شناسه خبر:37803
1399/12/19 10:40:22

سپهرغرب، گروه سلامت: گاهی صورت ما حرف‌های زیادی برای گفتن دارد که البته این یک امتیاز است! یک نگاه دقیق به‌صورت شما می‌تواند کمکتان کند مشکلاتی را که در هر قسمت از بدنتان دارید شناسایی کنید و یا احتمالاً از بروز آن‌ها پیشگیری کنید. در این مطلب به چند مورد از کاستی‌های پوست اشاره می‌کنیم.

     تیرگی و پف پای چشم‌ها

حلقه‌های تیره زیر چشم‌ها معمولاً یک ویژگی ارثی محسوب می‌شوند که نمی‌شود کاری برایشان کرد؛ اما اگر شما تازگی‌ها دچارش شده‌اید، باید هر چه زودتر علت آن را پیدا کنید. معمول‌ترین علل تیرگی پای چشم‌ها، کمبود خواب، سیگار، تغییرات هورمونی، آلرژی و استفاده‌ زیاد از الکل و قهوه و غذاهای پُرنمک هستند. اگر علت‌ پنهان این مشکل را شناسایی و برطرف کنید، اثر آن را در بلندمدت خواهید دید، اما اگر به‌دنبال یک راهکار فوری هستید، کمپرس سرد، چسب‌های مخصوص و استفاده از یک کانسیلر خوب مفید خواهد بود.

     قرمزی بینی

رگ‌های خونی بسیار زیادی در بینی ما وجود دارد و گستردگی آن‌ها می‌تواند منجر به تغییر رنگ بینی شود که با تغییرات دما، آلرژی، استرس و یا آبریزش بینی تشدید خواهد شد؛ اما اگر بینی شما همیشه قرمز است، باید وضعیت رگه‌ای خونی‌تان را بررسی کنید، مروری بر سبک زندگیتان داشته باشید و برای تشخیص دقیق‌تر به پزشک مراجعه کنید.

     زردی چشم‌ها و صورت

این اتفاق زمانی می‌افتد که ضایعات زیادی در بدن جمع شده باشد. زردی معمولاً در کودکانی که قبل از 38 هفتگی متولد می‌شوند مشاهده می‌شود زیرا کبد آن‌ها نمی‌تواند به‌درستی عمل کند. در افراد بزرگ‌سال، زردی یا یرقان می‌تواند به معنی مشکل جدی‌تری مانند زیاده‌روی در مصرف الکل باشد. باید وضعیت سلامت کبد، کیسه صفرا و لوزالمعده ازلحاظ عفونت‌های ویروسی مانند هپاتیت و مونو‌نوکلئوز مورد بررسی قرار بگیرد.

     بروز ناگهانی خال یا لکه

در بیشتر موارد جای نگرانی وجود ندارد اما گوش‌به‌زنگ بودن همیشه خوب است. از خود سؤال‌های گوناگونی بپرسید. آیا لبه‌های خال ناهموار هستند؟ آیا رنگ خال جورواجور است؟ آیا این خال بزرگ‌تر از یک نخود است؟ آیا در عرض چند هفته‌ گذشته تغییری کرده است؟ اگر جواب شما به هر یک از این سؤال‌ها مثبت بود، به پزشک مراجعه کنید، زیاد در معرض نور خورشید قرار نگیرید و استفاده از ضد آفتاب با SPF مناسب شرایط خودتان را فراموش نکنید.

     راش پروانه‌ای

یک اگزما یا راش کوچک روی صورت می‌تواند نتیجه‌ مصرف لوازم‌آرایشی و بهداشتی نامناسب، تغییرات آب و هوایی و یا مصرف زیاد شیرینی‌ها باشد و اگر عامل آن حذف شود، راش نیز برطرف خواهد شد؛ اما اگر راش یا کهیر، هر دو گونه‌‌ صورت را مبتلا کرد و شکلی پروانه مانند داشت، می‌تواند علامت لوپوس باشد. سایر نشانه‌های لوپوس شامل تب، درد مفاصل و انگشت‌ها و کبود یا آبی شدن آن‌ها در هوای سرد است.

     پوسته‌پوسته شدن اطراف دهان و بینی

تغییرات پوست اطراف دهان و بینی می‌تواند علت‌های گوناگونی داشته باشد اما بیشتر اوقات نشان‌دهنده‌ کمبود ویتامین‌های A، C، E و یا B در بدن است. پوسته شدن معمولاً همراه با ضعف عمومی بدن، مشکل در توجه و تمرکز، ریزش مو و لایه‌‌ای شدن ناخن‌هاست. به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز آزمایش خون، ویتامین‌‌هایی را که کمبود دارید شناسایی کنید. توصیه می‌کنیم رژیم غذاییتان را اصلاح‌کرده و بیشتر از غذاهای سالم و مغذی استفاده کنید.

     زخم‌های اطراف دهان و لب‌ها (تبخال)

زخم اطراف دهان و لب‌ها و بینی معمولاً به خاطر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک بروز می‌کند. اگر به این ویروس مبتلا شوید، همراه همیشگی شما خواهد بود و ممکن است وقتی سیستم ایمنی‌تان به دلیل استرس، بیماری و یا خستگی ضعیف می‌شود به‌صورت تبخال بروز کنند. این زخم‌ها معمولاً خودشان برطرف می‌شوند اما اگر ماندنشان طولانی شد می‌توانید پمادهای مخصوصی که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند استفاده کنید.

     ترک‌خوردگی لب‌ها

همه‌ ما گاهی لب‌هایمان خشک می‌شوند و ترک می‌خورند، مخصوصاً در زمستان یا بعد از قرار گرفتن طولانی‌مدت در آفتاب. ترک‌های لب می‌توانند واکنش آلرژیک و یا واکنش نسبت به دارویی خاص باشند. توصیه‌ای که از دوران کودکی به ما می‌شده است همیشه کاربرد دارد؛ به لب‌هایت زبان نزن! استفاده از بالم لب نیز می‌تواند کمک زیادی به شما بکند.

     موی زیاد صورت

برای بسیاری از افراد رویش موی زیاد در صورت می‌تواند ژنتیکی باشد. در زنان جوان، موی زیاد صورت می‌تواند نشان‌دهنده‌ عملکرد نامناسب تخمدان‌ها باشد که به آن سندرم تخمدان پلی‌کیستیک می‌گویند و می‌تواند در دوران بارداری دردسرهایی ایجاد کند. توصیه می‌کنیم برای درمان به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. ضمناً از مصرف غذاهایی که قند فراوان دارند پرهیز کنید.

     لکه‌های تیره روی صورت

اگر لکه‌های متقارن تیره‌رنگی روی گونه‌ها و پُل بینی‌تان دارید، علامت شناخته‌شده‌ ملاسما است که نوعی هیپرپیگمانتاسیون محسوب می‌شود. این بیماری بیشتر در زنان جوان دیده شده و در آن‌هایی که پوست تیره‌تری دارند سریع‌تر پیشرفت می‌کند. قرار گرفتن‌های مکرر زیر نور خورشید می‌تواند این مشکل را تشدید کند. زنان جوان معمولاً در دوران بارداری دچار ملاسما می‌شوند و اغلب خودبه‌خود نیز برطرف می‌شود اما راهکارهای زیبایی زیادی برای مبارزه با هیپرپیگمانتاسیون نیز وجود دارد مانند لیزر درمانی، محصولات سفیدکننده‌ آرایشی و لایه‌برداری.

     کم‌پشت شدن مژه‌ها و ابرو

اگر مژه‌ها و ابروهایتان در حال کم‌پشت شدن هستند و علت خاصی هم برایش پیدا نمی‌کنید، پس ممکن است مربوط به مشکلاتی در غده‌ تیروئیدتان باشد. کم‌کاری تیروئید در میان افراد بالای 50 سال شایع است. سایر علائم نیز شامل بی‌حالی و سستی، خشکی پوست و افزایش وزن بی‌دلیل می‌شود. یک آزمایش خون و مشورت با پزشک می‌تواند در این مورد راه‌گشا باشد.

     محل جوش زدن

اگر همیشه ناحیه‌ خاصی از پوستتان جوش می‌زند می‌تواند به این معنی باشد که یک اتفاق منفی در بدن شما در حال روی دادن است. پوست شما بازتابی از وضعیت درونی بدنتان است و بررسی دقیق جوش و آکنه می‌تواند مشکلی پنهان را نمایان کرده و جلوی بروز مجدد جوش‌ها را در آینده بگیرد. اگر مدت‌هاست که از جوش رنج می‌برید توصیه می‌کنیم هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید.

     نکته

لطفاً فراموش نکنید مشکلات پوستی گفته شده در بالا ممکن است 10 علت دیگر غیر از موارد گفته شده نیز داشته باشند. فقط یک پزشک متخصص می‌تواند دلیل اصلی را تشخیص بدهد. ما تنها شایع‌ترین موارد را در این مطلب جمع‌آوری کردیم.

شناسه خبر 37803