شناسه خبر:89111
1403/9/4 08:51:00

استاندار کردستان گفت: در دو ماه گذشته هشت هزار و 270 میلیارد ریال در استان تخصیص اعتبار بخش عمرانی داشته ایم که این میزان حدود 42 درصد کل اعتبارات پرداخت شده سالانه را شامل می‌شود.


آرش زره‌تن‌لهونی روز شنبه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان اظهار کرد: بیشترین تخصیص ما در این زمینه در بحث پروژه‌های عمرانی و ملی بخش وزارت نیر و راه و شهرسازی است.
وی افزود: با توجه به وضعیت راه‌های استان این تخصیص اعتبار، عدد خوبی است و مشکلات بسیاری از پیمانکاران در حوزه پروژه‌های عمرانی ملی رفع شد اما در حوزه پروژه‌های عمرانی استانی نیازمند تزریق اعتبار هستیم.
استاندار کردستان از مدیران دستگاه‌های اجرایی مختلف استان خواست با جدیت پیگیر جذب اعتبارات باشند چراکه این اعتبارات با پیگیری و چانه‌زنی به‌دست می‌آید، ضمن اینکه در پایان سال نیز گزارش عملکردی باید به ما ارائه دهند.
*واحدهای تولیدی کردستان حساب‌های خود را به استان انتقال دهند
زره‌تن‌لهونی در ادامه با بیان اینکه واحدهای تولیدی با گردش مالی بالا حساب‌های خود را به استان منتقل کنند، گفت: ما در زمینه منابع بانکی با مشکل مواجه هستیم، بنابراین شرکت‌ها و واحدهای تولیدی که گردش مالی بالایی دارند باید حساب‌های خود را به استان منتقل کنند تا منابع بانکی ما تقویت شود.
وی افزود: در حال حاضر طرح توسعه تولید شمش طلای زرکوه قروه که مجوز شورای معادن را دارد، نیازمند تأییدیه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است اما تأییدیه این طرح توسعه ای منوط به این است که حساب‌های خود را به بانک‌های استان منتقل کنند.
وی همچنین به توسعه شهرک‌های صنعتی به‌عنوان یکی از الزامات استان اشاره کرد و افزود: زمین‌های صنعتی استان به نسبت میانگین کشوری کمتر از 40 درصد است و توسعه شهرک‌های صنعتی با رعایت جوانب و موارد لازم باید انجام شود.
استاندار کردستان در ادامه به موضوع تخصیص آب برای سقز اشاره کرد و گفت: در این رابطه نیز چندین جلسه در تهران برگزار شده و موضوعات مختلف ازجمله تخصیص آب برای بخش صنعت بررسی شده است.
لهونی یادآور شد: یکی از موارد تخصیص آب، تصفیه‌خانه سقز با 19.5 میلیون متر مکعب آب است که به ما تخصیص داده نشده است و مکاتبات لازم برای تخصیص آن انجام شده و پیگیر تخصیص‌های دیگر نیز برای استان هستیم.
*توسعه اصولی شهرها
وی همچنین با تأکید بر تلاش برای پاسخ‌دهی به نیاز متقاضیان مسکن ملی در استان اظهار کرد: در چند سال اخیر شاهد افزایش قیمت مسکن در شهرهای مختلف استان و کشور بوده‌ایم بنابراین باید در زمینه مسکن ملی پاسخ مناسبی به خواسته متقاضیان فاقد مسکن داشته باشیم.
وی افزود: ما باید تلاش کنیم که شهرها اصولی توسعه پیدا کند چراکه وقتی اصولی نباشد ساخت و سازهای غیرمجاز انجام می‌شود و افراد فاقد مسکن با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند.
استاندار کردستان همچنین به موضوع الحاقات مسکن ملی در شهر دیواندره اشاره کرد و گفت: الحاقاتی که قرار است در این شهر انجام شود به نسبت جمعیت زیاد است بنابراین برای بررسی بیشتر و کارشناسی تر به کارگروه زیربنایی استان عودت داده و در جلسه آینده شورای برنامه‌ریزی نتیجه اعلام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان نیز در این جلسه از همه دستگاه‌های اجرایی استان خواست در زمینه برنامه تحقق شعار سال تلاش کرده و برنامه‌های انجام شده را گزارش دهند.
اکبر محمدی افزود: در زمینه عملکرد شعار سال تعدادی از دستگاه‌ها هنوز پاسخی به ما نداده‌اند و دستگاه‌هایی نیز که پاسخ داده‌اند پاسخ شان کافی نیست و از همه دستگاه‌های اجرایی انتظار داریم تا پایان هفته جاری گزارش 6 ماهه شعار سال را به دبیرخانه شورا ارسال کنند.
*بازگشت 700 هزار مترمکعب آب به آبخوان‌های کردستان
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان نیز اظهار کرد: در راستای حمایت از سرمایه‌گذاری بویژه در صنایع وابسته به کشاورزی تأمین آب از اهمیت زیادی برخوردار است.
آرش آریانژاد افزود: در خصوص کشتارگاه دادآموز در شهرستان قروه‌ کش و قوس‌های زیادی عمدتا بین سازمان جهاد، دامپزشکی و سرمایه‌گذار برای تأمین آب وجود داشت.
وی خاطرنشان کرد: این مرغداری در سنوات گذشته یک پروانه بهره‌برداری صنعتی به میزان 6 هزار متر مکعب داشت، اما حداقل آبی را که سازمان دامپزشکی استان اجازه می‌داد که فعالیت خود را شروع کند حدود 60 تا 65 هزار مترمکعب در سال بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان افزود: امسال برای نخستین‌بار از محل تعادل بخشی آب 700 هزار مترمکعب آب به آبخوان‌ها بازگشت و برای تأمین آب برای سرمایه‌گذاران قروه 15 هزار مترمکعب تأمین شده است.
آریانژاد تصریح کرد: از این محل سعی کردیم تقریباً تمام در خواست‌های سازمان صمت و سازمان جهاد کشاورزی را براساس اولویت‌بندی اعلام شده تأمین آب کنیم.
*ضرورت توجه به راه دسترسی در اجرای طرح نهضت ملی دیواندره
فرماندار دیواندره هم در این جلسه در مورد جانمایی برای اجرای طرح مسکن ملی در شهرستان دیواندره، اظهار کرد: با بررسی‌های انجام گرفته مناسب‌ترین گزینه برای اجرای شهرک مسکن ملی در شهرستان دیواندره را انتخاب کرده‌ایم در این شهرستان بهتر از این نقطه مکان دیگری وجود ندارد.
سید جواد حسینی تصریح کرد: در اجرای طرح نهضت ملی با توجه به اینکه در این طرح خیل عظیمی از مردم سکونت پیدا می‌کند باید موضوع مهم ترافیک را مورد توجه و اقدامات لازم در این خصوص انجام دهیم.
به گفته وی، در همین راستا همزمان با اجرای نهضت ملی در دیواندره باید معبر 36 متری استارت بخورد در غیراینصورت دسترسی به شهرک عملا ممکن نخواهد بود.
این مسئول اضافه کرد: ضرورت دارد که دستگاه‌های خدمت‌رسان برای طرح نهضت ملی و تعداد افرادی که در اینجا در سال‌های آینده سکونت پیدا می‌کنند طرح مطالعاتی داشته باشند که از نظر خدمات‌رسانی بعدا مشکلات ایجاد نشود.
حسینی افزود: امیدواریم با همراهی و همدلی همه بخش‌ها و دستگاه‌ها و مشارکت مردم شاهد اجرای طرح نهضت ملی در بالاترین سطح کمی و کیفی در شهرستان دیواندره باشیم.
معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: بر اساس اعلام دبیرخانه کارگروه امور زیربنایی، توسعه روستایی، شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست از سال گذشته تا کنون هشت جلسه با 156مصوبه داشته‌ایم.
مصطفی رضایی افزود:131 مورد از مصوبات یاد شده تصویب با هفت مورد مخالفت و 18 مورد به‌دلیل اشکال و مغایرت به دستگاه متولی برگشت داده شده است.

شناسه خبر 89111