مسئول بازرسی و نظارت اتاق اصناف همدان در ادامه بررسیهای سپهرغرب از وضعیت بازار همدان:
حاضر به مناظره با رئیس اتاق اصناف هستم
سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: «آشفته بازار قیمتها و بیتدبیری اتاق اصناف» تیتر خبری بود که در آستانه شب یلدا با رویکردی انتقادی و البته خیرخواهانه نسبت به وضعیت بازار و عدم نظارت کارآمد بر قیمتها به قلم نگارنده در سپهرغرب منعکس شد، این بار اول نبود که از دریچه این رسانه به این موضوع پرداختیم و قطعا بار آخر نیز نخواهد بود! اما ماجرا به همین جا ختم نشد و مسئولان اتاق اصناف همدان در تقابل با این خبر به مصاحبه با خبرگزاریها پرداخته و اظهارات مسئول بازرسی و نظارت اتاق اصناف را که با خبرنگار سپهرغرب به گفتگو پرداخته بود تکذیب کرده و سخن از محاکم قضایی به میان کشیدند؛ بعد هم تعدادی از مسئولان، به بازار رفته و از صنف مرغفروشها، آجیل و میوه بازدید کردند، که مایه مسرت ما شد.
علیایحال رسانه سپهرغرب نیز علیرغم همه تهدیدات بالقوه و بالفعل همچنان بر اصل «لزوم نظارت بر بازار» تاکید دارد و این بار از دریچه شفافتری به بررسی این موضوع پرداخته است! حضور حاتم جهانگیری مسئول بازرسی و نظارت اتاق اصناف همدان و احمد گازرانی دبیر اتاق اصناف در دفتر سپهرغرب با اظهاراتی همراه بود که نه تنها سخنان قبلی را تایید کرد بلکه ادله و مستنداتی نیز ارائه شد تا مهر تأییدی بر حرفهای قبلی آنان باشد؛ ارائه مطالب مبسوط این گفتگو را به زمان دیگری موکول میکنیم لذا در ادامه گزیدهای از اظهارات آنان را خواهید خواند:
چرا رئیس اتاق اصناف از پذیرش حکم قانونی بازگشت به کار بنده امتناع میکند؟!
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف استان همدان با بیان اینکه قرارداد کاری بنده در زمان رئیس سابق اتاق اصناف منعقد شده و تا پایان اسفندماه سال جایر اعتبار دارد، عنوان کرد: رئیس فعلی اتاق این قرار داد را نادیده گرفته و حاضر نیست مطابق نص قانون و نامه بازگشت به کار معتبری که بنده ارائه دادهام عمل کند!
حاتم جهانگیری ابراز کرد: رئیس اتاق اصناف نمیتواند سلیقهای برخورد کند، او مجری قانون است نه قانونگذار؛ این سوال مطرح است چرا وی از اجرای حکم بنده مبنی بر بازگشت به پست قبلی استنکاف کرده و حکم قانونی را زیر پا میگذارد؟
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بنده طبق قرارداد خود تا پایان سال وظایف قانونی خود را انجام میدهم اظهار کرد: در حال حاضر نیز، ما وضعیت بازار را در حوزه نظارت و بازرسی به کمک بازرس اتحادیهها رصد وارزیابی میکنیم، اما آقایان دامنه کار ما را محدود کردهاند.
مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف همدان با اشاره به اینکه بازرسهای اتاق اصناف به سازمان صنعت و معدن رفتهاند، تصریح کرد: این سوال مطرح است که آیا سازمان صنعت، معدن و تجارت میتواند بازرس یک NGO خصوصی را طرف قرارداد با دولت کند؟ حال اگر آقایان بگویند که کمیسیون نظارت این مساله را مصوب کرده باید پرسید با چه مجوزی این کار غیر قانونی صورت گرفته است؟ البته بنده این موضوع را به بازرسی کل نیز اطلاع دادهام و موضوع از آن طریق نیز در حال پیگیری است.
جهانگیری تاکید کرد: در حال حاضر بازرسیهایی که از بازار توسط افرادی به اسم بازرس صورت میگیرد بدون مجوز قانونی برای این کار است و به دلیل عدم اشرافیت بر مسائل بازرسی و نظارت با ایجاد نارضایتی مردم همراه بوده و خواهد بود.
بازرسیها باید شبانه روزی و در کف میدان باشد
دبیر اتاق اصناف همدان نیز در این جلسه بیان کرد: در حال حاضر انتظار ما این است که رئیس اتاق اصناف با دستگاههای ذیربط ارتباط خوبی برقرار کند چرا که قاعدتا وقتی ارتباط برقرار نشود این مساله و تبعات ناشی از آن نگران کننده خواهد بود.
احمد گازرانی با تاکید بر اینکه نباید افراد متعهد را به دلیل اختلاف سلیقه برکنار کرد، گفت: اتاق اصناف تنها هشت بازرس داشته و به خاطر مدیریت آقای جهانگیری این تعداد به 50 نفر به عنوان بازرس از اتحادیهها افزایش یافته، به طوری که هر روز 20 تیم بازرسی در بازار حضور داشتند، اگر جهانگیری همانند روز اول به کار خود ادامه میداد الان وضع بازر این طور نبود.
وی با بیان بر اینکه ما باید خصومتهای شخصی را بیرون از اتاق حل کنیم، افزود: نباید این اختلافات بر عملکرد ما اثر بگذارد، مدیربازرسی اتاق اصناف در حال حاضر نیز مانند سابق در محل کار خود حاضر شده و بازرسیها را انجام میدهد، اما نمیتوان گفت تا شخصی به عملکردها انتقاد داشت او را کنار بگذاریم.
رئیس سابق اتاق اصناف همدان یادآوری کرد: برخی مسئولان در آستانه یلدا از بازار دیدن کردند که باید دید این بازرسیها با تعدد واحدهای صنفی از چند صنف امکانپذیر بوده است؟ البته که حضور مسئولان اتاق اصناف و بازرسی و نظارت در بازار باید به صورت شبانهروزی باشد.
گازرانی در پایان تاکید کرد: در مواقع حساس به ویژه شب عید، شب یلدا و ماه رمضان که خرید و فروش زیاد میشود نیاز است تا نظارتها و بازرسیها نیز بیشتر شود؛ در شرایط فعلی معیشتی و اقتصادی مردم نیز همه دوربینها به سمت بازار بوده و اصناف باید امور مربوط به نظارت، بررسی و ساماندهی بازار را انجام بدهد اما ما بازار را به امان خدا رها کردهایم تا حدی که به وضعیت فعلی رسید؛ امروز هم بهجای اینکه مسئولان انتقادات را قبول کنند در تقابل با ما مصاحبه میکنند.
گفتنی است، اظهارات این دو نفر از اتاق اصناف همدان مبنی تبیین وضعیت بازار و عملکرد مسئولان این عرصه تفصیلی بوده و در صورت لزوم به اشتراک با مردم شریف همدان گذاشته خواهد شد؛ مع الوصف سپهرغرب در این جلسه پیشنهاد مناظره مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف همدان و رئیس اتاق را مطرح کرد که با استقبال جهانگیری روبرو شد، باید دید واکنش رئیس اتاق اصناف همدان به این پیشنهاد و شفافسازی مستدل و مستند وی در این زمینه چه خواهد بود؟ لازم به ذکر است مدارک قانونی مدیر نظارت بازرسی اتاق اصناف نیز مبنی بر قانونی بودن سمت وی به طور کامل نزد این رسانه موجود است.
نکته پایانی نیز اینکه قوای قضاییه و مجریه نیز هر دو بر امر نظارت بر بازار تاکید دارند؛ به طوری که اواخر هفته گذشته دادستان همدان از برخورد قاطع با گرانفروشیها خبر داد و شاهرخی نیز روز گذشته در جلسه کمیسیون تنظیم اولویت دستگاهها را نظارت مستمر بر بازار و برخورد قانونی با متخلفان در امر توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز مردم خوانده بود.
بنابراین مقتضی است هر چه سریعتر اختلافات مسئولان ذیربط خاتمه پیدا کند و به قول امام راحل(ره) «آقایان به فکر مردم باشند.»
شناسه خبر 3914