شناسه خبر:48343
1400/8/23 09:17:16

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: مدیریت 358 هکتار از مراتع شهرستان فامنین به بهره‌برداران احاله شد.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، صبح روز گذشته با حضور اسفندیار خزائی و رئیس شورای اسلامی روستای قشلاق و امضای سند در دفترخانه شماره 17 شهرستان فامنین، مدیریت 358 هکتار از مراتع این روستا به بهره‌برداران محلی این منطقه احاله شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اهمیت زیست‌محیطی منابع طبیعی و حفظ مراتع در توسعه پایدار، گفت: با امضای سند، طرح مرتعداری روستای قشلاق شهرستان فامنین به شورای اسلامی این روستا به نمایندگی از بهره‌برداران احاله شد.

خزائی اظهار کرد: یکی از اولویت‌های سازمانی ما مدیریت و حفاظت از مراتع است، زیرا تا زمانی که مشارکت مردم، بهره‌برداران و جوامع محلی باشد، مدیریت و بهره‌برداری اصولی ازمراتع به‌خوبی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: این اداره کل در راستای اجرای طرح (1400143) به‌منظور حفاظت، صیانت و احیای مراتع، احاله مدیریت طرح مرتعداری شهرستان فامنین را در دستور کار قرار داده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان تأکید کرد: براساس اطلاعیه دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کلیه دارندگان پروانه چرای دام در مراتع باید تا پایان سال 1400 طرح مرتعداری تهیه کنند؛ در غیر این صورت پروانه چرای دام آن‌ها که به‌صورت موقت و یک‌ساله صادر شده، از درجه اعتبار ساقط و باطل می‌شود و حق بهره‌برداری از مراتع را از دست می‌دهند.

خزائی اظهار کرد: طرح مرتعداری سند توسعه‌ای محسوب می‌شود که بهره‌برداران، اهالی روستا،دامداران و مرتعداران می‌توانند علاوه‌بر کار دامداری در مراتع، به سایر فعالیت‌های اقتصادی در زمینه کشاورزی و غیر کشاورزی نیز بپردازند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: دامداران با تهیه و ارائه طرح مرتعداری علاوه‌بر اعتبار بخشیدن بیشتر به پروانه چرای دام خود، می‌توانند اقدام به استعدادیابی و شناسایی پتانسیل‌های اراضی ملی و مراتع روستا کنند تا در قالب طرح مرتعداری، به مرحله اجرا گذاشته شود.

خزائی اضافه کرد: بهره‌برداران در طرح مرتعداری می‌توانند در قالب فعالیت‌های مشارکتی و اقتصادی، به پرورش طیور و آبزیان، بوم‌گردی و گردشگری، زنبورداری، پرواربندی و پرورش دام اقدام کنند.

نزدیک به نیمی از مجموع مساحت استان همدان را عرصه‌های منابع ملی شامل جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی و ذخیره‌گاه‌های جنگلی تشکیل می‌دهند.

شناسه خبر 48343