سپهرغرب، گروه خبر: معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان گفت: نخریسی سنتی در قالب دو کارگاه نهاوند احیا شد.
هاشم مظاهری از احیای رشته سنتی نخریسی در نهاوند خبر داد و اظهار کرد: نخریسی سنتی امسال در روستای دهموسی احیا شده که الان در دو واحد کارگاهی با بیش از 100 نفر اشتغال کار میکنند.
وی بیان اینکه از سالهای خیلی دور نخریسی از بین رفته بود، گفت: طی این سالها متقاضیان پشم را از بازار تهیه میکردند، اما نخریسی با دست هم کیفیت و هم متقاضی خوبی دارد.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی همدان یادآور شد: درحال حاضر یکی از مشتریهای نخریسی سنتی نهاوند تبریزیها هستند که برای تولید فرش و گلیم این نخها را میخرند.
وی با بیان اینکه با توجه به سنتی بودن نخریسی، کسانی که کارهای هنری نفیس تولید میکنند خریدار نخها هستند، تصریح کرد: همدان هم از نخهای تولیدی استفاده میکند، اما چون کار با دست محدود است، حجم تولید زیاد نیست.
مظاهری درخصوص تأمین پشم بهعنوان مواد اولیه نخریسی نیز گفت: پشم را کسی که کارگاهدار است، تأمین میکند؛ اما دنبال این هستیم که فرد توانمندی پیدا کنیم که پشم بیشتری در اختیار آنها بگذارد.
وی اضافه کرد: مدرن و ماشینی شدن زندگی جوامع بشری باعث میشود خیلی از موارد سنتی از بین برود، بنابراین همین که رشتهای احیا میشود، اتفاق بزرگی است.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی همدان خاطرنشان کرد: در سنوات قبل هم تراش سنگهای قیمتی در همدان، نازککاری چوب و قلمزنی ملایر نیز احیا شده است.
شناسه خبر 34955