شناسه خبر:89533
1403/9/13 19:55:00

رئیس اداره بهزیستی شهرستان محلات با اشاره به وجود یک‌هزار و 17 معلول در این شهرستان، از تحویل هشت واحد از مسکن معلولان تا پایان ماه جاری خبر داد.


مریم سلیمی درخصوص مسکن 32 واحدی معلولان محلات اظهار کرد: واگذاری زمین به بهزیستی در قالب مسکن مهر انجام شد و بهزیستی با ثبت نام 32 نفر و دریافت آورده متقاضیان، کار را آغاز کرده و تا مرحله فونداسیون پیش برد، اما موفق به کسب کد پروژه مسکن مهر نشد و به‌دلیل عدم امکان تخصیص وام مسکن مهر، پیشروی پروژه متوقف شد.
وی ادامه داد: این پروژه در چهار بلوک هشت واحدی برنامه‌ریزی شده بود و با وجود اجرای اسکلت یکی از بلوک‌ها، به‌دلیل عدم پیشروی پروژه، زمین توسط اداره کل راه و شهرسازی پس گرفته می‌شود؛ به ‌نظور تسریع در واگذاری مسکن معلولان مقرر شد هشت واحدی که سفت‌کاری آن به پایان رسیده بود، به متقاضیانی که بتوانند سهم آورده خود را تأمین کنند، واگذار شود، اما به‌دلیل بازپس‌گیری زمین از سوی راه و شهرسازی، امکان صدور سند برای آن‌ها وجود نداشت.
این مقام مسئول با اشاره به پیگیری‌ها و جلسات بسیار برای بازگشت زمین و ادامه پروژه، افزود: تکمیل پروژه از طریق خیرین مسکن‌ساز یا واگذاری پروژه به طرح اقدام ملی مسکن دو پیشنهادی بود که در یکی از جلسات برای رفع مشکل زمین پروژه مطرح شد، اما هرکدام از این موارد به‌دلیل برخی موانع، اجرایی نشد؛ تکمیل پروژه در قالب مسکن محرومین توسط بنیاد مسکن نیز از پیشنهادهایی بود که ارائه و اجرایی نشد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان محلات تصریح کرد: با حمایت فرمانداری شهرستان و برگزاری شورای مسکن استان در شهرستان محلات، مصوب شد که بلوک هشت واحدی که سفت‌کاری آن انجام شده بود، به بهزیستی برگردد تا براساس ضوابط در اختیار مددجویان قرار گیرد و کار 24 واحد باقی‌مانده در قالب اقدام ملی مسکن و به شکل گروه‌ساخت به مددجویان واگذار شود.
* بیشترین گلایه معلولان از عدم مناسب‌سازی بانک‌ها است
وی با اشاره به مشکلات مددجویان در تأمین آورده این واحدها، گفت: با پایان نازک‌کاری و فراهم شدن شرایط گرفتن پایان کار برای هشت واحد از این پروژه، طی یک جلسه و با برگزاری قرعه‌کشی و تعیین آورده مورد نیاز، این واحدها به متقاضیان واگذار شد و با تکمیل مراحل پایانی، تا پایان ماه به مددجویان واگذار خواهد شد.
وی اظهار کرد: درخصوص تعهد 200 میلیون تومانی نسبت به مددجویان، مبلغ 100 میلیون تومان برای چهار نفر از متقاضیان هشت واحد تکمیل‌شده و برای 20 نفر از متقاضیان 24 واحد باقی‌مانده که هرکدام 40 میلیون تومان پرداخت کرده بودند، به شکل بلاعوض به حساب خود آن‌ها توسط بهزیستی واریز شده است.
سلیمی درخصوص مناسب‌سازی ادارات برای معلولان ادامه داد: اگرچه تمام ادارات موظف به مناسب‌سازی ساختمان خود برای معلولان هستند، اما با درنظر گرفتن میزان تردد مددجویان به بانک‌ها، بیشترین گلایه معلولان در این خصوص است.
وی با تأکید بر اینکه مناسب‌سازی تنها ویژه معلولان نیست، اظهار کرد: سالمندان نیز نیازمند وجود محل تردد مناسب برای استفاده از فضاهای عمومی و ادارات هستند و نمی‌توان به‌دلیل عدم وجود مراجعه‌کننده معلول، مناسب‌سازی را نادیده گرفت.
* مناسب‌سازی معابر شهری محلات برای معلولان
این مقام مسئول درخصوص مناسب‌سازی معابر شهری محلات برای معلولان افزود: شهرداری محلات این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و در پروژه‌های بهسازی شهری، از نظر بهزیستی درخصوص مناسب‌سازی استفاده می‌کند، اما فیزیک شهر این موضوع را با چالش مواجه می‌کند؛ زیرا برخی معابر شرایط مناسب‌سازی را ندارند و امکان عبور ویلچر از برخی پیاده‌روهای شهر وجود ندارد.
وی با بیان اینکه شیب استاندارد معبر مناسب‌سازی‌شده هشت درصد است که در برخی معابر امکان تأمین این موضوع وجود ندارد، گفت: ساختمان‌های اداری در قالب جشنواره شهیدرجایی و توسط کارشناسان بهزیستی، امتیازدهی می‌شوند. مؤلفه‌های امتیازدهی شامل برخی موارد از قبیل عرض پله‌ها، نرده‌گذاری و سرویس بهداشتی مناسب است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان محلات اشتغال معلولان را از مشکلات اساسی آن‌ها دانست و افزود: تسهیلات اشتغال مناسبی برای معلولان درنظر گرفته شده که به آن‌ها پرداخت می‌شود؛ بیشترین تقاضا و مراجعه معلولان، ماده 27 قانون حمایت از حقوق معلولان است که طبق قوانین بهزیستی، استعلام این افراد طبق ضوابط درحال انجام است.
وی ادامه داد: طبق قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت مکلف است کمک‌هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند.

شناسه خبر 89533