شناسه خبر:90299
1403/10/6 16:22:00
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان مطرح کرد:

بهره‌مندی از پژوهش‌ در مدیریت شهری، تضمین رشد و توسعه

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان گفت: بهره‌مندی از پژوهش‌ در مدیرت شهری، تضمین رشد و توسعه است.


سعید شهابی‌نیا ظهر روز پنجشنبه در همایش تقدیر از پژوهشگران حوزه مدیریت شهری که در سالن همایش تالار قرآن برگزار شد، با بیان اینکه کارهای پژوهشی همانند کارهای عمرانی قابل مشاهده نیستند، افزود: البته باید توجه داشت که این نتایج پژوهش‌‌ها است که در اجرای امور مورد استفاده قرار می‌گیرند و تغییرات را در جامعه ایجاد می‌کنند.
وی با بیان اینکه در حوزه پژوهش هنوز به نقطه مطلوبی که انتظار داریم دست نیافته‌ایم، اظهار کرد: متأسفانه وقتی سخن از کار پژوهشی به میان می‌آید، مدیران حس می‌کنند قرار نیست کار اجرایی انجام شود و مسئله زمان‌بر است.
رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: اگر از پژوهشگاه‌ها در امور اجرایی استفاده می‌شد، هم‌اکنون در جامعه شاهد وضعیت بهتری در امور شهر بودیم.
وی در ادامه با عنوان اینکه ما از پژوهشگران حوزه مدیریت شهری از طریق شورای اسلامی شهر و شهرداری بهره‌مند شدیم و قدردان زحمات آن‌ها هستیم، تصریح کرد: در همه دنیا علم قدرت است و در دین نیز بسیار بر آن تأکید شده است.
شهابی‌نیا با بیان اینکه در دین مبین اسلام هم بسیار بر موضوع علم‌آموزی تأکید شده است، گفت: در دین ما برای پژوهش زمان، سن، محل و هیچ قیدی قائل نشده‌اند که این مهم بیانگر اهمیت پیگیری تمام امور به‌صورت علمی است.
* لازم است همه شهروندان با هوش مصنوعی آشنا شوند
در ادامه عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی همدان به هوش مصنوعی و تصمیم‌گیری داده‌محور در حوزه مدیریت شهری پرداخت و گفت: هوش مصنوعی برای ما امکان یافتن تغییرات در گذشته را فراهم می‌کند و استفاده از آن‌ها در امروز و آینده را ممکن می‌کند.
حسن بشیری با اشاره به اینکه لازم است همه شهروندان با هوش مصنوعی آشنا شوند، ابراز کرد: امروزه هوش مصنوعی به یک فناوری تبدیل شده و ضروری است همه افراد جامعه با آن آشنا باشند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه هوش مصنوعی امروزه بخش‌هایی از زندگی انسان مانند صحبت کردن، تداعی کردن تصاویر، توضیح و حتی ارائه مسئله به دیگران را در برمی‌گیرد و نوعی از رفتار است، اذعان کرد: در دهه 50 نخستین الگوهای هوش مصنوعی ایجاد شد؛ هوش مصنوعی قانون‌محور است و طی گذشت سال‌ها شاهد تحولات آن هستیم و دلیل تحولش، تکنیک‌‎های یادگیری ماشین هستند.
بشیری در ادامه تصریح کرد: داده‌ها عامل اصلی پیشرفت در هوش مصنوعی محسوب می‌شوند و امروزه این دا‎ده‌های برخط حتی قادر به آشکار کردن رفتار انسان‌‎ها نیز هستند.
این استاد دانشگاه ضمن تأکید بر اهمیت داده‌های خام در دنیای امروز، عنوان کرد: هوش مصنوعی امکان ارائه داده را برای مخاطب فراهم می‌کند و این درحالی است که در دنیای ما کسب‌وکارها، پژوهش‌ها، امور شهروندان و بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها براساس داده‌های خام به‌دست می‌آیند.
وی با اشاره به ظرفیت هوش مصنوعی در حوزه اقتصاد، گفت: سبک زندگی، اقتصاد و صنعت ما توسط هوش مصنوعی درحال تغییر بوده و این مهم بیانگر آن است که افرادی که در حوزه فناوری فعال هستند، در آینده نقش پُررنگ‌تری از سیاست‌‎گذاران در این حوزه خواهند داشت.
بشیری در پایان سخنانش با عنوان اینکه جایگاه کشور ما ازنظر آمادگی هوش مصنوعی در جهان رتبه 94 است، ابراز کرد: باید به سمت هوش مصنوعی حرکت کنیم؛ چراکه برخی کشورها مانند عربستان هزینه زیادی برای این حوزه کرده‌اند و شرایط بهتری دارند.
* شهر خلاق ساختنی است و هر شهر می‌تواند به سمت آن حرکت کند
در ادامه دیگر پژوهشگر حاضر در این جلسه به ویژگی‌‎های شهر خلاق پرداخت و گفت: درخصوص شهر خلاق تئوری‌های مختلفی مطرح است که هریک ویژگی‌هایی را برای معرفی شدن شهرها به‌عنوان شهر خلاق، بیان می‌کنند.
اسدالله نقدی با اشاره به اینکه مطالعات اخیر در دنیا نشان می‌دهد که رشد و توسعه قابل توجه هر کشور رابطه مستقیم با رشد شهری آن داشته است، اظهار کرد: دو الگوی رشد شهری درون‌زا و برون‌زا وجود دارد که برای توسعه ابعاد مختلف شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی پیچیده‌ترین اختراع بشر را شهر، مدیریت شهری و توسعه آن برشمرد و ابراز کرد: ایده شهر خلاق در گذشته توسط اقصاددانان و برای رشد اقتصاد شهر مطرح شد.
نقدی تصریح کرد: در این ایده به اسم شهر خلاق، محیط برای رشد و خلاقیت ایجاد می‌شود و همه عوامل محیطی برای این توسعه، دست به دست هم می‌دهند تا محیط خلاق، طبقه خلاق و سپس شهر خلاق و قابل سکونت ایجاد شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه به امور در این شهر عادلانه پرداخته می‌شود، تأکید کرد: در چنین فضایی فرصت برای پرورش و به فعلیت رساندن توانایی افراد ایجاد می‌شود و تمرکز در این شهرها بر ثروت، قدرت و جمعیت است.
وی با عنوان اینکه در فهرست یونسکو 350 شهر با عنوان‌های مختلف ثبت شده‌اند، تصریح کرد: برند شهر خلاق یونسکو باعث رونق شهرها می‌شود و موجب رشد و توسعه آن‌ها نیز هست.
نقدی ادامه داد: شهرهای خلاق از طریق بسترسازی و فراهم کردن شرایط ایجاد می‌شوند که مهم‌ترین نکته در آن‌ها سرمایه انسانی و حس خوبی است که برای اهالی ایجاد می‌شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تاکنون پنج شهر کشور ما نامشان در بین شهرهای خلاق جهان ثبت شده است، ابراز کرد: 60 شهر ایران متقاضی شهر خلاق شدند که برخی با توجه به اینکه ظرفیت‌های لازم را در این خصوص داشتند، منتخب شدند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تجار جسور، دانش فنی و فضا و جو اجتماعی از سوی جوزف شومپیتر سه مؤلفه مهم برای شکوفایی هر جامعه بیان شده است، گفت: سه عامل مهم فناوری، تحمل و توانایی در توسعه شهرها، اهمیت زیادی دارند و در شهرهای خلاق این سه عامل نقش اساسی ایفا می‌کنند؛ محیط شهرهای موفق به‌گونه‌ای است که افراد خلاق تمایل به حضور در این فضاها دارند، بنابراین محیط اجتماعی یک اصل برای موفقیت است.
وی با اشاره به اینکه فرار مغزها نیز از این موضوع نشأت می‌گیرد و ویترین خلاق باعث جذب نخبگان می‌شود، ابراز کرد: بستر اجتماعی مداراگر و خلاق افراد را جذب کرده و ترغیب به مهاجرت می‌کند.
نقدی با تأکید بر اینکه فضای کلی شهر باید برای افراد با نیازهای مختلف مهیا باشد، افزود: در چنین شهرهایی برای معلولان، سالمندان و افراد با نیازهای ویژه فضای مناسب درنظر گرفته شده و امکان حضور آسان برای آن‌ها وجود دارد و همین موضوعات است که در شهرهای خلاق فرصت ایجاد می‌کنند.
وی بستر اجتماعی و فرهنگی را دیگر عوامل مورد نیاز شهر خلاق برشمرد و تأکید کرد: شهر خلاق ساختنی است و هر شهر می‌تواند به سمت آن حرکت کند.
گفتنی است؛ در پایان مراسم رؤسای ادوار مختلف مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان نرگس نورالله‌زاده، رضوان سلماسی، ابراهیم مولوی، حمید بادامی‌نجات، جواد گیاه‌شناس، سعید نظری و علی رضایی تقدیر شدند.
همچنین از شهرداری همدان سیامک سعیدی و حسین رضایی که در حوزه پژوهش‌های شهری فعالیت داشتند، مورد تقدیر قرار گرفتند.
اساتیدی همچون محمد مبارکی، حسن سجادزاده، محمدرضا عراقچیان، امیرحسین رهبر، یعقوب محمدی‌فر، حسن بشیری و اسدالله نقدی نیز تقدیر شدند.

شناسه خبر 90299