مسعود بکایی با اشاره به اینکه مشکلی در تأمین کالاهای اساسی بازار نظیر برنج، شکر و روغن نداریم، اظهار کرد: اخیراً با توجه به شایعاتی، نسبت به روغن کمبودی در بازار احساس میشد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم نگران بودند و تصور میکردند نسبت به روغن کمبود داریم درصورتی که اینطور نبود، گفت: به همین دلیل خیلی از مردم با ورود روغن به بازار تجمع کرده و سریع تمام این مواد غذایی را میخریدند تا با کمبودی مواجه نشوند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با بیان اینکه ایران وابستگی زیادی به روغن دارد و تقریباً 80 درصد روغن مصرفی کشور از طریق واردات تأمین میشود که بیشتر هم از طریق واردات روغن خام است، خاطرنشان کرد: شرکت بازرگانی دولتی اقدام به واردات بیشترین روغن خام و ذخیرهسازی آن میکند و در اختیار کارخانهها قرار میدهد تا تصفیه و بستهبندی شوند.
وی با بیان اینکه ذخایر روغن خام کشور بسیار خوب است و ما هم مشکلی در این زمینه نداریم، گفت: در استان همدان کارخانه روغنکشی و تصفیه وجود دارد که ظرفیت خوبی برای تولید داشته و ذخایر روغن خام نیز افزایش یافته است.
بکایی با تأکید بر اینکه در استان اقدام به ایجاد مرکز ذخیرهسازی روغن خام در نهاوند کردهایم، بیان کرد: قبلاً این مرکز بهعنوان انبار نفت بود و بعد از چندسال تعطیلی آن را بازسازی کردیم که امیدواریم بهعنوان مرکز ذخیرهسازی روغن خام در همدان استفاده شود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه روغن جامد در بازار کمبود داشت و قیمت پنج کیلویی آن از 40 هزار تومان به 120 هزار تومان رسیده بود آیا با اقدامات صورتگرفته این مشکلات حل میشود، عنوان کرد: قبلاً هم به اندازه مورد نیاز روغن در بازار و قفسههای فروشگاهها بود، اما کمی کمبود مصنوعی ایجاد شده بود و فرصتطلبان اقدام به احتکار و عرضه به قیمت بالا میکردند و از طرفی هم نگرانی که بسیاری از مردم نسبت به آینده داشتند، با ذخیرهسازی این کالا خریدهای زیادی انجام دادند و کمبودهایی مصنوعی محدود ایجاد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان تصریح کرد: حداقل 70 هزار تُن در این ماه برنامهریزی توزیع روغن انجام شده که کارخانههای روغن موظف هستند براساس این برنامه اقدام به عرضه آن کنند و ازجمله همه فروشگاههای زنجیرهای میتوانند از این سهمیهها برای توزیع روغن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه نسبت به تأمین شکر و برنج نیز ذخایر خوبی وجود دارد و مشکلی در این زمینه در تنظیم بازار نیست، گفت: مقدار زیادی از این اقلام وجود دارد و حتی سهمیه نذورات ماه محرم و صفر را هم فروشگاهها نتوانستند جذب و توزیع کنند، چون تقاضا کم بود.
بکایی یادآور شد: در حال حاضر تمام کارخانههایی که چغندر تحویل میگیرند مشغول تولید شکر هستند و به همین دلیل بیشترین میزان تولید شکر را داریم و حتی قیمت آن از قیمتهای مصوب هم پایینتر است.
وی با بیان اینکه برنج نیز بیشتر خارجی توزیع میشود و مشکلی درخصوص تزریق این مواد به بازار وجود ندارد، گفت: مردم مطمئن باشند در زمینه کالاهای اساسی ازجمله گندم، آرد، روغن، شکر و برنج کمبود وجود ندارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان افزود: گاهی ممکن است نگرانیهایی را برخی فرصتطلبان در جامعه پمپاژ کنند که مردم نباید به آنها توجه کنند، مطمئن باشید دولت در زمینه کالاهای اساسی متعهد است و حتماً هم آن را تأمین میکند.
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه پیشبینی لازم در حوزه تأمین این کالاهای اساسی در بازار انجام شده است، خواستار توجه به این مهم شد.
شناسه خبر 31350