سپهرغرب برای مقابله با کرونا به مردم توصیه کرد:
عید امسال در خانه میمانیم
سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: این روزها جهادگران از مردم یک چیز میخواهند و آنچه تلاش آنها را قوت میبخشد احساس مسوولیت مضاعف همه ما به سلامت خود و دیگران و ماندن در خانه است، اینکه مراقب خود و عزیزانمان باشیم، کار سختی نیست! همراه آنان شویم...
در پی شیوع کروناویروس در نقاط مختلف جهان، شیوع این بیماری در ایران بهطور رسمی در تاریخ 30 بهمنماه تأیید شد و همه استانهای کشور ازجمله غرب ایران درگیر این بیماری شدند. از نخستین روزها کادر پزشکی و درمانی و گروههای جهادی در خط مقدم مبارزه با این ویروس جانفشانی کردند تا سلامتی مردم حفظ شده و مبتلایان به کروناویروس بهبود یابند و درد و رنج کمتری متحمل شوند.
ویروس کرونا با همه بدیهایش از روز اول تاکنون همه مرزبندیهای موجود را شکسته و تفاوتی بین مدیر و کارمند، شهردار و کارگر، پزشک و پرستار نگذاشته و همه را به خط مقدم مبارزه با این ویروس کشاندهاست. همه چیز مانند روزهای جنگ است؛ لباسها، لبخندها، تلاش و تکاپوها و از همه مهمتر جوانان که بیمرز و خستگیناپذبر برای ضدعفونی معابر پای کار هستند تا ویروس کرونا در معابر و خیابانهای این شهر رخ ببازد و رخت ببندد تا بار دیگر مردم این شهر و دیار روی سلامت را ببینند.
آنچه از دریچه این خبر میخوانید گفتوگوی خبرنگار سپهرغرب با منوچهر کرمی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان و علی زبرجد، دبیر ستاد مردمی مقابله با کرونا در همدان است که به تشریح اقدامات و برنامههای دانشگاه علوم پزشکی و گروههای جهادی مردمی در چند روز آتی میپردازد:
شوراها، بزرگان محلی و خانوادهها تمرکز خود را روی متقاعد کرن مردم برای رعایت مسائل بهداشتی بگذارند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با بیان اینکه طی روزهای آتی روند افزایشی نهچندان زیادی در رابطه با ابتلا به کرونا خواهیم داشت، عنوان کرد: استان همدان در مرکز قرار دارد و با توجه به تعطیلات پیش رو، جابهجایی جمعیت و افزایش تماسهای اجتماعی بیشتر شده و همین امر میتواند روند افزایشی را ایجاد کند.
منوچهر کرمی گفت: چیزی که در حال حاضر اهمیت دارد نیاز به همراهی مردم در این شرایط است، اینکه به توصیه متخصصان امر گوش کنند؛ چراکه یکی از راههای افزایش مبتلایان به کروناویروس وجود افرادی است که علائم خفیف این بیماری را دارند و با توجه به ضعف این علائم توجه چندانی به رعایت مسائل بهداشتی نکرده و در عین حال میتوانند افراد دیگر را نیز مبتلا کنند.
وی تاکید کرد: مبتلایان کرونا فقط افرادی زیر کپسول اکسیژن و در بیمارستانها نیستند، برخی از افراد علائم این بیماری را دارند که اگر سهلانگاری کنند میتوانند جان خود و بقیه را به خطر بیندازند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان تصریح کرد: اگر مردم جان خود و یکدیگر را دوست دارند از منزل به دلیل کارهای غیرضروری خارج نشوند؛ هماکنون در مرحلهای هستیم که از شوراها، بزرگان محلی و خانوادهها تقاضا داریم تمرکز خود را روی متقاعد کرن مردم بگذارند تا بالاترین میزان همکاری را در خصوص توصیههای بهداشتی داشته باشند.
کرمی ادامه داد: بازاریان و کسبه نیز که با مردم در ارتباط هستند تا حد امکان این ارتباط را کاهش داده و به شکلی ارائه خدمت کنند که کمترین میزان آلودگی در حوزه کاری آنها رخ دهد تا از این حیث نیز شاهد مشکلی نباشیم.
وی تاکید کرد: خواهش ما از مردم عزیز این است که توصیههای پزشکان مبنی بر شستشوی دستهای خود را کاملاً بهصورت مرتب و جدی رعایت کنند تا گردش هوا اتفاق افتاده و مشکلی برای آنها پیش نیاید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با اشاره به شلوغی بیمارستانها، عنوان کرد: افرادی که احساس نیاز به بیمارستانها و مراکز درمانی دارند، میتوانند با ورود به سامانهsalamat.gov.ir و تکمیل پرسشنامه مربوطه و ورود شماره تلفن همراه، بهصورت پیامکی از وضعیت سلامتی خود باخبر شوند.
کرمی گفت: با توجه به اطلاعات ارائهشده، افراد به سه دسته تقسیم میشوند، نخست آنهایی که هیچ مشکلی نداشته و در سلامت به سر میبرند، گروه دوم عزیزانی که دارای علائم بوده و نیاز به پیگیری عادی دارند که اطلاعات آنها در اختیار مراکز بهداشت محل زندگی خود قرارگرفته و اقدامات لازم از این طریق برای آنان انجام خواهد شد و گروه سوم نیز افرادی هستند که نیاز به پیگیری فوری دارند و باید به مراکز 16 ساعته مراجعه کنند تا خدمات بهداشتی و درمانی لازم به آنها ارائه شود، چنانچه مشکل فردی حاد باشد پیگیری مراقبتی از طریق مراکز تخصصی برای وی انجام خواهد شد.
وی در پایان سخنان خود یادآوری کرد: از رسانهها و همه افرادی که به اطلاعرسانی و فرهنگسازی کمک میکنند قدردانی کرده و امیدوار هستم با همکاری مردم عزیز با همه کسانی که در خط مقدم مبارزه با کروناویروس هستند، بتوانیم بهزودی شاهد دفع و ریشهکن کردن این بیماری باشیم.
انسجام گروههای مردمی جهادی در همدان
دبیر ستاد مردمی مقابله با کرونا در همدان نیز با بیان اینکه این ستاد مردمی بهمنظور هماهنگی خدمترسانی گروههای مردمی در راستای مبارزه با کروناویروس شکل گرفتهاست، عنوان کرد: با توجه به اینکه گروههای مختلف از اقشار مردم برای مقابله با کرونا در حال خدمترسانی هستند این ستاد با فراخوان از همه این گروهها درصدد همافزایی و ایجاد هماهنگی است تا خدمات بهصورت منسجم ارائه شود.
علی زبرجد خاطرنشان کرد: با هماهنگی بین این گروهها میتوان با اقتضائات و نیازهایی که اعلام میشود هر یک از گروهها را در بخش مورد نیاز و جاهایی که کار روی زمین ماندهاست، فعال کرد و از ظرفیتی که به همت مردم ایجادشده بیشترین و بهترین استفاده را داشت و اثرگذار بود.
وی با اشاره به اینکه عمده کار این ستاد، تشکیل هستههای محلهمحور و ساماندهی آنها است، افزود: گروههای جهادی در ضدعفونی کردن معابر، نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در محلهای پرتردد، بازرسیهای میدانی، آموزش نیروهای مردمی و تولید محتوا فعالیت خواهند کرد.
دبیر ستاد مردمی مقابله با کرونا در همدان ابراز کرد: هستهها 30 نفره بوده و با توجه به نیازی که در هر بخش وجود دارد عملیات مختلفی را انجامداده و خواهند داد؛ ضمن اینکه فعالیتهای ستاد مردمی مقابله با کرونا در هماهنگی با ستاد مرکزی با پرهیز از موازیکاری و رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهد بود.
زبرجد با اشاره به فعالیت کمیته جذب کمکهای مردمی و خیران، تاکید کرد: خیرانی که تمایل دارند در این راه هزینه کنند، میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره حساب ستاد واریز کنند تا بستههای ضدعفونی کننده مورد نیاز در میان افراد نیازمندی که شناسایی شدهاند، توزیع شود.
وی افزود: ازآنجاییکه کروناویروس با سلامتی و جان مردم مرتبط است، اهمیت تخصص و آموزش در این جهاد بسیار زیاد بوده، بنابراین اطلاعرسانی و آگاهسازی از مهمترین ارکانی است که برای خدمترسانی جهادگران به مردم پیگیری میشود؛ تاکنون نیز قبل از ورود به انجام کار چهار دوره آموزشی با هماهنگی مرکز بهداشت برای نیروهای جهادی برگزارشده و متناسب به عملیاتی که هر تیم انجام میدهد، تولید محتوا صورت میگیرد.
دبیر ستاد مردمی مقابله با کرونا در همدان با بیان اینکه این ستاد کار خود را از ابتدای هفته آغازکرده و تا پایان مقابله با کروناویروس ادامه خواهد داد، اذعان کرد: عمده افرادی که در این هستهها حضور دارند از جوانان بوده و همه اقشار از طلاب و بسیجیان تا سازمانهای مردمنهاد و هیئتهای حسینی با عنوان میاندار، خدمت را در بر میگیرد و نیروها به تعداد محلات همدان با محوریت پایگاه و مسجد همان محل خدمترسانی خواهند کرد.
زبرجد ادامه داد: خوشبختانه نخستین کارگاه تولیدی ماسک نیز در یک مکان استرلیزه شده راهاندازی شده و اگر جهادگرانی تمایل به کمک در این بخش دارند یا میتوانند چرخ خیاطی خود را در اختیار جهادگران قرار دهند، آماده همکاری و دریافت کمک آنان نیز هستیم.
وی ابراز کرد: تولید الکل نیز در آزمایشگاهها در حال پیگیری است که امیدوار هستیم این امر نیز با رایزنیهای صورتگرفته هر چه زودتر تحقق پیدا کند و بتوانیم نیاز این بخش را نیز برطرف کنیم.
دبیر ستاد مردمی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه بهزودی کمیته مردمی مقابله با کروناویروس در شهرستانها نیز شکل خواهد گرفت، اذعان کرد: در این صورت ستاد، فعالیت خود را در سطح استان بهصورت منسجم ادامه خواهد داد، ضمن اینکه همه فعالیتهایی که انجام میگیرد در گرو رعایت توصیههای بهداشتی از سوی مردم و همکاری آنها با جهادگرانی است که خدمترسانی میکنند.
حرف آخر اینکه؛ روزهای پایانی اسفند در حالی سپری میشود که دغدغه همه ما تقریباً یک چیز است؛ رهایی از شر ویروسی که به جان این آبوخاک افتاده، عدهای مانند همیشه در فرازونشیب این سرزمین در خط مقدم هستند، کادر پزشکی و درمانی و نیروهای جهادگری که بهسرعت راههای مقابله با این بیماری را فراگرفته و در حال خدمترسانی به مردم هستند. همه آنها از ما مردم یک چیز میخواهند و آنچه تلاش آنها را قوت میبخشد احساس مسوولیت مضاعف همه ما به سلامت خود و دیگران و ماندن در خانه است. اینکه مراقب خود و عزیزانمان باشیم کار سختی نیست! اگر کار ضروری نداریم از خانه خارج نشویم و مرتب دستهای خود را با آب و صابون بشوییم تا زنجیره انتقال این ویروس قطعشده و مبتلایان درمان شوند.
امروز همه ما بیش از هر چیزی به امید نیاز داریم، بهار دارد میآید، به قول ﺩﻭﻟﺖﺁﺑﺎﺩﯼ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺑﺮ ﯾﮏ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﻤﯽﻣﺎﻧﺪ، ﺭﻭﺯ ﻭ ﺷﺐ ﺩﺍﺭﺩ، ﺭﻭﺷﻨﯽ ﺩﺍﺭﺩ، ﺗﺎﺭﯾﮑﯽ ﺩﺍﺭﺩ، ﮐﻢ ﺩﺍﺭﺩ، ﺑﯿﺶ ﺩﺍﺭﺩ، ﺩﯾﮕﺮ ﭼﯿﺰﯼ ﺍﺯ ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ ﺑﺎﻗﯽ ﻧﻤﺎﻧﺪﻩ، ﺗﻤﺎﻡ ﻣﯽﺷﻮﺩ، ﺑﻬﺎﺭ ﻣﯽﺁید، هوا ملایم میشود، دست و دل مردم باز میشود، کار دست میدهد، دستتنگی نمیماند و میرود، پایمان به دشت و صحرا بازمیشود و بیابان خدا پر علف میشود...
شناسه خبر 18631