سپهرغرب، گروه ایران و جهان: استعفای روز شنبه موسوی لاری از نائب رئیسی شورای سیاست گذاری اصلاحطلب، گمانهزنیها درباره احتمال استعفای عارف از ریاست این شورا را تقویت کرده است.
روز شنبه عبدالواحد موسوی لاری نائب رئیس شورای سیاست گذاری اصلاحطلبان طی نامهای خطاب به محمدرضا عارف از سمت خود در این شورا استعفا کرد. هر چند موسوی لاری علت اصلی استعفای خود را کسالت و مشکلات جسمانی اعلام کرده، اما بخش پایانی استعفانامه او کمی درباره علل این استعفا ایجاد تشکیک میکند.
آنجاییکه موسوی لاری ضمن اشاره تلویحی به شکست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس یازدهم، از لزوم بازنگری در ساختارها و سازوکارهای اجماعی اصلاح طلبان به منظور ایفای نقش بهتر و مناسبتر و روز آمدن کردن چگونگی حضور اصلاح طلبان در انتخابات 1400 سخن میگوید.
همین بخش از نامه موسوی لاری بود که موجب شد تا ارگان رسمی حزب کارگزاران سازندگی که پیش از انتخابات مجلس بارها از عملکرد شورای سیاستگذاری و رئیس آن انتقاد کرده و درباره لزوم بازنگری در ساختار این شورا به عنوان نهاد تصمیمساز و بالادستی در جریان اصلاحات سخن گفته بود، در شماره روز یکشنبه خود با پرداختن به این نامه، آن را به عنوان آغازی بر بروز تغییرات ساختاری در شورای سیاستگذاری و متعاقب آن پررنگ شدن نقش احزاب اصلاحطلب در این شورا قلمداد کند.
روزنامه سازندگی استعفای موسوی لاری رانخستین ترک به بدنه شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان دانسته و نوشته است: "این استعفا پس از شکست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس و افزایش انتقادات از محمدرضا عارف رئیس این شورا صورت میگیرد. برخی از اصلاحطلبان معتقدند که اصلاحات باید اصلاح شود و شورای عالی سیاستگذاری که از یک مقام ستادی به یک حزب تبدیل شده بود، بازسازی شود و ذیل احزاب قرار گیرد.
سازندگی که در ماههای اخیر به انحای مختلف به محمدرضا عارف حمله کرده و او را متهم ردیف اول شکست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس یازدهم میداند، از استعفای موسوی لاری از شورای سیاستگذاری به عنوان مقدمهای برای استعفای عارف از ریاست این شورا یاد کرده و ابراز امیدواری کرده است که "استعفای موسوی لاری قدم اول برای بازسازی اصلاحات بوده و قدم بعدی نیز میتواند استعفای محمدرضا عارف و سپردن این مسئولیت به فردی باشد که آشنا به سیاست و کار تشکیلاتی است".
البته بحث بر سر لزوم تغییرات ساختاری در شورای سیاست گذاری تنها به حزب کارگزاران محدود نمیشود. احزاب، گروهها و چهرههای سیاسی زیادی در جریان اصلاحات هستند که این تغییرات را لازمه ادامه حیات سیاسی این جریان قلمداد میکنند و معتقدند که شورای سیاست گذاری با مدیریت عارف به پایان راه خود رسیده است. از جمله این چهرهها میتوان به عبدالله ناصری از مشاوران سیدمحمد خاتمی در دولت اصلاحات اشاره کرد که اخیرا در مصاحبهای گفته بود: "عمر شورای عالی سیاستگذاری با این ساختار، ماهیت و مدیریت هم در شکل و هم در محتوا تمام است. چراکه اگر شکل این مجموعه هم عوض شود مدیریت و فرم آن هم تغییر کند اما شورایی که یک سر آن صادق نوروزی و شکوریراد باشد و سر دیگر آن کواکبیان و حسین کمالی اساساً نمیتواند هیچ کاری را پیش ببرد".
شناسه خبر 20373