شناسه خبر:29096
1399/7/2 18:01:52

دبیر فرش استان همدان گفت: استان همدان به‎عنوان یکی از مراکز تولید فرش کشور درحال حاضر دارای 43 برند جهانی بوده که یک نمونه آن فرش عشوند در نهاوند است.

علی نظری ظهر روز گذشته در کارگروه زنان و خانواده در فرمانداری نهاوند اظهار کرد: فرش ازجمله مقولاتی است که در دنیا از آن به‎عنوان هویت فرهنگی یک ملت یاد می‌شود؛ زیرا علاوه‌بر انتقال ارزش‌های فرهنگی در زمینه اقتصادی نیز بسیار اثرگذار است.

وی با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در صنعت فرش‌بافی، افزود: در برخی مواقع دیده می‌شود میلیاردها تومان روی کارخانه‌ای سرمایه‌گذاری صورت گرفته، اما ممکن است این کارخانه درحال حاضر تعطیل باشد و یا اشتغال زیادی ایجاد نکرده باشد، درحالی که اگر نصف این میزان در فرش‌بافی سرمایه‌گذاری می‌شد، قطعاً اشتغال‌زایی زیادی به همراه داشت.

دبیر فرش استان همدان گفت: استان همدان به‌عنوان یکی از مراکز تولید فرش کشور درحال حاضر دارای 43 برند جهانی بوده که نمونه آن فرش عشوند در نهاوند است.

وی اشتغال‌آفرینی در سطح جامعه را کاری مهم و مقدس خواند و اذعان کرد: امروز اگر کسی برای یک نفر اشتغال ایجاد کرد، کاری مهم انجام داده؛ بنابراین باید حمایت‌های لازم و عملی از تولیدکنندگان در دستور کار مسئولین قرار گیرد.

نظری با بیان اینکه متأسفانه در زمینه فرش کوتاهی کرده‌ایم، افزود: استان همدان در سال‌های نه‎چندان دور یکی از محل‌های باراندازی فرش بود که درحال حاضر به رکود کشیده شده است.

وی درخصوص رونق تولید و صادرات فرش استان در گذشته بیان کرد: سال 87 استان همدان بیش از 13 میلیون دلار صادرات فرش داشته که درحال حاضر این رقم نزدیک به صفر است.

دبیر انجمن فرش‌بافان همدان از بین بردن پشم تولیدی را یکی از مشکلات پیش روی فرش‌بافان استان عنوان کرد و گفت: استان همدان به‎دلیل شرایط آب‎وهوایی مساعد دارای پشم‌های مرغوبی است که طبق تحقیقات بسیاری از پشم‌ها یا دور ریخته می‌شود و یا آن‌ها را می‌سوزانند که همین مسئله باعث کاهش تولید فرش شده است.

وی اضافه کرد: متأسفانه مردم در زمینه تولید فرش مقداری تنبل بار آمده و کمتر تمایل دارند در این قسمت فعالیت کنند که باید حمایت‌های لازم ازجمله بیمه تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاری‌های مورد نیاز در این بخش صورت گیرد تا هم شاهد رونق اشتغال و هم ارزآفرینی برای کشور باشیم.

فرماندار نهاوند نیز گفت: فرش‎بافان جزء آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه هستند که فعالان آن تلاش‌های زیادی را برای بالا بردن تولید در جامعه انجام می‌دهند.

مراد ناصری حمایت از تولیدکنندگان به‎ویژه در زمینه بازاریابی را امری لازم و مهم برای رونق فرش‎بافی عنوان کرد و افزود: تولیدکنندگان اگر بخواهند به سلیقه خود فرش تولید کنند، در پایان کار خریدار فرش خود تولیدکننده خواهد بود، زیرا تولیدکننده از بازار مصرف اطلاعی ندارد.

وی گفت: هیچکس نمی‌تواند هم تولیدکننده باشد و هم بازاریاب، بنابراین دستگاه‌های متولی فرش باید در کار سامان‌دهی آن و به‎ویژه بازاریابی دخالت کنند.

شناسه خبر 29096