شناسه خبر:58775
1401/5/23 11:33:29
با گذشت یک سال از ضرب‌الاجل رئیس قوه قضائیه؛

صاحب اصلی «کیوان» تن به احیای کارخانه نمی‌دهد

 
دبیر خانه کارگر همدان با بیان اینکه مشکل کارخانه کیوان فقط به دست صاحب اصلی آن حل می‌شود، گفت: صاحب اصلی کیوان تن به احیای کارخانه نمی‌دهد.

چنگیز اصلانی دراین‌باره اظهار کرد: مسئولان دولتی و کارگران نهایت تلاش خود را برای احیای این کارخانه کردند، اما صاحب اصلی کارخانه کیوان باید پیش قدم می‌شد که نشد.

وی درباره ضرب‌الاجل یک‌ماهه رئیس قوه قضائیه برای احیای کارخانه کیوان در سال گذشته افزود: موضوع کارخانه کیوان در کمیسیون کارگری مطرح شد و در سال گذشته نیز رئیس قوه قضائیه در بازدیدی که از این کارخانه داشت، دستور احیای آن را صادر کرد، اما متأسفانه مشکل این کارخانه حل نشد.

وی تصریح کرد: روزی شرکت کیوان بهترین کارخانه در غرب کشور بود و 500 الی 600 کارگر 24 ساعته در این کارخانه کار می‌کردند؛ اما در سال‌های گذشته کارخانه کیوان همدان که یکی از شرکت‌های به‌روز و با تولید بالا در غرب کشور بود و وضعیت خوبی داشت، با آشفتگی و مشکلاتی که در واگذاری این شرکت به‌وجود آمد، رها شده و توسط کارگران قدیمی و اعضای شورای کارگری مدیریت می‌شود.

اصلانی با اشاره به خصوصی‌سازی شرکت‌های تولیدی در استان، ادامه داد: از سال 74 به بعد تعدادی از شرکت‌های قَدَر استان به بخش خصوصی واگذار شد که دلال بودند و کارکن نبودند و نتوانستند قد عَلَم کنند.

دبیر خانه کارگر همدان با تأکید بر اینکه دولتی شدن و بعد از آن واگذاری به بخش خصوصی از مشکلات عمده شرکت‌های بزرگ استان همدان بوده است، یادآور شد: بعد از انقلاب این شرکت‌ها به بنیادهای انقلابی واگذار شد که مدیریت خوبی داشتند، اما مدتی که بخش خصوصی در کشور بال‌وپر گرفت و واگذاری به بخش خصوصی انجام شد، متأسفانه برخی از افرادی که توان علمی و مالی نداشتند، از فرصت استفاده کردند و صاحب ثروت شدند.

وی با اشاره به اینکه شرکت کیوان شرکت قَدَری بود که برای یک‌هزار و 500 نفر به‌صورت مستقیم اشتغال‌زایی کرد، بیان کرد: اصل موضوع کیوان این است که صاحبان تن به احیای این کارخانه نمی‌دهند.

اصلانی علت اصلی اینکه کارخانه کیوان راه نمی‌افتد را صاحب آن می‌داند و اظهار می‌کند: رئیس قوه قضائیه، رئیس‌جمهور و مردم اعتقاد دارند این کارخانه باید احیا شود، اما به شرطی که صاحب اصلی آن جلو بیاید.

به گزارش ایسنا وی با بیان اینکه صاحب اصلی کارخانه باید بخواهد که موانع برداشته شود، گفت: درحال حاضر 70-80 کارگر این کارخانه کج دار و مریز کار می‌کنند که زیبنده نام این شرکت نیست.

 

شناسه خبر 58775