شناسه خبر:23997
1399/4/6 20:07:36

سپهرغرب، گروه فرهنگی: نقش فدراسیون کوهنوردی در کنترل نرخ‌های مصوب کلاس‌های آموزش و دستمزد مربیان چیست؟ این نرخ‌ها ممکن است چراغ فرهنگ کوهنوردی را خاموش کند.

فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی از ابتدای تاسیس وظیفه آموزش در سطوح مختلف را دارا بوده است و بر همین اساس نیز گام برمی‌دارد اما امروزه با بالا رفتن موج کوهنوردی میان آقایان و بانوان قانون جدی برای قیمت کلاس‌های آموزشی وجود ندارد یا اگر هم باشد باشگاه‌های کوهنوردی به آن بی توجه هستند و هر کدام نرخ مخصوص خود را به کوهنوردانی که مشغول آموزش هستند ارائه می‌دهند و کوهنوردان نیز ناچارند این مبالغ هنگفت را قبول کنند زیرا می‌خواهند گام به گام با اصول کوهنوردی آشنا شوند.

وقتی افزایش قیمت آموزش کوهنوردی را از باشگاه‌های کوهنوردی (باشگاه کوهنوردی توچال به مدیریت شهاب بیات‌بارونی) جویا می‌شویم بالا رفتن دستمزد مربیان و مدرسان را مهمترین مساله مطرح می‌کنند و می‌گویند وقتی مربی و مدرس برای دوره‌های گوناگون آموزش کوهنوردی از ما هزینه‌های هنگفت درخواست می‌کنند ما ناگزیریم که بهای کلاس‌ها افزایش دهیم!

گفتار رئیس هیئت فدراسیون کوهنوردی نیز مبنی بر این است که در نرخ‌گذاری خودسرانه از سوی مربیان و مدرسان هیچ دخالتی نمی‌کند و جدول حق‌الزحمه مربیان دوره‌های آموزشی و همچنین مبالغ مجاز دریافتی از کارآموزان دوره‌های آموزشی را برای ابلاغ به باشگاه‌ها و مربیان ارسال کرده است! حتی بیمه نکردن کلاس‌های آموزشی و برنامه‌ها را به دلیل کم کردن هزینه‌ها بر عهده نمی‌گیرد.

در اینجا این پرسش مطرح می‌شود که فدراسیون کوهنوردی با ارائه مواردی که بیشتر در حد قانون اجرا نشده است می‌خواهد بگوید که عملکرد شایسته‌ای داشته است آیا نباید بازرسانی را برای سرکشی به باشگاه‌های کوهنوردی بفرستد و از هزینه‌ها و افزایش آن باخبر باشد؟ و یا این‌که از دستمزد مربیان و مدرسان که هر کدام نرخ ویژه خود را دارند آگاهی داشته باشد؟

فدراسیون کوهنوردی باید در این مساله ورود کند زیرا به شکل زنجیر به هم متصل هستند؛ افزایش قیمت هزینه‌های آموزش کوهنوردی از سوی باشگاه‌های کوهنوردی در برابر دستمزد هنگفت مربیان و مدرسان که به گمانم چون بیشتر افرادی که در هیئت کوهنوردی حضور دارند از مربیان و مدرسان کوهنوردی هستند افزایش قیمت‌ها را پشت گوش انداخته و از این مساله حمایت نمی‌کنند!

 

و نکته آخر اینکه سایت فدراسیون کوهنوردی در بخش فراکوه بیشتر شبیه ویترین است و با مشکلات بسیاری همراه است و کارآموزان برای ورود به این سامانه شاید ساعت‌ها زمان می‌گذراند و موفق نمی‌شوند. برای ورود به بیشتر بخش‌های آن نیز مانند کتابخانه الکترونیکی با این جمله مواجه می‌شوند: «در حال ساخت! لطفاً در آینده نزدیک مراجعه کنید.» و این آینده نزدیک چه زمانی خواهد آمد فقط فدراسیون کوهنوردی می‌داند و بس!

شناسه خبر 23997