شناسه خبر:33339
1399/9/19 11:55:39

سپهرغرب، گروه اقتصادی: سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: طرح برخورد با عرضه‌کنندگان پوشاک قاچاق از روز شنبه 22 آذرماه مجدد آغاز می‌شود.

حمیدرضا دهقانی‌نیا در یک برنامه خبری از آغاز مجدد طرح برخورد با عرضه‌کنندگان پوشاک قاچاق خبر داد و گفت: در سال 96 برای اجرای طرح مذکور نیازمند فراهم‌سازی برخی زیرساخت‌ها بودیم که پس از فراهم شدن آن اقدامات مقابله‌ای آغاز شد.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: بر این اساس، پس از انجام زیرساخت‌های فنی و عملیاتی شدن شناسه کالا و ممنوعیت‌هایی که در این حوزه برای واردات صورت پذیرفت نخستین مرحله مقابله با پوشاک محرز قاچاق آغاز شد و پیرو اجرای طرح مذکور این بستر فراهم شد که پوشاک تولید داخل فضای بیشتری برای عرضه و ارائه جنس با کیفیت داشته باشند بطوری که شاهد بودیم که نرخ تولید در سال 98 نسبت به سال 97 در زمینه پوشاک افزایش یافت.

وی در مورد دلایل توقف این طرح اظهار کرد: طرح متوقف نشده است بلکه اجرای طرح قیودی داشت که در مرحله اول بحث مقابله با برندهای محرز پوشاک قاچاق مطرح بود. بنابراین پس از ممنوع شدن واردات و پس از الزام به شناسه دار شدن پوشاک تولید داخل و به موازات این موارد مقابله با برندهای محرز پوشاک قاچاق انجام شد که نتیجه آن نیز برداشته شدن تابلوهای برندهای پوشاک خارجی از مغازه‌ها و همچنین در اختیار قراردادن مغازه‌ها به تولید کنندگان داخلی بود.

دهقانی نیا اظهار کرد: در فاز دوم اجرای این طرح و پس از بازخوردگیری از چگونگی اجرای طرح در مرحله اول، مجدد طرح مذکور اجرا می‌شود و براین اساس از شنبه هفته آینده 22 آذر ماه 99 با هماهنگی‌ها انجام مجدد طرح مقابله با پوشاک قاچاق در دستور کار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد.

 افزایش 86 درصدی تولید پوشاک در دو سال گذشته

وی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل در چند ماه اخیر عرضه پوشاک خارجی یا قاچاق افزایش یافته است، گفت: پس از اجرای طرح مقابله با پوشاک قاچاق، میزان رقابت‌پذیری پوشاک تولید داخلی ما افزایش یافته و کالاهای تولید داخلی نیز افزایش یافته است.

وی افزود: بنابراین صرفا با مشاهده ظاهری کالا نمی توان از خارجی بودن آن مطمئن شد و برای آنکه از وارداتی بودن یا داخلی بودن این پوشاک اطمینان حاصل شود نیاز به بررسی بیشتر است.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: براساس آمار حوزه تولید که مورد تایید وزارت صنعت و مرکز آمار است تولید پوشاک بین سال‌های 97 تا 98 حدود 86 درصد رشد داشته بطوری که تولید پوشاک در سال 97 از 410 هزار میلیارد ریال به 762 هزار میلیارد ریال در سال 98 افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه واردات پوشاک قاچاق را رد نمی‌کنم، گفت: اما کیفیت پوشاک تولید داخلی افزایش یافته و به دلیل افزایش کیفیت طرح‌هایی که بر روی پوشاک داخلی زده می‌شود عمدتا مشابه طرح‌های خارجی است و بر این اساس با اکتفا به نگاه ظاهری نمی‌توان مطمئن بود که پوشاکی که در سطح عرضه وجود دارد حتما قاچاق است.

 طرح شناسه پوشاک به مبارزه با قاچاق کمک می‌کند

دهقانی‌نیا بیان کرد: براین اساس ما از تولیدکنندگان می‌خواهیم تا با شناسه‌دار کردن تولیدات داخلی خود امکان تمییز پوشاک تولید داخلی از پوشاک خارجی را برای بازرسین فراهم کنند تا مشکلی در بازرسی‌ها ایجاد نشود.

وی اظهار کرد: اجرای طرح شناسه پوشاک به این دلیل است که بتوان کالای با کیفیت تولید داخل یا قاچاق را تشخیص داد و لذا انجمن‌ها و اتحادیه‌های مربوط به این حوزه باید برای تکمیل شناسه‌دارکردن تولیدات پوشاک داخلی اقدامات کافی را انجام دهند.

وی با بیان اینکه بخشی از پوشاک به صورت مسافری وارد کشور می‌شود، گفت: البته حجم واردات از این طریق نسبت به تولید داخلی بسیار کم است.

 

شناسه خبر 33339