شناسه خبر:17229
1398/11/21 00:20:25
به همت سازمان فنی و حرفه‌ای استان همدان برگزار شد:

نخستین دوره مسابقات آزاد مهارت درآمد و پوشاک

سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابی‌مهوش: نخستین دوره مسابقات آزاد مهارت استانی فناوری مد و پوشاک ایرانی با موضوع طراحی و دوخت مانتو اجتماعی برگزار شد.

روز گذشته به همت سازمان فنی و حرفه‌‌ای استان همدان برای نخسیتن بار نخستین دوره مسابقات آزاد مهارت استانی فناوری مد و پوشاک ایرانی با موضوع طراحی و دوخت مانتو اجتماعی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی استان همدان با حضور گسترده هنرجویان برگزار شد؛ با توجه به اهمیت موضوع با حضور در محل برگزاری این دوره از مسابقات با تعدادی از مدیران مرتبط با این حوزه گفت‌وگویی را ترتیب دادیم که در ادامه می‌خوانید:

مسؤول برگزاری مسابقات ملی مهارت استان همدان با بیان اینکه برای نخستین بار این مسابقات در حوزه آموزشگاه‌های آزاد وابسته به سازمان فنی و حرفه‌ای در بخش خیاطی و پوشاک در مرحله شهرستانی، استانی و کشوری در حال برگزاری است، گفت: در مرحله استانی یکی از هنرجویان جهت حضور در مسابقات کشوری مهارت انتخاب خواهد شد.

     44 شرکت‌کننده در این مسابقات حضور داشتند

جمشید رحیمی با بیان اینکه مرحله کشوری این مسابقات 10 و 11 اسفندماه برگزار می‌شود، اظهار کرد: در مرحله استانی این مسابقات 44 شرکت‌کننده حضور دارند.

وی با تأکید بر اینکه از هر شهرستان‌ چهار هنرجو در این مسابقات شرکت کرده‌اند، افزود: با توجه به جمعیت بالای همدان تعداد شرکت‌کنندگان این شهرستان هشت نفر است.

     مسابقات کشوری مهارت در همدان برگزار می‌شود

مسؤول برگزاری مسابقات ملی مهارت استان همدان با اشاره به اینکه هدف اصلی از برگزاری این مسابقات شناسایی نخبه‌های این رشته بود، ابراز کرد: ازآنجایی‌که استان در سطح ملی به‌عنوان قطب پوشاک مطرح است بنابراین با درخواست برگزاری مسابقات مرحله کشوری در همدان موافقت شد.

رحیمی با بیان اینکه ایجاد کانال ارتباطی بین هنرجویان منتخب با تولیدکنندگان، بازار کار و فروش از دیگر اهداف تعریف شده برای برگزاری این مسابقات است، خاطرنشان کرد: برای برگزاری هر چه بهتر این مسابقات و رسیدن به اهداف تعریف‌شده از همکاری اتحادیه‌ها، دانشگاه‌ها، اصناف، آموزش‌وپرورش، بخش خصوصی و سازمان صنعت و معدن استان بهره برده‌ایم.

مسؤول انجمن صنفی آموزشگاه‌های آزاد استان همدان نیز برگزاری این مسابقات را یک گام بزرگ در عرصه اشتغال در استان قلمداد کرد، گفت: با حمایت مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان همدان این مسابقات برای نخستین بار در استان همدان برگزار شد.

مهری کرمی‌پور با اشاره به اینکه این مسابقات به‌صورت آزاد برگزار می‌شود و محدویت خاصی برای حضور در آن وجود ندارد، عنوان کرد: برای طراحان برتر این مسابقات در حوزه اشتغال برنامه‌هایی در دستور کار قرار دارد.

وی با تأکید بر اینکه طبق هماهنگی‌های صورت‌گرفته قرار است برترین طرح‌های منتخب توسط تولیدکنندگان خریداری شده و وارد بازار کار شوند، افزود: افراد برتر امکان ثبت امتیاز طرح‌های خود را خواهند داشت.

کرمی‌پور با بیان اینکه دوره شهرستانی این مسابقات با حضور 80 شرکت‌کننده برگزار شد، تصریح کرد: 44 برگزیده شهرستان به مرحله استانی راه‌یافته و برای رسیدن به مرحله کشوری با هم رقابت می‌کنند.

مسؤول انجمن صنفی آموزشگاه‌های آزاد استان همدان با اشاره به اینکه در دوره استانی این مسابقات سه طراح برتر انتخاب شده و از بین آن‌ها یک فرد برای حضور در مسابقات کشوری معرفی می‌شود، اذعان کرد: علاوه‌بر‌این، یک طرح نیز به‌عنوان نمونه کشوری معرفی می‌شود.

وی با اشاره به حمایت‌هایی که از طراحان برتر این دوره مسابقات می‌شود، ابراز کرد: با هماهنگی که با اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک داشتیم قرار است از هنر و داشته کلیه شرکت‌کنندگان در حوزه ایجاد اشتغال بهره ببریم.

کرمی‌پور با تأکید بر اینکه کلیه آموزشگاه‌های آزاد استان زیرمجموعه انجمن صنفی هستند، ادامه داد: در حال حاضر 52 آموزشگاه آزاد طراحی دوخت در استان همدان دائر است.

مسؤول انجمن صنفی آموزشگاه‌های آزاد استان همدان با بیان اینکه کارآموزان این آموزشگاه‌ها به‌صورت دوره‌ای پذیرش و پس از گذراندن دوره، گواهی لازم را دریافت می‌کنند، خاطرنشان کرد: ازآنجایی‌که پوشاک استان جزء رسته‌های اولویت‌دار در حوزه اشتغال‌زایی است به نظر می‌رسد بنا به ظرفیت موجود بتوانیم با برنامه‌ریزی درست از این داشته به نحو احسن استفاده کنیم.

رئیس اتحادیه صنف خیاطان و تولیدکنندگان پوشاک شهرستان همدان نیز در ادامه با بیان اینکه امید است مسؤولان مرتبط با حوزه پوشاک استان بنا به ظرفیت‌های موجود به برگزاری چنین رویداد‌ها و مسابقاتی توجه ویژه داشته باشند، گفت: استان همدان می‌تواند با برنامه‌‌ریزی ویژه به دلیل مزیت‌هایی که تولید پوشاک و در عین‌ حال طراحی آن دارد در حوزه صادرات به کشورهای همسایه به‌خصوص عراق و اقلیم کردستان نقش پر رنگ‌تری داشته باشد.

سید رضا حسینی‌ظفر با تأکید بر اینکه بدون تردید از طراحان برتر استانی در بخش دوخت‌ودوز تقدیر می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 920 عضو اتحادیه پوشاک استان همدان مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تعدادی از مجوزها برای تولیدکنندگان و برخی نیز متعلق به شخصی‌دوزها است، افزود: علاوه بر جوراب‌بافی‌ها، خشکشویی‌ها نیز زیرمجموعه این اتحادیه محسوب می‌شوند.

حسینی‌ظفر با اشاره به اینکه این اتحادیه به‌صورت کلی 25 رسته شغلی را شامل می‌شود، یادآوری کرد: در راستای حل مشکلات این رسته‌ها بنا به ضرورت در راستای ارتقای کیفیت پوشاک تولیدشده نیازمند اعطای تسهیلات برای خرید ماشین‌آلات به‌روز هستیم چراکه اغلب تجهیزات حال حاضر متعلق به سال‌ها پیش بوده و به نوعی می‌توان گفت که آن‌ها بنا به تنوع ایجادشده در سلیقه جامعه مخاطب، دیگر جوابگوی نیاز امروز جامعه نیستند.

شناسه خبر 17229