جان تک تک ساکنین این شهرستان خاطر نشان کرد:در این زمینه حتی کلیه افرادی که پیش از ایام نوروز از طریق تورهای مسافرتی به دیگر استانها سفر کرده بودند به صورت ویژه مورد ارزیابی پزشکی و بهداشتی قرار دادیم.
حسینی با تاکید دوباره بر همراهی مردم شهرستان تویسرکان در عرصه پیشگیری اذعان کرد: حتی پیش از ابلاغ دستورالعمل اجرایی مبنی بر لزوم تعطیلی برخی از اصناف طی روزهای اخیر کسبه شهرستان طبق تاکید اتحادیه نسبت به تعطیلی این واحدها اقدام کردند.
وی با بیان اینکه بازار شهرستان تویسرکان پیش از ایام نوروز بسته بود گفت: در ایام نوروز نیز از طریق پلیس راهور تذکر لازم به خودروهای غیر بومی که اغلب فرزند و یا اقوام ساکنین تویسرکان بوده و در حال تردد در شهرها بودند داده میشد.
حسینی با اشاره به همکاری این قبیل مسافران به جهت عدم تردد در شهرهای شهرستان تویسرکان بیان کرد: علاوه بر این مردم شهرستان همراهی لازم را به جهت عدم حضور در مراسم پنج شنبه آخر سال را نیز داشتند این درحالی است که این آیین نیکو طی دو هفته پایانی سال همهساله انجام میشد.
فرماندار تویسرکان با تاکید بر استمرار تعطیلی روزبازارها در شهرستان اظهار کرد: در خصوص اجرای طرح غربالگری نیز میبایست بگویم ما منتظر خود اظهاری افراد و شهروندان نماندیم بلکه در این زمینه نیز از طریق روسای ادارت و دستگاهها خواهان اجرای این طرح شدیم به عنوان مثال از اداره بهزیستی خواهان اجرای طرح برای افرادو خانوارهای تحت پوشش این نهاد شدیم.
وی با بیان اینکه در حوزه روستاها نیز از طریق دهیاریها، پایگاههای مقاومت و بهورزان ورود کردیم خاطرنشان کرد: تا هشتم فرودین ما قریب به 48 هزار نفر ساکنین شهرستان اعم از روستایی و شهری غربالگری شدند و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
حسینی با اشاره به اینکه این رقم دربرگیرنده 48 درصد از جمعیت شهرستان است گفت: علاوه بر این برخی از خیرین شهرستان بنا به نیاز کادر درمانی نسبت به تولید گان اقدام کردند.
وی با اشاره به اینکه در عرصه ارائه خدمات عمومی همچون خدمات تاکسیرانی نیز مباحث بهداشتی مد نظر قرار گرفت تشریح کرد: علاوه بر الزام رعایت موازین بهداشتی از سوی جایگاههای سوخت حتی پایانههای بین شهری نیز در شهرستان تویسرکان تعطیل هستند.
وی با تاکید براینکه امید است با در خانه ماندن مردم بتوانیم این ویروس را شکست داده و آرامش کامل را به شهرستان بازگردانیم عنوان کرد: طبق دستورالعمل ابلاغی که از نیمه شب 7 فرودین ماه از سوی وزارت کشور مبنی بر محدودیت و ممنوعیت عبور و مرور از آنجاییکه این شهرستان دارای دو ورودی همدان_ملایر و جوکار_تویسرکان و نیز تویسرکان_ کنگاور است پس ایستگاههای ثابت با محوریت نیروی انتظامی دراین مناطق مستقر شدند.
وی ادامه داد: اطلاعرسانی لازم نیز به مسافران صورت پذیرفته به طوریکه به هیچ وجه امکان ورود به شهرستان تویسرکان وجود ندارد.
حسینی با تاکید بر اینکه راهها و ورودیهای فرعی به شهرستان نیز رصد میشود گفت: این مهم با هماهنگی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای صورت میپذیرد.
فرماندار تویسرکان با تاکید براینکه مشکل ارزاق عمومی وجود ندارد تصریح کرد:ممنوعیت اعمال شده در خصوص تردد خودروها به جز مواردی همچون خودروهای حامل سوخت و ارزاق عمومی اعمال میشود و حتی در صورت اعمال ممنوعیت مطلق تردد شهروندان تویسرکان مطمئن باشمد حداقل برای بیش از پنج ماه ذخیره ارزاق عمومی فراهم است.
حسینی با تاکید بر اینکه بسیاری از دلنگرانیهای برمبنای شایعات است تصریح کرد:بازهم تاکید میکنم مشکلی برای تامین ارزاق عمومی در شهرستان وجود ندارد.
وی با اشاره به ظرفیت داروسازی شهرستان تویسرکان گفت: از آنجاییکه این شهرستان دارای سه مجموعه بزرگ در این زمینه است و به نوعی قطب تولید غرب کشور محسوب میشود جلسهای را با حضور مدیران این مجموعهها و معاونت غذا و دارو و معاونت اقتصادی استانداری داشتیم تا بتوانیم به لحاظ دارویی نیز از این فضا بهرهمند شویم و گامی در راستای تولید داروی ضد کرونا داشته باشیم لذا این مهم در آزمایشگاههای این مجموعهها دنبال میشود.
شناسه خبر 19179