معضل سرمایهگذاری در ایلام
وعده معاون استاندار پوچ از آب درآمد
سپهرغرب، گروه خبر: معاون اقتصادی استانداری ایلام از وعده تسریع در اجرای پنج پروژه گردشگری در استان ایلام سخن گفته بود، پیگیریهای انجام شده نشان از آن دارد که این وعده دادهشده پوچ است هنوز هم برای این پروژهها زمینی اختصاص نیافته است.
طی روزهای گذشته شاهد انعکاس خبری مبنی بر اجرای پنج پروژه گردشگری در استان ایلام از سوی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام بودیم که بر اساس این خبر، روند اجرای پنج طرح که شامل هتل، مجتمع و مجموعههای گردشگری در استان است باید سرعت گیرد، تا شاهد توسعه زیرساختهای گردشگری و افزایش اشتغال در این بخش باشیم.
اما پساز پیگیریهای صورت گرفته، مشخص شد پروژههایی که معاون اقتصادی استاندار از آنها سخن گفته، است سالهاست در حد وعده باقیمانده و تاکنون حتی به این پروژهها زمین نیز اختصاص پیدا نکرده است.
اینکه چگونه روند اجرای پروژههایی که فعلاً برای آنها زمین نیز در نظر گرفته نشده و با مشکلات بسیاری مواجه هستند، باید تسریع یابد، سؤالی است که امید است معاون اقتصادی استاندار ایلام پاسخ قانعکنندهای برای آن داشته باشد.
عمده مشکلات اجرای پروژههای گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان ایلام دراینباره گفت: پروژه هتل پنج ستاره، هتل رستوران سنتی سه ستاره، پروژه گردشگری «بام لند» در شهر ایلام و دو پروژه ساحلی سد سیمره پروژههای مذکور در حوزه گردشگری استان ایلام است.
عبدالمالک شنبهزاده با اشاره به اعلام آمادگی سرمایهگذار جهت اجرای این پروژهها اظهار کرد: متأسفانه بوروکراسیهای اداری و مشکل در واگذاری زمین جهت احداث، سبب عدم اجرای این پروژهها در استان شده است.
وی با بیان اینکه پروژههای مذکور هیچگونه پیشرفت فیزیکی ندارند اضافه کرد: طی جلساتی با معاون اقتصادی استاندار، وعده پیگیری پروژههای مذکور داده شده و در تلاشیم با رایزنی استاندار موافقت سازمان ملی مسکن جهت واگذاری زمین اخذ شود.
عدم واگذاری زمین
معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی استان ایلام نیز دراین باره گفت: با وجود اعلام آمادگی سرمایهگذار برای اجرای پروژههای مذکور، متأسفانه واگذاری زمین انجام نشده است و همین امر سبب بلاتکلیفی این پروژهها شده است.
محمد نوراللهی در ادامه اظهار کرد: باوجوداینکه بیش از دو سال از پیگیریها جهت احداث این پروژهها میگذرد اما متأسفانه عدم همکاری نهادهای مربوط، سبب شده احداث این پروژهها با مشکل مواجه شود.
قیمت بالای اراضی
وی با بیان اینکه حجم سرمایهگذاری پروژههای مذکور بیش از 400 میلیارد تومان است افزود: شرکت سرمایهگذاری، میراث فرهنگی و گردشگری ایران (سمگا) طی دو سال گذشته جهت احداث پروژهها در این استان اعلام آمادگی کرده اما به دلیل عدم واگذاری زمین و همچنین قیمت بالا اراضی اجرای پروژهها با مشکل مواجه شده است.
استان ایلام یکی از پرجاذبهترین و غنیترین استانها در زمینه گردشگری است و هرساله با توجه به دارا بودن طبیعتی بکر و زیبا، آثار تاریخی، جاذبههای طبیعی و گردشگری میزبان هزاران گردشگر از سراسر کشور است.
بیتوجهی به حوزه گردشگری استان
کارشناس اقتصادی گفت: بخش گردشگری میتواند میزان قابلتوجهی از منابع مالی دولتها و مردم را تأمین کند و به همین دلیل در سراسر جهان مورد توجه بسیاری قرار دارد.
حامد بختی با بیان اینکه بخش توریسم در سراسر جهان در حال رشد است و اکثر کشورها جهت توسعه این حوزه و جلب نظر گردشگران، سرمایهگذاریهای زیادی انجام دادهاند افزود: متأسفانه در استان ایلام حوزه گردشگری، با وجود پتانسیلها و ظرفیتهای بالایی که دارد، بهطور شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.
لزوم ارائه مشوقها جهت سرمایهگذاری
وی اضافه کرد: آبشارها، طبیعت بکر و زیبا، آثار تاریخی و غیره، استان ایلام را جزو مناطق زیبای کشور کرده است و با توجه به مرز مشترک با کشور عراق میتوان از این ظرفیت و پتانسیل جهت جذب گردشگران خارجی استفاده کرد.
این کارشناس اقتصادی در پایان با بیان اینکه مسئولان باید تلاش کنند با ارائه مشوقها و رفع بوروکراسیهای اداری سعی در جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی نمایند گفت: نباید با سنگاندازی از ورود بخش خصوصی برای توسعه حوزه گردشگری استان جلوگیری کرد.
به گزارش تسنیم گردشگری یکی از پردرآمدترین بخشهای اقتصادی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه محسوب میشود که میتواند تأثیر بسزایی در کاهش آمار بیکار و همچنین اشتغالزایی داشته باشد، اما متأسفانه در استان ایلام به این مهم آنگونه که باید توجه نشده است و ضروری است مسئولان ارشد استانی به این حوزه توجه بیشتری داشته باشند.
شناسه خبر 41631