شناسه خبر:54495
1401/1/31 09:58:05

سپهرغرب، گروه اقتصادی - طاهره ترابی‌مهوش: به گفته عضو هیئت‌امنای شهرک صنعتی بهاران علی‌رغم گذشت نزدیک به یک دهه از استقرار شهرک صنعتی بهاران هنوز این شهرک دارای راه دسترسی نیست.

به‌مرور زمان و با گسترش صنعت، شهرک‌های صنعتی در کشور گسترش یافت و در فاصله حداقل 20 کیلومتری شهر‌ها و با هدف متمرکز کردن کارگاه‌ها و کارخانه‌ها در یک نقطه، کم کردن آلایندگی و تأثیر منفی آن‌ها بر شهر‌ها شکل گرفتند. در استان همدان نیز شرکت شهرک‌های صنعتی به‌صورت استانی تشکیل شده و به‌مرور در شهرستان‌ها نیز به‌منظور متمرکز کردن واحدهای تولیدی صنعتی شهرک‌هایی شکل گرفت که در این بین شهرک صنعتی بهاران در شهرستان بهار به مساحت کلی 136 هکتار و مساحت صنعتی 88 هکتار یکی از فعالان در استان بوده که علاوه بر مزیت‌های ایجاد آن، مشکلات و معایبی را نیز داشته و موجب نارضایتی برخی از فعالان صنعتی و تولیدکنندگان در این شهرک شده است.

بر این اساس با توجه به اهمیت موضوع برآن شدیم تا دراین‌باره با داوود مسگری؛ یکی از اعضای هیئت‌امنای این شهرک صنعتی و محمدرضا بادامی؛ مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان گفت‌و‌گویی را ترتیب دهیم که در ادامه می‌خوانید:

داوود مسگری با بیان اینکه مشکلات این شهرک صنعتی قابل شمارش نیست، گفت: بنده جزء نخستین صنعتگرانی هستم که از 15 سال پیش در این شهرک مستقر شدم اما مسئله این است که وقتی شرکت شهرک‌ها نسبت به فروش زمین برای استقرار شهرک اقدام می‌کند در گام نخست می‌بایست معبر و راه دسترسی آن را ایجاد و تکمیل کند.

وی ادامه داد: ابتدا باید زیرساخت شهرک صنعتی ایجاد شود اما در این شهرک در بدو امر هیچ زیرساختی (راه دسترسی، امتیاز آب و برق و گاز، مخابرات و زیرساخت‌های اینترنتی، روشنایی و آسفالت و فضای سبز و غیره) وجود نداشت و زمین خالی بدون هیچ‌گونه زیرساختی از سوی این شرکت به فروش رسید.

وی با تأکید بر اینکه متأسفانه علی‌رغم اینکه هنوز برخی از زیرساخت‌های فاز یک این شهرک تکمیل نشده اراضی فاز دو به فروش رسیده و عده‌ای صنعتگر با خرید این اراضی به امید ایجاد واحد تولید و صنعتی در گام نخست با شروع به ساخت واحد خود متأسفانه گرفتار مشکلات شدند ابراز کرد: حداقل 15 سال پیش به افرادی که کار عمرانی ساخت واحد خود را دنبال می‌کردند یک انشعاب برق داده می‌شد اما حالا این زیرساخت اولیه نیز در اختیارشان قرار نمی‌گیرد و افراد با هزینه گزاف و تهیه ژنراتور کار خود را آغاز می‌کنند.

عضو هیئت‌امنای شهرک صنعتی بهاران با تأکید بر اینکه در حال حاضر نبود راه دسترسی و کندی عملیات عمرانی در این فضا اصلی‌ترین گلایه‌مندی واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی بهاران است اذعان کرد: بارها و بارها در جلسات مختلف با حضور مدیر ارشد استانی این مسئله طی نزدیک به دو دهه گذشته مطرح شده است اما انتظار می‌رود وی شخصاً با توجه به شرایط به مسئله ورود کند.

مسگری با اشاره به اینکه نداشتن راه دسترسی استاندارد و ورودی‌های فرعی از چشمه قصابان به این شهرک نه‌تنها مشکل دسترسی را برای مشتریان و صنعتگران این شهرک دشوار کرده بلکه تهدیدی جدی برای امنیت این شهرک و واحدهای مستقر در آن به‌حساب می‌آید.

وی با اشاره به اینکه در دو فاز این شهرک طبق مشاهدات چیزی بیش از 300 واحد صنعتی مستقر خواهند شد؛ نداشتن راه دسترسی به‌عنوان بدیهی‌ترین زیرساخت مایه آبروریزی است تشریح کرد: بارها با پیمانکار پروژه ورودی و راه دسترسی این شهرک، در خصوص چرایی کندی کار گفت‌وگو کردیم و علت را جویا شدیی که وی اصلی‌ترین مشکل را تزریق قطره‌چکانی منابع و اعتبارات اعلام کرده حال آنکه ما به شرکت‌ها پیشنهاد دادیم با پول فروش تنها یک قطعه از اراضی و صرف هزینه آن می‌توان راه دسترسی را به نتیجه رساند اما عنوان می‌کنند که این امر به لحاظ قانونی در دست ما نیست.

عضو هیئت‌امنای شرکت صنعتی بهاران با تأکید بر اینکه بحث بعدی به وعده استقرار فیبر نوری برای تقویت پهنای باند در این شهرک صنعتی بازمی‌گردد که متأسفانه در حد وعده باقی مانده خاطرنشان کرد: در این خصوص حتی واحدهای صنعتی اعلام کردند که همکاری لازم را خواهند داشت اما همچنان خبری نیست این در حالی است که اکنون بخش اعظمی از کارها از طریق فضای مجازی و بهره‌مندی از بستر اینترنت پیش می‌رود.

مسگری با تأکید بر اینکه از دیگر مشکلات فعلی صنعتگران شهرک صنعتی بهاران افزایش بی‌سابقه بهای گاز است تشریح کرد: در حال حاضر تأمین انرژی برای واحدهای صنعتی به‌عنوان نخستین ضرورت با دشواری فراوان همراه است.

وی تعداد بی‌شمار ورودی‌ها به شهرک صنعتی بهاران را یکی دیگر از مشکلات پیش رو اذعان کرد و گفت: شرایط را باید به‌گونه‌ای مدیریت کرد که این معابر بسته شوند زیرا این راه‌های دسترسی ایمنی این شهرک را تحت شعاع قرار داده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با تأکید بر اینکه راه اصلی این شهرک از طریق یک زیرگذر برقرار خواهد شد گفت: احداث این مهم نیز در حوزه کاری وزارت راه تعریف شده و ارتباط به شرکت شهرک‌ها ندارد.

محمدرضا بادامی افزود: با این وجود هم ما و مدیریت ارشد استان با توجه به اهمیت موضوع تسریع در روند اجرای این پروژه را پیگیری کردیم ابراز کرد: طولانی شدن روند کار به نحوه تزریق قطره‌چکانی اعتبارات بازمی‌گردد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این پروژه مراحل پایانی را سپری می‌کند تصریح کرد: قطعاً با توجه به روند کار و حجم کار باقی مانده این پروژه تا تابستان امسال به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در خصوص واگذاری اراضی برای فاز دوم بدون زیرساخت‌های اولیه گفت: همگان بر این امر واقف هستند هیچ‌گاه همه زیرساخت‌ها به یک‌باره انجام نمی‌شود که بعد از واحدهای صنعتی خواهان استقرار شویم بلکه در گام نخست زیرساخت‌های مقدماتی فراهم می‌شود و سپس با استقرار واحدها مابقی زیرساخت‌ها تکمیل می‌شود.

بادامی با اشاره به اینکه در فاز دوم شهرک صنعتی بهاران نیز همین روند وجود دارد خاطرنشان کرد: در حال حاضر زیرساخت‌هایی همچون شبکه آب، برق، گاز و فاضلاب انجام شده است.

وی افزود: طبق برآوردها در دو فاز این شهرک صنعتی چیزی حدود 250 واحد صنعتی و تولیدی مستقر می‌شوند.

مع‌الوصف با توجه به آنچه گفته شد علی‌رغم اینکه یکی از برنامه‌های جدی استان، جذب سرمایه‌گذار و آمادگی برای ورود آن‌هاست و بارها مدیران استانی طی سال‌های اخیر از تریبون‌های مختلف اعلام کرده‌اند برای سرمایه‌گذاری که به همدان بیاید فرش قرمز پهن می‌کنند، اما ایجاد زیرساخت‌ در استان یکی از مؤلفه‌ها برای جذب و ورود سرمایه‌گذار است و وقتی زیرساخت‌ها وجود داشته باشند دیگر نیاز به تلاش مضاعف برای جذب سرمایه‌گذار نیست؛ زیرا سرمایه‌گذاران به‌دنبال شهرها و استان‌هایی هستند که بتوانند طرحشان را اجرا کنند به طوری که سرمایه‌شان از دست نرود.

زیرساخت‌هایی همچون هتل، فرودگاه، راه و جاده و حتی فرهنگ مردم و مدیران آن می‌تواند خودبه‌خود سرمایه‌گذاران را به‌سوی خود فرا خواند و نبود هر یک از این‌ها آسیب جدی به سرمایه‌گذاری و حفظ سرمایه‌های موجود می‌زند.

بنابراین همانطور که عنوان شد در این بین شهرک صنعتی بهاران با اینکه نزدیک‌ترین شهرک به شهر همدان است، اما هنوز به ابتدایی‌ترین زیرساخت‌ یعنی راه ورودی مناسب مجهز نیست که همین موجب شده نه‌تنها خودروهای در حال تردد روزانه در این مسیر با چالش و هزینه‌های مضاعف مواجه شوند و سرمایه‌گذار در بدو ورود به این شهرک صنعتی با تردید مواجه شود، زیرا اگر شخصی از لاین ورودی جاده کرمانشاه بخواهد وارد این شهرک شود باید از چاله‌های موجود گذر کند و یا از دوربرگردان سه‌راه صالح‌آباد وارد شود که مسیر طولانی را باید طی کند.

برای تسهیل تردد و دسترسی به این شهرک، سال 89 بود که کلنگ احداث زیرگذر به زمین خورد ولی در مقطعی، به خاطر تملک اراضی و تأمین اعتبار آن، کار متوقف شد و همچنان با گذشت بیش از 10 سال این کلنگ‌زنی هنوز اصلی‌ترین چالش صنعتگران این شهرک مسیر دسترسی است بنابراین اینکه مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی خود را بنا به مفاد قانونی مبرا از پیگیری برای چنین زیرساختی قلمداد می‌کند آسان‌ترین و بی‌دردسرترین راهکار است اما اگر کمی مسئولانه به این موضوع بپردازیم باید گفت هریک از دستگاه به‌نوبه خود می‌بایست به نقش خود چه به لحاظ پیگیری و چه به لحاظ دغدغه‌مندی و احقاق حقوق تامه ذی‌نفعان خود اقدام کنند که شرکت شهرک‌ها نیز از قاعده مستثنی نیست.

شناسه خبر 54495