شناسه خبر:55089
1401/2/19 09:32:15

سپهرغرب، گروه خبر: استاندار مرکزی گفت: زیرساخت‌های انتقال خون این استان مطلوب نیست و باید از همه ظرفیت‌ها در جهت اصلاح شرایط و به‌روزرسانی تجهیزات و ساختارهای این نهاد استفاده کرد.

«فرزاد مخلص‌الائمه» روز یکشنبه در آیین همایش خیرین انتقال خون استان مرکزی افزود: بخش دولتی وظیفه دارد در حد توان اجرایی و اعتباری خود برای اصلاح عقب‌افتادگی‌های انتقال خون تلاش و در این رهگذر از ظرفیت خیران هم به‌خوبی استفاده کند.

وی ادامه داد: صنایع موفق استان در شهرهای اراک، ساوه و شازند نیز وظیفه دارند در راستای انجام مسئولیت اجتماعی برای تأمین زیرساخت‌های انتقال خود استان مشارکت گسترده داشته باشند.

استاندار مرکزی گفت: با توجه به توسعه بیمارستانی استان ازجمله بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) اراک و بیمارستان خمین نیاز به خون و فرآورده‌های خونی بیش از گذشته در استان احساس می‌شود، بنابراین باید انتقال خون استان نیز توانایی تأمین نیاز این مراکز درمانی را داشته باشد.

مخلص‌الائمه اظهار کرد: در سند تحول دولت هفت نشانگر وضع موجود و پنج چرخش تحول‌آفرین در حوزه سلامت دیده شده است و در موضوع سلامت چهار چالش، 10 عامل موجود، 20 راهبرد اجرایی و در مرحله پایانی 38 اقدام اجرایی آمده است.

استاندار مرکزی با یادآوری اینکه در سند تحول دولت انتقال خون دیده نشده است، گفت: لازم است دبیرخانه سند تحول در ویرایش این سند اقدام کند، زیرا جای خالی انتقال خون به‌شدت احساس می‌شود.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی هم در این نشست گفت: بستری بیماران در مراکز درمانی استان افزایش روزافزون دارد و به همت خیران فاز سوم بیمارستان آیت‌الله خوانساری اراک با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد که این مهم نیز نیاز خونی بیماران را افزایش می‌دهد.

«ریتا ظهیری» افزود: شمار بیماران بستری در مراکز بیمارستانی سینا، سوانح و سوختگی، ولیعصر (عج) و فاطمه زهرا (س) در استان مرکزی درحال افزایش است؛ اما پا به پای توسعه تخت بیمارستانی برای توسعه بخش تولید و خون و فرآورده‌های خونی استان فکر نشده است.

وی اظهار کرد: لازم است تا قبل از بهره‌برداری از این طرح‌های عمرانی بخش دولتی و مردم خیر نیک‌اندیش شرایط را درک و برای تأمین خون و فرآورده مورد نیاز استان همکاری کنند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: این استان در شاهراه ارتباطی کشور واقع شده که این مهم منجر به تصادفات شده و نیاز به جراحی و اهدای خون را دوچندان می‌کند.

ظهیری با بیان اینکه هم‌اکنون دو پایگاه انتقال خون ثابت در اراک و ساوه فعالیت می‌کنند، افزود: زمان محدودی برای رسیدن امکانات انتقال خون استان مرکزی به امکانات بستری وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

سازمان انتقال خون ایران در سال 1353 تأسیس شد و با این مهم انتقال خون در ایران قانونمند و از پراکنده‌کاری در این زمینه جلوگیری شد.

درحال حاضر سازمان انتقال خون در ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیم‌گیری در زمینه تأمین و توزیع خون و فرآورده‌های خونی سالم در کشور است.

شناسه خبر 55089