سپهرغرب، گروه زیستبوم: رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که به صورت میانگین در سطح نیروگاههای کل کشور 20 درصد آنها از سوخت مازوت استفاده میکنند
سیدمهدی میرزاییقمی رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تأثیر پدیده وارونگی هوا در افزایش غلظت آلایندهها، اظهار کرد: معمولا پدیده وارونگی هوا در فصول سرد سال به دلیل تراکم هوای سرد ایجاد و باعث کُندی جابهجایی هوا میشود.
وی با بیان اینکه کُندی در جابهجایی هوا موجب تجمع ذرات معلق در هوا میشود، گفت: این مسئله موجب میشود تا آلودگی هوا تشدید شده و در نتیجه، در درازمدت نیز شاهد تغییرات اقلیمی و آب و هوایی باشیم.
رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: معضل آلودگی هوا در فصول سردِ سال حادتر میشود، یکی از منابعی که بر بحث افزایش آلودگی هوا، بهخصوص در فصول سرد سال تأثیرگذار است، منابع ساکن برای نیروگاهها، کارخانههای عمده از قبیل کارخانههای سیمان و صنایع پتروشیمی و پالایشگاهها هستند.
میرزاییقمی با تأکید بر اینکه اگر این نیروگاهها و صنایع پالایشگاهی، پتروشیمیها و یا کارخانجات عمده از سوخت استاندارد استفاده نکنند، باعث تولید ذرات معلق و همچنین اکسیدهای گوگرد میشود، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست بهطور جدی به دنبال این است که حداقل در نیروگاههای سطح کشور به هیچوجه از سوخت مازوت در نیمه دوم سال و مواقعی که با بحث اضطرار آلودگی هوا و نیز پدیده وارونگی مواجه هستیم، استفاده نشود.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا آمار دقیقی وجود دارد که در حال حاضر چقدر از میزان مصرف سوخت در صنایع سنگین و نیروگاهها مازوت است؟، اظهار کرد: این آمار بین نیروگاهها متفاوت است، به صورت میانگین در سطح نیروگاههای کل کشور 20 درصد آنها از سوخت مازوت استفاده میکنند که تلاش و پیگیریهای ما در سازمان محیط زیست معطوف به این است که این نیروگاهها به هیچوجه از این سوخت سرطانزا که برای سلامتی انسانها مضر است، استفاده نکنند.
میرزاییقمی اضافه کرد: تاکنون و از ابتدای نیمه دوم امسال، جلساتی را با بخشهایی از وزارت نیرو و نیز شرکت گاز داشتهایم که در این جلسات درباره استفاده نکردن از سوخت مازوت در نیروگاهها تأکید شده که این جلسات ادامه دارد.
رئیس مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در پایان خاطرنشان کرد: نیروگاهها و صنایع سنگین اصلا نباید از سوخت مازوت استفاده کنند، اما گاهی اوقات کمبود سوخت و افت فشار گاز باعث میشود تا سوخت مضر مازوت را جایگزین گاز کنند تا تولید برق کشور متوقف نشود، البته راهحل آن نیز کاهش مصرف گاز خانگی است.
شناسه خبر 32299