سپهرغرب، گروه خبر: مدیران عامل شرکتهای ایرانخودرو و سایپا که از چهار ماه پیش کمیته همکاریهای مشترک را راهاندازی کرده بودند، توافقنامه اتحاد استراتژیک با هدف همافزایی و انجام فعالیتهای مشارکتی بهجای رقابتی را در شرکت «بن رو» ساوه امضا کردند.
آیین امضای توافقنامه اتحاد استراتژیک میان خودروسازان مطرح کشور که روز چهارشنبه با حضور مدیران عامل این شرکتها در محل شرکت خودروسازی بن رو از زیرمجموعههای سایپا برگزار شد، هدف از این توافق، همکاری در زمینه توسعه همکاریهای مشترک برای تولید موتور و گیربکس، استفاده از ظرفیتهای مشترک خدمات امدادی، تحقق شعار سال و همچنین پیادهسازی سیاستهای وزارت صمت مبنی بر استفاده از ظرفیتهای موجود و تقویت شاخصهای بهرهوری و مقیاس تولید اعلام شد.
مدیرعامل شرکت خودروسازی سایپا در این نشست گفت: در راستای سیاستهای گروههای خودروسازی سایپا و ایرانخودرو مبنی بر تولید اقتصادی و باکیفیت، این دو شرکت اقدام به امضای توافقنامه توسعه همکاریهای مشترک در زمینه موتور و گیربکس کردند.
«محمدعلی تیموری» افزود: این توافقنامه گامی در راستای سرمایهگذاری تولید قوای محرکه اقتصادی بهصورت مشترک و با هدف افزایش تولید در مقیاس جهانی و اقتصادی است که پس از بررسیهای کارشناسی و نتایج کارگروههای مشترک به انجام رسیده و امروز وارد مرحله عملیاتی شد.
به گفته وی طبق این توافقنامه تأمین 10 هزار موتور خودرو شاهین برای مدت یک سال براساس استانداردهای روز دنیا بهصورت مشترک انجام میشود که پس از گرفتن تأییدیههای کیفی و سپری شدن فرآیند انطباق با محصول و انجام کالیبراسیون و همچنین حصول اطمینان از پاسخگویی به استانداردها، اجرایی خواهد شد.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا افزود: به این منظور موتور TUP و گیربکس 6 دنده اتومات در پلتفرم شاهین مورد استفاده قرار خواهد گرفت و شروع پروژه از زمان امضای توافقنامه است.
وی ادامه داد: همچنین قطعاتی بهصورت مشترک در این پروژه مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت که برای اجرای این کار تیمهای کاری مشترک تعریف شده که مشغول به فعالیت هستند.
تیموری گفت: این نوع همکاری مشترک بین خودروسازان مطرح دنیا بهخصوص در حوزه موتور و قوای محرکه بهمنظور تقویت شاخصهای بهرهوری از 17 سال پیش تاکنون رایج است و با این اقدام و استفاده از ظرفیتهای یکدیگر در همکاری مشترک و در راستای همکاری استراتژیک، دو شرکت سایپا و ایرانخودرو یک گام دیگر برای جهانی شدن به جلو خواهند رفت.
وی ادامه داد: در رویکرد خودروهای برقی با مدیرعامل ایرانخودرو هماهنگ هستیم تا قوای محرکه را روی محصولات مشترک سایپا و ایرانخودرو پیاده کنیم.
مدیرعامل شرکت سایپا اظهار کرد: در همکاریهای امدادخودرو هم اتحاد استراتژیک با ایرانخودرو خواهیم داشت که سبب تسهیل خدماتدهی به مردم و مشتریان خواهد بود.
تیموری گفت: تولید محصول اقتصادی هدف نهایی این توافقنامه است که در همه قراردادهای همکاری خودروسازان جهان انجام میشود و دستاوردهای ارزشمند خواهد داشت و در چهار ماه اخیر هم در تعامل با مدیرعامل ایرانخودرو از همان هفته اول آغاز بهکار بهعنوان مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور، تلاش کردیم که فعالیتها را با اتحاد استراتژیک پیش ببریم و برای تکمیل زنجیره تأمین قطعات نیز با ایرانخودرو تعامل خواهیم داشت.
مدیرعامل ایرانخودرو: مشارکت جای رقابت را میگیرد
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو نیز گفت: در چهار ماه اخیر زمینههای توافق استراتژیک با شرکت سایپا را فراهم کردیم که درواقع استفاده از ظرفیتها و امکانات نرم و سختافزاری هر دو شرکت بهخصوص در حوزه خارج از کشور مانند سوریه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.
«مهدی خطیبی» افزود: برای اینکه هرچه بهتر، سریعتر و باصرفهتر این اتحاد استراتژیک را اجرایی کنیم، یک کمیته مشترک راهاندازی کردیم تا روند امور پیگیری شود.
وی ادامه داد: امروز در هیچیک از مجموعههای سایپا و ایرانخودرو تولید ناقص نداریم.
خطیبی اظهار کرد: مفهوم رقابت نیاز به بازنگری دارد و سالها تصور میشد که این خودروسازان باهم رقیب هستند؛ درحالی که اشتباه بود و برخی چشموهمچشمیها سبب فعالیتهای غیر اقتصادی شد. اما تلاش میکنیم مشارکت جای رقابت را بگیرد، زیرا همه ما به عشق میهن کار میکنیم و هدف نهایی ما سربلندی کشور است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو گفت: این توافق شروع یک اتحاد عالی برای هر دو خودروساز بزرگ کشور است که امیدواریم منشأ خیر و برکت برای کشور باشد.
شناسه خبر 55822