سپهرغرب، گروه خبر: مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه سالانه حدود هفت هزار تن محصول در گلخانههای استان تولید میشود، گفت: با اعطای تسهیلات بیشتر در این بخش شاهد افزایش سطح گلخانهها و تولیدات گلخانهای خواهیم بود.
زاهد حاجیمیرزایی روز چهارشنبه با اشاره به اینکه در سطح استان تعداد ١١٨ واحد گلخانه صنعتی، کوچکمقیاس و تونل پلاستیکی وجود دارد، اظهار کرد: میزان مساحت این تعداد واحد 37.5 هکتار است و سالانه حدود هفت هزار تن محصول تولید تولید و روانه بازار میکنند.
وی با اشاره به اینکه از تعداد مذکور هشت واحد گلخانه صنعتی و سایبان باغی در سطح 6.3 هکتار طی سال جاری گشایش یافت، افزود: از مجموع واحدهای گلخانه استان 80 واحد صنعتی، 31 واحد کوچکمقیاس، 6 واحد تونل پلاستیکی و یک واحد سایبان باغی است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اعلام اینکه به ازای هر هکتار گلخانه نیاز به 120 تا 150 میلیارد ریال سرمایهگذاری است، گفت: عمده محصولات تولیدی گلخانهای استان شامل خیار، گوجهفرنگی، توتفرنگی، آلوئهورا و گیاهان زینتی است.
حاجیمیرزایی با اشاره به اینکه بیشترین واحدها و تولیدات گلخانهای استان مربوط به شهرستانهای سنندج و دهگلان است، یادآور شد: به طور تقریبی 70 درصد تولیدات گلخانهای استان به خارج از استان صادر و مابقی در بازار داخلی عرضه و مصرف میشود.
تولید گوجه فرنگی در 14 واحد گلخانه در کردستان
وی ادامه داد: هماکنون بیشترین میزان تولید محصولات گلخانهای مربوط به گوجه فرنگی است و 14 واحد گلخانه در استان به کشت این محصول میپردازند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به میزان اشتغالزایی در گلخانههای استان اشاره کرد و گفت: به ازای هر هکتار برای 12 نفر در گلخانه اشتغال ایجاد میشود.
حاجی میرزایی به مشکلات پیش روی گلخانههای استان اشاره کرد و اظهار کرد: حجم بالای سرمایهگذاری و عدم تخصیص منابع آبی از مهمترین مشکلات پیش روی واحدهای گلخانه در استان است.
وی اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون تسهیلاتی برای احداث گلخانه به استان ابلاغ نشده است و امید میرود در نیمه دوم سال این اتفاق بیافتد تا شاهد افزایش سطح گلخانههای استان باشیم.
یک میلیون و 217 هزار و 38 هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است؛ 96 درصد سطح اراضی کشاورزی استان هم به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی 52 هزار و 670 هکتار آن به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال 1400 است در 791 هزار و 970 هکتار زیر کشت؛ یک میلیون و 754 هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم 443 هزار تن بوده است.
از 791 هزار و 970 هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان 87 درصد آن دیم و فقط 13 درصد آن آبی است سالانه هم حدود 211 هزار و 268 هکتار از اراضی دیم بهویژه در شرق و شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
79 درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، 13 درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا میکند.
شناسه خبر 61502