سپهرغرب، گروه خبر: اجرای عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگلهای بلوط لرستان با حواشی زیادی روبرو شد در همین راستا گروهی از سازمان جنگلهای کشور به استان آمدند و آنها تا مشخص شدن نتایج بررسیهای انجام شده اجرای این عملیات را در جنگلهای بلوط کشت و صنعت لرستان متوقف کردند.
طی روزهای گذشته در فضای مجازی استان تصاویر و فیلمهایی در مورد قطع درختان در مجتمع کشت و صنعت لرستان منتشر شد و همین موضوع باعث نگرانی مردم لرستان در این رابطه شد.
بسیاری از فعالان محیطزیست و دوستداران طبیعت کماکان معتقدند آنچه در جنگلهای منطه چگنی و مجتمع کشت و صنعت رخ داده چیزی جز قلع و قمع درختان نبوده و این یک جنایت در حق منابع طبیعی و درختان بلوط بوده است. موضوعی که در همان ساعات اولیه پخش کلیپ درختان قطع شده از سوی ادارهکل منابعطبیعی تکذیب و موضوع اصلاح جنگل مطرح شد.
پس از واکنش مردم به این موضوع مسئولان منابع طبیعی و دادستان مرکز استان نیز در منطقه حضور پیدا کردند و با بررسی میدانی صحت موارد مطرحشده را بررسی کردند.
حال پس از گذشت چند روز از این موضوع، روز گذشته خبری مبنی توقف عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگلهای بلوط کشت و صنعت لرستان در فضای رسانهای استان منتشر شد. بر اساس این خبر کارشناسانی از سازمان جنگلها و مراتع کشور از روند پروژه اصلاحی بهداشتی، کشت و صنعت بازدید کردند و این عملیات برای بررسی بیشتر بهطور موقت، متوقف شد.
برای آگاهی از این موضوع و آشنا شدن با مفهوم عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگلها به سراغ رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی لرستان رفتیم.
احسان سهرابی در ارتباط با این موضوع، اظهار کرد: درختان بلوط منطقه زاگرس در طول تاریخ همیشه به صورت تنه واحد رشد میکردند اما طی دهههای گذشته به علت مشکلاتی مانند خشکسالی، فرسایش خاک و انواع مسائل دیگر نحوه رشد درختان بلوط از حالت تنه درخت به رشد شاخهای رسیده است.
وی با بیان اینکه در رشد شاخهای درخت از چندین تنه نازک تشکیل میشود، افزود: همین عامل باعث میشود در گذر زمان درختان بلوط در مقابل مخاطرات طبیعی و بیماریهای جنگلی ضعیف شوند و امکان نابودی این درختان در آینده بیشتر میشود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری ادارهکل منابعطبیعی لرستان بیان کرد: متخصصان علم جنگل برای جلوگیری از این موضوع طرحی را تحت عنوان عملیات اصلاحی بهداشتی در جنگلها مطرح کردند که بر اساس این طرح در یک دوره زمانی مشخص شاخههای ضعیف یک درخت قطع میشود و در نهایت پس از چند سال یک یا دو تنه قوی و تنومند باقی میماند.
سهرابی با اشاره به اینکه این طرح طی دو سه سال اخیر در بعضی از جنگلهای استان در حال اجراشدن است، تصریح کرد: این طرح در پارکهای جنگلی استان و پارک جنگلی فجر صفا لرستان به صورت آزمایشی و با نظارت تعدادی از اعضای هیئتعلمی گروه جنگل دانشگاه لرستان اجراشده است.
وی خاطرنشان کرد: قطعیهایی که طی روزهای گذشته در فضای مجازی استان منتشر شد در راستای اجرای این طرح بوده و در این طرح هیچ درختی قطع نمیشود اما شاخههای ضعیف درختان قطع میشوند البته لازم به ذکر است که بر اساس قراردادی که مالک این مجموع با دولت منعقد کرده در راستای ایجاد زیرساختهای کشاورزی و گردشگری مقداری از زمینهای این منطقه مسطح شده است.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری ادارهکل منابع طبیعی لرستان با عنوان کردن این موضوع که پس از منتشر شدن این موضوع در فضای مجازی دو گروه از سازمان جنگلهای کشور برای بررسی این موضوع به استان آمدند، اظهار کرد: این گروهها تا مشخص شدن نتایج بررسیهای صورت گرفته از این منطقه عملیات علمی، اصلاحی و بهداشتی در جنگلهای بلوط کشت و صنعت لرستان را متوقف کردند.
شناسه خبر 36575