شناسه خبر:54159
1401/1/24 09:22:44

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری- صنعتی بانه مریوان گفت: تبدیل مرز باشماق مریوان به گذرگاه لجستیکی در مقیاس ملی و بین‌المللی از اهداف عالی منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان است که با تقویت زیرساخت‌های لازم در این مرز انجام می‌شود.

حمیدرضا بیتا با اشاره به اینکه مرز باشماق یکی از بهترین مسیرهای ترانزیتی شرق به غرب است، اظهار کرد: ازجمله اهداف راه‌اندازی منطقه آزاد بانه-مریوان تبدیل پهنه مریوان به‌عنوان گذرگاه صادراتی محصولات همه مناطق کشور و احداث نمایشگاه دائمی برای بازار مصرف کشور عراق است.

وی اضافه کرد: ازجمله اقداماتی که در راستای اجرای این طرح انجام می‌شود می‌توان به ساماندهی بخش پایانه‌ای، فعالیت‌های کوتاه مدت، ساماندهی محدوده ترانشیپ صادراتی و شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی، ساماندهی صنوف خدماتی و هماهنگی بین دستگاهی اشاره کرد.

مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری-صنعتی بانه مریوان گفت: توسعه پایانه باشماق از هفت هکتار موجود به 18 هکتار در قالب طرح توسعه (طرح جامع مصوب شورای عالی ساماندهی مرزهای کشور) از مهم‌ترین برنامه‌های بلندمدت منطقه آزاد است.

بیتا یادآور شد: احداث کمربندی مریوان به علاوه تکمیل چهار بانده شدن مسیر سنندج به مریوان، دو برابر شدن حجم مبادلات تجاری طی دو سال آتی و سه برابر شدن در صورت افزوده شدن مرز سیرانبند، تأمین زیرساخت‌های لازم و منتظر نماندن برای طرح جامع، از اقداماتی است که برای تسریع در جذب و استقرار سرمایه‌گذاران در حال انجام است.

وی اضافه کرد: احداث مجتمع‌های خدماتی در تراز بین‌المللی برای پذیرایی از گردشگران خارجی و شکوفایی ظرفیت‌های گردشگری مریوان در پهنه تعریف شده از دیگر اثرات ایجاد منطقه آزاد کردستان است.

مدیر اجرایی منطقه آزاد تجاری-صنعتی بانه مریوان با اشاره به اینکه توسعه توریسم درمانی، آموزشی و گردشگری از مهم‌ترین محورهای توسعه‌ای پهنه مریوان است، گفت: با توجه به ظرفیت‌های مصرفی در اقلیم کردستان عراق، احداث سورتینگ‌های صادراتی، کشاورزی و پالایشگاه‌های دام در ایجاد و رونق تولید و اشتغال در منطقه مؤثر خواهد بود.

هاب یا گذرگاه لجستیکی، مرکزی خاص است که در آن تمامی فعالیت‌های سازمان‌دهی، تفکیک، هماهنگی، توزیع و حمل‌ونقل کالا از طرف واحدهای مختلف تجاری و توسط اپراتورهای مختلف انجام می‌شود.

دفاتر منطقه آزاد تجاری-صنعتی کردستان اسفند ماه سال 1400 با حضور سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی در شهرهای مرزی بانه و مریوان راه‌اندازی شد.

مرز رسمی باشماق مریوان در کردستان یکی از مهم‌ترین مرزهای رسمی زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به‌شمار می‌آید.

شناسه خبر 54159