اما دانشجویان جهادگر دانشگاه داروسازی کرمانشاه مانند همیشه پا به میدان عمل گذاشتند تا در تولید انبوه اقلام حفاظتی و پیشگیرانه، نبردی را برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا انجام دهند.
جهادگران در شرکت دانشبنیان تاواابتکار پاکان همان جوانان تلاشگری بودند که چندی پیش پشت نیمکتها مشغول تحصیل بودند و حال پای در میدانی گذاشتند که بتوانند کمک به مدافعان سلامت کنند و در حال حاضر برای رفع کمبود تجهیزات بهداشتی از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
شرکت نانو فناوری پزشکی تاوا ابتکار پاکان که به همت چند تن از اساتید و دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و با مدیر عاملی الهام ارکان رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو و مدیر گروه نانو فناوری پزشکی دانشگاه تأسیس شده است با طرح «نانو بانداژ زیست تخریبپذیر بیولوژیکی برای درمان زخم پای دیابتی، سوختگیها، زخم بستر و جراحات» جزء طرحهای برگزیده و منتخب معرفی شده و مورد استقبال سرمایه گذاران مختلف داخلی و خارجی برای تجاری سازی و صنعتی شدن قرار گرفته است.
الهام ارکان، رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو با بیان اینکه شرکت دانش بنیان "تاوا ابتکار پاکان" یکی از شرکتهایی است که با شیوع کرونا تولید ماسک را به طور جدی در دستور کار قرار داد گفت: این شرکت تنها تولیدکننده ماسکهای N99 در استان کرمانشاه است و در کنار این نوع ماسک، ماسکهای N95 و ماسک NH هم در این شرکت تولید میشود.
رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو با اشاره به اینکه ماسکهای این شرکت به دلیل الیاف به کار رفته در آن خاص بوده و مراحل ثبت اختراع آن هم در حال انجام است عنوان کرد: پارچه این نوع ماسکها از الیاف نانو بوده و منافذ بسیار ریزی در حد سه نانومتر دارد، بسیار نازک بوده و همین امر تنفس را برای افراد مصرفکننده راحتتر میکند.
وی با بیان اینکه ترکیباتی از عصاره چند گیاه به الیاف این ماسکها اضافه شده که این ماسکها را معطر کرده است بیان کرد: این ویژگی باعث افزایش خاصیت آنتیباکتریال و افزایش طول عمر آنها میشود و ماسکهایی با این ویژگی برای نخستین بار است که در کشور تولید میشود.
ارکان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی روزانه 10 هزار ماسک N95 و پنج هزار ماسک N99 و NH در شرکت تولید میشود گفت: تا پیش از شیوع کرونا با دستگاههایی که در شرکت ساخته بودیم روزانه سه هزار عدد تولید ماسک داشتیم، اما با توجه به نیاز جامعه، با خرید دستگاههای جدید این تعداد را به روزانه 15 هزار عدد ماسک افزایش دادیم.
وی با بیان اینکه تمامی محصولات تولیدی در سطح استان کرمانشاه توزیع میشود و ماسکهای N99 مستقیم برای مراکز درمانی استان و بهویژه بخشهای مراقبت از بیماران کرونایی ارسال میشود اظهار کرد: ماسکهای شرکت به دلیل نوع پارچه به کار رفته در آن از الیاف نانو بوده و بسیار نازک هستند، و ثبت اختراع شدهاند.
رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو افزود: نازک بودن پارچه آنها تنفس را برای مصرفکننده راحتتر کرده و علاوه بر آنها به دلیل نانو بودن محافظ خوبی در برابر ویروس کرونا است.
وی با بیان اینکه ماسکهای NH تولیدی در این شرکت دارای یک لایه کربن بوده که در برابر آلودگیهای گازی و پتروشیمی از فرد محافظت میکند و کاربرد آنها مربوط به مراکز گازی و پتروشیمی است بیان کرد: ما آمدهایم تا در این شرایط دلگرمی برای مدافعان سلامت و کمکی برای سلامتی مردم انجام دهیم.
ارکان با اشاره به اینکه شرکت تاوا ابتکار پاکان، یک شرکت پژوهشمحور است که فعالیتش را در سال 1396 در زمینه فناوری نانو آغاز کرد گفت: این شرکت روی محصولات با فناوری نانو (ماسک تنفسی، چسب زخم، بانداژ، زخم بند) به صورت تخصصی تمرکز کرد و اکنون در زمینه تولید ماسک و چسب زخم نانو حرفی برای گفتن دارد.
وی با بیان اینکه ماسک فیلتردار N95 تولیدی شرکت تاوا ابتکار پاکان دارای 6 لایه است که دو لایه از آن عمل فیلتراسیون ذرات با اندازه میکرو و روی دولایه از این شش لایه، پوشش نانو قرار گرفته شده که عمل فیلتراسیون ذرات نانو را انجام میدهد بیان کرد: دو لایه آب گریز نیز جهت جلوگیری از جمع شدن آب موجود در دم و بازدم در دو سمت ماسک قرار داده شده است.
رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو اظهار کرد: در لایههای نانو، ذرات نانو (با قطر 30 نانومتر) بارگذاری شده است که با دریافت اشعه uv نور خورشید باعث ضد عفونی شدن ماسک شده و عمل خود تمیزشوندگی را انجام میدهد و شرکت تاوا ابتکار تنها شرکت تولیدکننده ماسک N95 نانو در کرمانشاه است.
وی با اشاره به اینکه ماسکها بعد از تولید باید استریل شوند و این کار از طریق اتوکلاو، uv، گاما، اتیلن اکساید یا پراکسید هیدروژن انجام میشود گفت: با توجه به حساسیت کار و محیط هدف استفاده از این ماسکها که مراکز درمانی است؛ ماسک تولیدی پیش از توزیع استریل میشود.
ارکان با اشاره به اینکه در ماههای گذشته دستگاه الکتروریس نیمه صنعتی در دانشکده داروسازی راهاندازی شد و زمینه اشتغالزایی بیش از 30 نفر را در این کارگاه تولید ماسک فراهم کردیم عنوان کرد: با شیوع بیماری کرونا و با توجه به اینکه نیاز به تولید ماسک به صورت جدی احساس میشد، توانستیم دستگاه خود را تقریبا به سیستم تولید ماسک مجهز نماییم که بتواند روزی بیش از 15 ساعت فعالیت داشته باشیم.
وی بیان کرد: تمامی این ماسکها تست انرژی اتمی را دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توانایی تبدیل شدن به یک دانشگاه نسل سوم را دارا است و ما میتوانیم در زمینه تولیدات و احداث شرکتهای دانشبنیان توانایی تبدیل شدن به یک دانشگاه نسل سوم و رسیدن به خودکفایی را داشته باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات دارورسانی نانو اظهار کرد: این ماسکها به تایید سازمان انرژی اتمی رسیده و سطح کیفیت ماسکهای تولیدی به میزانی رسیده که بتوان از آن در مراکز درمانی ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کروناویروس استفاده کرد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات کارگاه ما در شرایط کنونی در تهیه پارچه ماسک است اکنون خیلی سرمایه برای تهیه پارچه با این قیمت سرسامآور نداریم و ما با کمبود پارچه مواجهام و انتظار داریم مسئولان این کمبود را هرچه سریعتر برطرف کنند و شرکتهای تولیدکننده پارچه ما را مورد حمایت قرار دهند بیان کرد: روزی که خادمان امام رضا علیهالسلام به کارگاه ما تشریف آوردند حس عجیبی به ما دست داد و متوجه شدیم که عنایت خاص امام رضا علیه السلام شامل حال ما و شرکت شده که تاکنون توانستیم با این ظرفیت خوب به تولید خود ادامه دهیم.
تورج شیرزادیان، مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: دو نمونه از ماسکهای N95 تولیدی در استان زیر نظر معاونت غذا و دارو و توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان عضو مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه با فنآوری نانوتکنولوژی تولید میشود.
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: در آزمون انجام شده توسط سازمان انرژی اتمی ایران موفق به گذراندن استاندارد ماسکهای با راندمان فیلتراسیون به ترتیب 98.58 درصد و 99.57 درصد برای ذرات بزرگتر و مساوی 3 نانومتر گردیده که با توجه به سایز متوسط حدود 150 نانومتری کروناویروس گردید.
شیرزادیان گفت: این خبر سبب اطمینان خاطر بسیار بالایی برای کادر درمان و تیم مدیریتی ذیربط دانشگاه علوم پزشکی میشود.
وی عنوان کرد: با برنامهریزی، نظارت و پیگیریهای صورت گرفته توسط حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه، خوشبختانه از نخستین روزهای شیوع کروناویروس در استان کرمانشاه و کمبود ماسک در کشور، تولید این ماسکهای خاص تحت نظارت کارشناسان مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه آغاز شد و با ارتقای روزافزون در اختیار کادر درمان دانشگاه قرار گرفت.
شیرزادیان گفت: در ساختار این ماسکهای 6 لایه از نانو لایههای تولید شده با فناوری نانوتکنولوژی و همچنین در نمونه دیگر از لایههای کربن فعال استفاده شده است.
وی افزود: روزانه نزدیک به پنج هزار عدد از این نوع ماسک توسط دو شرکت دانشبنیان متعلق به دو دانشگاه مادر استان؛ دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه رازی تولید میشود که تمامی تولیدات این دو شرکت صرفا در اختیار مراکز درمانی قرار میگیرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
شناسه خبر 25433