شناسه خبر:48784
1400/9/2 10:11:15

سپهرغرب، گروه خبر: نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه بسیجی کسی است که هر کاری برای حفظ نظام و عزت و سربلندی آن می‌کند، گفت: ما تکلیف داریم هرروز بر قدرت نظام اسلامی بیفزاییم و در راه خدمت به مردم تلاش کنیم.

حمیدرضا حاجی‌بابایی بعد از ظهر روز گذشته در همایش تجلیل از معلمان جهادی با بیان اینکه نیروهای ارزشمند در دانشگاه فرهنگیان هستند و می‌توانیم از نیروهای خوب انقلابی و جوان در این مجموعه بهره‌مند شویم، اظهار کرد: ما یک هدف بیشتر نداریم و آن حفظ نظام جمهوری اسلامی و تقویت آن بوده، امام (ره) نیز فرمودند حفظ نظام اوجب واجبات است.

وی با بیان اینکه بسیجی کسی است که هر کاری برای حفظ نظام و عزت و سربلندی آن می‌کند، گفت: ما تکلیف داریم هرروز بر قدرت نظام اسلامی بیفزاییم و در راه خدمت به مردم تلاش کنیم.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بسیجی کسی است که زیاد کار می‌کند اما توقعش کم است و غیر بسیجی کسی است که کم کار می‌کند و زیاد برداشت می‌کند، ادامه داد: امروز جمهوری اسلامی تیپ شهید سلیمانی را می‌خواهد، یعنی زندگی خود را داد تا نظام پابرجا بماند.

وی با بیان اینکه ما وظیفه داریم در خدمت ملت ایران باشیم و تمام ملت ایران بسیجی هستند، گفت: بسیجی بر مدار عقلانیت کار می‌کند، رهبر عظیم ما انقلابی‌ترین و عاقل‌ترین فرد بوده که با رهنمودهای خود، کشور ما را در مسیر رشد قرار داده است.

حاجی‌بابایی با بیان اینکه باید با خدمت به مردم رضایت آن‌ها را جلب کنیم، اظهار کرد: امروز باید از دولت انقلابی و مردمی حمایت کنیم، دشمنان به دنبال مأیوس کردن مردم از نظام هستند که مسئولان با انجام درست کار، می‌توانند جلوی این ترفند بایستند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان گفت: مدرسه باید از یک‌سویه‌نگری در تربیت به مشارکت و مسئولیت‌پذیری ارکان و عوامل سهیم و مؤثر دست یابد و از دانش‌آموز منفعل در کلاس درس به متربی فعال در محیط تربیتی تبدیل شود.

محمد پورداود اظهار کرد: بسیج در همه عرصه‌ها بی‌ادعا و پُرعمل ظهور و بروز کرده و در صحنه دفاع مقدس، فراز و فرودهای نشأت‌گرفته از توطئه‌های دشمنان انقلاب اسلامی و اخیراً هم در مسئله کرونا، درخشش ویژه داشته است.

وی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش کانون خلق دنیای آینده است، گفت: معلمان بسیجی به‌عنوان افسران سپاه پیشرفت جامعه برای پرورش انسان‌های مجاهد و اهل عمل در تراز دانش‌آموزان جمهوری اسلامی، از هیچ کوششی فروگذار نبوده‌اند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان خاطرنشان کرد: در دستگاه تعلیم و تربیت فرهنگیان بسیجی ضمن توجه به تزکیه و تعلیم، باید هرروز بیشتر از دیروز به سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش به‌عنوان نقشه راه، اهتمام ویژه‌ داشته باشند.

وی ادامه داد: آن‌ها باید به مبانی اساسی تربیت اسلامی یعنی مبانی هستی‌شناسی و انسان‌شناختی ورود پیدا کرده و نسل آینده را با شناختی عمیق برای ورود به تمدن عظیم نوین اسلامی جهت‌دهنده باشند.

پورداود با اشاره به اینکه سنت‌های الهی همواره بر زندگی انسان حاکم است، گفت: خداوند متعال علاوه‌بر سنت عامه و حرکت مناسب آدمی به سوی کمال، سنت‌هایی چون ابتلا و امتحان، استدراج و امهال را بر گستره زندگی انسان حاکم کرده است.

وی یادآور شد: آگاهی نسبت به سنن تاریخی و تیزبینی در شناخت بافت جوامع و تفسیر حوادث تاریخی و آشنایی با سرگذشت پیشینیان و روشن‌بینی به نهادها، گرایش‌ها و سنن اجتماعی و عوامل شکل‌دهنده هر جامعه‌ای برای آدمی موجب شده تا با اقدامات مناسب و به‌موقع بتواند در تحولات اجتماعی ثمربخش باشد.

   مدرسه باید به ارزش‌مداری عقلانی و مسئولیت‌پذیری برسد

مدیرکل آموزش‌وپرورش همدان با بیان اینکه امروز مفاهیم ارزشمندی چون حیات طیبه، هویت، جامعه صالح، مدرسه صالح و تربیت تمام‌ساحتی نوعی امتحان الهی است، گفت: به‌جا است با مطالعه صحیح در این مفاهیم دارای رویکرد معنوی و قرآنی، نسخه‌ای شفابخش برای تربیت اسلامی ارائه دهیم و قبل از آن مجهز و با رویکرد فناوری نوین آموزشی، این مسائل مهم را در منظر دانش‌آموزان قرار دهیم.

وی بیان کرد: ما به دنبال تربیتی هستیم که یک فرآیند تعاملی و زمینه‌ساز تکوین و تعالی پیوسته برای هویت دانش‌آموزان باشد که به‌صورت یکپارچه و براساس نظام معیار اسلامی و به‌منظور هدایت آن‌ها در مسیر آماده شدن برای تحقق آگاهانه و اختیاری مراتب حیات طیبه، در همه ابعاد باشد.

پورداود با بیان اینکه اگر می‌خواهیم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که مخاطب اصلی آن نوجوانان و جوانان هستند را به‌درستی، دقیق و سریع جاری کنیم بهترین مسیر آن سند تحول بنیادین است، گفت: یکی از ضرورت‌های مهم در فلسفه تربیت رسمی و عمومی جمهوری اسلامی استقرار نظام تربیتی مبتنی بر اقتضائات جامعه اسلامی- ایرانی بوده که مستلزم تغییرات بنیادین در ابعاد و مؤلفه‌های نظام آموزش‌وپرورش است.

وی افزود: چرخش‌های تحول‌آفرین در این مسیر چراغ روشن فرا روی ماست که باید مدرسه از نهادی آموزشی به نهادی فرهنگی اجتماعی و مؤلفه سرمایه انسانی تبدیل شود.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان همدان بیان کرد: مدرسه باید به محوریت تقوی، ارزش‌مداری عقلانی و مسئولیت‌پذیری برسد.

وی با اشاره به اینکه باید دانش‌آموز از انباشت اطلاعات و حافظه‌محوری به کسب شایستگی‌ها در تمام ساحت‌های تربیت دست یابد، ادامه داد: او باید از سازگاری با شرایط محیطی به هویت‌یابی و مقاومت در برابر شرایط نامساعد و تغییر آن‌ها برسد.

   سعی کردیم دانش‌آموزان عشایر از تحصیل عقب نمانند

معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش همدان نیز با بیان اینکه آموزش در حوزه عشایر بسیار سخت و دشوار است چراکه دانش‌آموزان عشایر پراکنده هستند اما سعی کردیم دانش‌آموزان از تحصیل عقب نمانند، اظهار کرد: مشکل دیگر ما در آموزش به دانش‌آموزان عشایر استان این است که کوچ عشایر از 15 آبان‌ماه آغاز می‌شود و دانش‌آموزان باید نقل مکان کنند.

معصومه خدابنده‌لو با بیان اینکه تصمیم گرفته شد خودرو برای معلمان درنظر گرفته شود تا در مناطقی که عشایر حضور دارند آموزش دهند، گفت: سال گذشته مأموریت بررسی وضعیت دانش‌آموزان خوزستان، ایلام و غیره را به دستور مدیرکل آموزش‌وپرورش داشتیم و از نزدیک در جریان آموزش عشایری که کوچ کرده بودند، قرار گرفتیم.

وی با بیان اینکه در کارگروه توسعه مدیریت صحبت کردیم تا وقفه‌ای در آموزش عشایر نباشد و تثبیت آموزش را در تابستان برای دانش‌آموزان داشته باشیم تا به کیفیت مطلوب برسند، افزود: برای شرکت دانش‌‌آموزان عشایر در آزمون‌ها اقلام مورد نیاز را تهیه کردیم.

   دانشجویان معلم با فضای آموزش غریبه هستند/ لزوم ایجاد فضای کار با نومعلمان

یکی از معلمان جهادی و مدیر مدرسه منطقه قهاوند نیز در این جلسه از فعالیت معلمان جهادی در ایام کرونا در مناطق محروم همدان سخن گفت و اظهار کرد: معلمی ایثار و گذشت است و معلمان در ایام کرونا با مشکلات زیادی در آموزش و تربیت دانش‌آموزان مواجه بودند.

نرگس محمدی با اشاره به اینکه در ایام کرونا ابتدا برخی دانش‌آموزان گوشی نداشتند که با دریافت وام‌ از کمیته امداد نسبت به حل این مشکل اقدام شد، افزود: معلمان ما در ایام کرونا با هزینه‌های شخصی سعی می‌کردند در مناطق محروم حضور داشته باشند تا دانش‌آموزان از تحصیل جا نمانند.

   جایگاه معلمان جهادی شناخته شود

یک دانشجومعلم دیگر نیز از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان استان خواستار فراهم کردن فضای کار برای نومعلمان شد و از اهمیت هویت‌بخشی در فضای آموزش‌وپرورش سخن گفت و اظهار کرد: دانشجویان معلم با فضای آموزش غریبه هستند، تعاملی در فضای دانشگاه فرهنگیان نیست تا کادرسازی برای آموزش‌وپرورش انجام گیرد.

پیمان ابراهیمی با اشاره به اینکه متأسفانه با بی‌میلی دورترین ابلاغ را به دانشجویان معلم داریم، گفت: نسبت به معلمان جهادی تفاوت نگرش وجود دارد.

وی با بیان اینکه وظیفه آموزش‌وپرورش این است که جایگاه معلمان جهادی شناخته شود، افزود: متأسفانه آموزش‌وپرورش می‌گوید بسیج فرهنگیان این مهم را انجام دهد و بسیج فرهنگیان نیز سهمیه درنظر می‌گیرد، درحالی که باید همه این افراد دیده شوند.

این مقام مسئول با تأکید بر اینکه از مدیرکل آموزش‌وپرورش می‌خواهیم به‌عنوان مسئول در شهرستان‌ها به‌ویژه مناطق محروم از نزدیک شاهد فعالیت دانشجومعلمان باشد، ابراز کرد: اگر به فکر تحول در آموزش‌وپرورش هستیم، این مهم با دانشجویان معلم رقم می‌خورد و باید به آن‌ها توجه کرد.

ابراهیمی با بیان اینکه می‌خواهیم شبکه جهادی معلمان دهه 90 را با محوریت معلمان دهه 60 تشکیل دهیم، گفت: چندین سال است از سند تحول بنیادین می‌شنویم، اما این سند با نیروی معلمان و دانشجومعلمان و نومعلمان اجرایی خواهد شد. چطور است دانشجومعلمان بعد از دو سال در دانشگاه فرهنگیان صلاحیت ندارند، اما سربازمعلم همان روز ابلاغ می‌گیرد!

یکی از معلمان منطقه عشایر استان همدان نیز به مشکلات موجود پرداخت و اظهار کرد: همدان 700 دانش‌آموز عشایر دارد و در این زمینه کمبود معلم احساس می‌شود.

شناسه خبر 48784