استاندار کردستان:
یک فروند بالگرد به فوریتهای پزشکی استان اضافه میشود
سپهرغرب، گروه خبر: استاندار کردستان گفت: بر اساس قول وزیر بهداشت، بهزودی یک فروند بالگرد به مرکز فوریتهای پزشکی کردستان جهت انجام مأموریتهای هوایی اضافه میشود.
بهمن مرادنیا روز گذشته در مراسم رونمایی از هشت دستگاه آمبولانس جدید کمکدار که برای انجام مأموریت توسط مرکز فوریتهای پزشکی در مناطق صعبالعبور سطح استان کردستان در نظر گرفتهشده، اظهار کرد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید طی سالهای گذشته امکانات و زیرساختهای مناسبی در حوزه بهداشت و سلامت به کردستان اضافه شدهاست.
وی افزود: تمام تلاش و همت دولت طی 6 سال گذشته، ارتقای شاخصهای بهداشت و سلامت در کشور بوده که در کردستان این شاخصها 30 درصد رشد داشته و فقط یک هزار تخت بیمارستانی به سرانه این استان افزوده شدهاست.
استاندار کردستان تصریح کرد: هرچند هنوز به دنبال ارتقای شاخصهای حوزه بهداشت و سلامت در کردستان هستیم، اما امیدواریم در کنار این بهبود وضعیت زیرساختها و امکانات، شاهد استفاده کمتر و کاهش بروز حوادث برای مردم استان باشیم.
مرادنیا یادآوری کرد: در حال حاضر باید بیش از هر مسئله به مشکلات اجتماعی که در سطح جامعه روزانه در حال وقوع است توجه کرد چراکه میتواند زمینه بسیاری از آسیبهای اجتماعی را در آینده فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه از صبح امروز تاکنون تنها چهار مورد چاقوکشی در استان گزارش شدهاست، ادامه داد: افزایش این روند میتواند نگرانکننده باشد و برای کنترل آن باید نظارت و تلاش بیشتری صورت گیرد.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: هرچند ارتقای امکانات و تجهیزات حوزه بهداشت و سلامت جای خوشحالی دارد اما تنها زمانی میتوانیم به این عملکرد افتخار کنیم که هیچ بیماری برای انجام حتی یک عمل جراحی ساده از استان خارج نشود و تمام خدمات پزشکی در همین استان به وی ارائه شود.
*انجام 25 هزار و 196 مأموریت از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز گفت: طی 6 ماهه نخست سال جاری، 25 هزار و 196 مورد مأموریت در قالب 18 هزار و 414 مأموریت شهری و 6 هزار و 782 مأموریت جادهای توسط مرکز فوریتهای پزشکی انجام شدهاست.
وحید یوسفینژاد با بیان اینکه در حال حاضر 63 مرکز فوریتهای پزشکی در سطح استان فعال است، عنوان کرد: 22 مرکز شهری، 35 مرکز جادهای، دو دستگاه موتورلانس، یک فروند بالگرد و سه مرکز کد دوم شهری آماده ارائه خدمت به هماستانیها هستند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در استان کردستان مناطق صعبالعبور بسیاری داریم، انجام عملیات هوایی یکی از مهمترین راههای بهموقع رسیدن در صحنه عملیات است چراکه بیش از 60 درصد افراد منتقلشده در این عملیات بلافاصله به اتاق عمل اعزام میشوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در حال حاضر 108 دستگاه آمبولانس در مراکز فوریتهای پزشکی استان مستقر هستند، یادآوری کرد: همچنین 58 آمبولانس نیز در بیمارستانهای کردستان آماده ارائه خدمات هستند.
یوسفی نژاد تصریح کرد: از ابتدای سال جاری، 58 عملیات هوایی توسط بالگرد این مرکز در استان انجامگرفته و همچنین 270 مورد عملیات نیز توسط موتورلانسها انجام شدهاست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه دو هزار و 837 تخت بیمارستانی در سطح بیمارستانهای استان وجود دارد، افزود: 17 دستگاه از آمبولانسهای استان به دستگاه الکترو کاردیوگراف مجهز شدهاند.
یوسفی نژاد اظهار کرد: بهوسیله این دستگاه در زمان بروز حادثه قلبی و یا مغزی برای بیمار، قبل از اعزام به بیمارستان، نوار قلب و یا مغز در محل مأموریت گرفته و بهصورت برخط به پزشک مستقر در بیمارستان ارسال میشود تا دستورات لازم صادر شود و از مرگ بیماران قلبی در زمان انتقال در آمبولانس جلوگیری شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای چند ماه اخیر علوم پزشکی کردستان اشاره و خاطرنشان کرد: احداث پنج پد بالگرد با اعتبار 270 میلیون تومان در بیمارستانهای استان و پیگیری تأمین اعتبار 150 میلیون تومانی لازم برای احداث پد بالگرد بیمارستانهای سروآباد و دهگلان از دیگر فعالیتهای این مرکز بودهاست.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه در حال حاضر هفت پد بالگرد در بیمارستانهای کردستان وجود دارد، گفت: تمام سعی ما بر این است تا با فراهم کردن زیرساختها زمینه ارائه خدمات مطلوبتر به مردم استان را فراهم کنیم.
شناسه خبر 12777