شناسه خبر:55228
1401/2/22 09:24:15

سپهرغرب، گروه اجتماعی - شهره کرمی: سرپرست دانشگاه بوعلی‌سینا در خصوص خوابگاه‌های متأهلی دانشگاه بوعلی سینا نیز افزود: تا به حال خوابگاه‌های متاهلی نداشته‌ایم، اما امیدواریم در سال جاری با وام 30 میلیارد تومانی بتوانیم خوابگاه‌های متاهلی را نیز در دانشگاه داشته باشیم.

نخستین نشست خبری دکتر حسین رضوان سرپرست دانشگاه بوعلی‌سینا روز چهارشنبه 21 اردیبهشت با موضوع بررسی اقدامات کلی دانشگاه بوعلی سینا در 6 ماهه گذشته در سالن جلسات فجر دانشگاه بوعلی‌سینا برگزار شد.

سرپرست دانشگاه بوعلی سینا در خصوص خوابگاه‌های اسکان دانشجویان، گفت: دانشگاه بوعلی سینا نیز مانند بسیاری از دانشگاه‌ها در خصوص اسکان دانشجویان با مشکلاتی روبرو بوده و خوابگاه به یک معضل تبدیل شده، در حالی‌که قبل از شیوع بیماری کرونا حدود یک‌هزارو 500 تا یک‌هزار و 800 نفر از دانشجویان در خوابگاه‌های خصوصی اسکان داشتند.

وی افزود: حدود 45 درصد خوابگاه‌های خصوصی کشور در دوران کرونا با تغییر کاربری مواجه بوده‌اند که در استان همدان این تغییر تقریبا صددرصدی بوده و با توجه به اینکه اجاره‌بها در استان همدان گران‌تر از سایر شهرها بوده و تمایلی به اجاره منازل به افراد مجرد وجود ندارد، این مشکل بیشتر شده، ما مجبور شدیم، به دانشجویان در دانشگاه اسکان دهیم.

  احداث خوابگاهی با متراژ 6200 متر مربع در دانشگاه بوعلی‌سینا

رضوان با بیان اینکه در خصوص اسکان دانشجویان خارجی نیز دچار مشکل هستیم، گفت: به‌‌منظور حل این مشکل در ترم‌های آینده به‌دنبال اجاره ساختمان‌هایی برای اسکان دانشجویان هستیم. قبل از عید نوروز سالجاری نیز با رایزنی‌های انجام شده با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، به تفاهم رسیدیم و همه کارها انجام شده و منتطر شروع کار هستیم تا خوابگاهی با متراژ 6200 متر مربع احداث کنیم.

وی افزود: ما برای رفع مشکل اسکان از ظرفیت‌هایی چون خیرین نیز استفاده خواهیم کرد که در این زمینه قول‌هایی نیز برای احداث بلوک‌های خوابگاهی داده شده است. برای خوابگاه‌های نیمه‌کاره نیز در سال جاری بودجه در نظرگرفته شده تا تکمیل و بهره‌برداری شوند.

سرپرست دانشگاه بوعلی‌سینا در خصوص خوابگاه‌های متأهلی دانشگاه بوعلی سینا نیز افزود: تا به حال خوابگاه‌های متاهلی نداشته‌ایم، اما امیدواریم در سال جاری با وام 30 میلیارد تومانی بتوانیم خوابگاه‌های متاهلی را نیز در دانشگاه داشته باشیم.

  شورای روابط بین‌الملل حلال مشکلات دانشجویان خارجی

رضوان با اشاره به وضعیت دانشجویان خارجی، گفت: به‌منظور اطلاعات بیشتر در خصوص دانشجویان خارجی شورای روابط بین‌الملل که حدود دو ماه است در دانشگاه تشکیل شده تمام مشکلات این حوزه را بررسی خواهد کرد تا با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته مشکلات حل شود.

وی تعداد دانشجویان خارجی را 140 نفر برشمرد و افزود: دانشجویان خارجی بیشتر از کشورهای همسایه، کشورهای حوزه مقاومت، آسیای میانه و قفقاز هستند.

  صدای دانشگاه باید به گوش صنعت برسد

این مقام مسئول در رابطه با وضعیت ارتباط صنعت و دانشگاه نیز تصریح کرد: در رابطه با این موضوع صدای دانشگاه باید به گوش صنعت برسد، عملکرد و نوع کارکرد دانشگاه شناخته شده و متناسب با آن با صنعت ارتباط داشته باشیم. البته تقاضا باید از سمت صنعت به دانشگاه ارائه شود که علی‌رغم تلاش‌های انجام‌شده این ارتباط مطلوب نبوده و علت آن بیشتر از سوی صنعت است، چراکه دانشگاه به شکل‌گیری ارتباط علاقه‌مند است تا مشکلات را حل کند.

  70 میلیارد تومان بودجه تملک دارایی دانشگاه

رضوان با بیان اینکه رشته‌های غیرکاربردی نیز باید در شورای برنامه‌ریزی بازنگری و رشته‌های کاربردی در دانشگاه دایر شوند، اظهار کرد: بودجه تملک دارایی دانشگاه بوعلی‌سینا در سال 1401 حدود 70 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی پروژه‌های عمرانی دانشگاه دانشکده شیمی، کتابخانه مرکزی، آزمایشگاه‌های بیولوژیک، دانشکده مهندسی و مرکز شتاب‌دهی را از پروژه‌های نیمه‌تمام دانشگاه برشمرد و گفت: برنامه ریزی‌ها انجام شده تا این موضوع در سفر رئیس‌جمهور به همدان مطرح و اعتبار آن جذب شوند.

  به دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره هستیم

رضوان در خصوص طرح‌های عمرانی نیمه‌کاره مثل مرکز همایش‌های علمی که احداث آن می‌توانست همدان را به قطب علمی تبدیل کند، نیز اذعان کرد: این پروژه در دولت قبل از دانشگاه گرفته شد و در این خصوص هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد، در حال حاضر ما به دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره هستیم و این پروژه به دلیل اینکه باید از آغاز پیگیری شود دنبال نخواهد شد.

  دانشگاه بوعلی‌سینا عاری از دخانیات!

وی دانشگاه بوعلی سینا را دانشگاهی عاری از دخانیات برشمرد و گفت: دانشگاه بوعلی سینا دانشگاه عاری از دخانیات است و دانشجویان مطلع هستند که به شدت در این خصوص برخورد می‌شود، دانشجویانی که از دخانیات استفاده کنند از خدمات رفاهی محروم خواهند شد، در رابطه با این موضوع در خوابگاه‌ها نیز ناظم‌ها به شدت تلاش می‌کنند تا این موضوع را مدیریت کنند.

سرپرست دانشگاه بوعلی با اشاره به برنامه‌ریزی اهداف تخصصی، ابراز کرد: بر این اساس در صددیم با تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد به جامعه و نظام اسلامی در حوزه‌های تخصصی دانشجویان بتوانند مفید واقع شده، نیازهای جامعه را بشناسند و در راستای آن قدم بردارند.

وی در خصوص اقتصاد دانش‌بنیان نیز متذکر شد: ما موظف به انجام آن هستیم که خوشبختانه از سال‌های قبل این موضوع در دانشگاه آغاز و توسط مرکز رشد تقویت شده است، در واقع اقتصاد دانش‌بنیان برای دانشگاه به صورت یک تکلیف تعریف شده است.

  آغاز به کار مرکز شتاب‌دهی دانشگاه بوعلی در خردادماه

رضوان افزود: پروژه مرکز شتاب‌دهی دانشگاه بوعلی سینا از قبل طراحی شده و تا اوایل خرداد ساختمان آن تکمیل خواهد شد. تأخیر این پروژه به دلیل مشکلات مالی دانشگاه در سال‌های گذشته بوده که طبق انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با معاونت علم و فناوری، بنابر آن شد تا عرصه فناوری در دانشگاه احداث شود و با تکمیل آن، دانشگاه بوعلی سینا به عنوان دانشگاه تاثیر گذار کشور به مرکز R&D شرکت‌های منطقه غرب کشور تبدیل ‌شود.

دکتر گودرز احمدوند معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بوعلی‌سینا نیز در این جلسه در خصوص حضوری شدن امتحانات گفت: امتحانات تمامی ورودی‌ها بجز ورودی‌های 1400 به صورت حضوری خواهد بود.

شناسه خبر 55228