مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت که با هدف کاهش وابستگی به واردات دانههای روغنی و استعداد بالای این استان برای پرورش زیتون، طرح توسعه این محصول در اولویت کاری قرار گرفته است.
رحمان فیضقربانی روز یکشنبه با بیان اینکه توسعه باغات زیتون از برنامههای محوری سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به حساب میآید، افزود: توسعه سالیانه 100 تا 200 هکتار باغات زیتون در شهرستانهای زیتون خیز استان در حال اجرا است.
وی یادآور شد: با توجه به تغییر اقلیم و شرایط اقلیمی حادث شده و کاهش منابع آبی، توسعه محصولات با نیاز آبی پایین به عنوان اولویت اصلی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در برنامه توسعه باغبانی قرار گرفته و در محصولی مانند زیتون در حال اجرا است.
درآمدزایی مناسب زیتون برای بهرهبرداران
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه در حوزه باغبانی توسعه محصولات باغی مانند پسته، انگور، انار، انجیر، زعفران، گیاهان دارویی و زعفران و زیتون با نیاز آبی پایین در دستورکار قرار دارد یادآور شد: توسعه باغات زیتون نقش بسزایی در درآمدزایی بهره برداران، ایجاد اشتغال و تولید محصول در مناطق زیتون خیز استان خواهد داشت.
فیض قربانی با یادآوری نیاز آبی پایین زیتون افزود: در راستای توسعه باغات این محصول مناطق مستعد کاشت باغات در شهرستانهای زیتون خیز شامل دالاهو، سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب، ثلاث باباجانی، جوانرود و پاوه شناسایی و مقرر شده در دو بخش آبی و دیم سالیانه 100 تا 200 هکتار زیتون در این مناطق ایجاد شود.
وی با اشاره به سیاست حمایتی سازمان جهاد کشاورزی جهت توسعه باغات زیتون اضافه کرد: آماده سازی بستر و زیرساختهای توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام میشود و 50 درصد هزینه نهال نیز به صورت یارانه به باغداران پرداخت میشود.
تولید سالانه بیش از 4 هزار تن زیتون در استان کرمانشاه
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه ایجاد باغات زیتون در استان به حدود 25 سال پیش بر میگردد تاکید کرد: با توجه به سازگاری ارقام کشت شده زیتون با مناطق مستعد کشت سطح استان؛ زیتون کرمانشاه از مرغوبیت خوبی برخوردار است.
فیض قربانی گفت: حدود یک هزار هکتار باغات زیتون در استان کرمانشاه وجود دارد و امسال بیش از چهار هزار تن در این باغات تولید شده است که این مقدار سه تا پنج درصد زیتون کشور را شامل میشود.
شناسه خبر 90855