شناسه خبر:66270
1401/12/1 09:49:46

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر گفت: امسال 20 میلیون دلار مواد معدنی و صنعتی از این شهرستان صادرات انجام شد که عمده صادرات مربوط به فروسیلیس و منسوجات بی‌بافت تولیدی شرکت‌های بافتینه و بافتسان است.

"وحید فارسی‌جوکار" روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: امسال رشد قابل توجهی در صادرات بخش صنایع و معادن این شهرستان داشتیم.
وی با اشاره به پیشرفت‌های این شهرستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه صنایع و معادن افزود: قبل از انقلاب کمتر از تعداد انگشتان دست در شهرستان ملایر واحد صنعتی وجود داشت که این آمار در حال حاضر به 210 واحد صنعتی رسیده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر بیان کرد: در حال حاضر پنج هزار و 366 نفر با میزان سرمایه‌گذاری یک‌هزار و 244 میلیارد تومان در بخش صنعت شهرستان ملایر مشغول به کار هستند.
فارسی با بیان اینکه عمده واحدهای صنعتی این شهرستان در بخش کانی‌های غیرفلزی، صنایع غذایی، فلزات اساسی، ماشین‌آلات و تجهیزات و واحدهای مبل و منبت فعالیت دارند، ادامه داد: ملایر با دارا بودن شهرک تخصصی فروسیلیس و واحدهای فعال، به‌عنوان قطب فروسیلیس در کشور شناخته می‌شود.
وی گفت: هم‌اکنون چهار واحد صنعتی و فرآوری فروسیلیس با ظرفیت 99 هزار تُن در سال مشغول فعالیت در این شهرستان است و چهار واحد تولیدی فروسیلیس نیز در حال ساخت است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر شرکت کیان‌کُرد را از دیگر واحدهای فعال ملایر و نامی کشور در زمینه تولید منسوج تایر عنوان کرد و افزود: ظرفیت تولید شرکت کیان‌کُرد تا پیش از دهه فجر پنج هزار و 100 تُن بود که با افتتاح طرح توسعه این واحد تولیدی، سه هزار و 700 تُن به ظرفیت سالانه آن اضافه شد.
فارسی با بیان اینکه با افتتاح طرح توسعه شرکت کیان‌کُرد، ظرفیت سالانه آن به هشت هزار و 800 تن رسید، یادآور شد: با اجرای طرح توسعه کیان‌کُرد 50 درصد از ظرفیت منسوجات تایر کشور در شهرستان ملایر تولید می‌شود.
فارسی شرکت تولید کاغذ کرافت را یکی دیگر از واحدهای برجسته صنعتی در ملایر عنوان کرد و گفت: سالانه 14 هزار تُن کاغذ کرافت در ملایر تولید می‌شود که با اجرایی‌شدن طرح توسعه آن و 2 طرح دیگر، ملایر در آینده نزدیک به قطب تولید کاغذ کرافت تبدیل می‌شود.
وی با بیان اینکه 14 واحد بزرگ صنعتی در شهرستان ملایر فعال است، تاکید کرد: این واحدها برای 2 هزار و 365 نفر اشتغال ایجاد کرده است، در حالی‌که قبل از انقلاب فقط واحد تولیدی سیم و کابل در ملایر فعالیت داشت.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ملایر از در دست اجرا بودن 9 طرح تولیدی بزرگ در این شهرستان خبر داد و بیان کرد: این واحدهای تولیدی با سرمایه‌گذاری بالغ بر چهار هزار و 500 میلیارد تومان در دست احداث است که برای هزار و 360 نفر اشتغال‌زایی ایجاد خواهند کرد.
فارسی تولید شمش منیزیم، آهن مگنتی، دستکش پزشکی، 2 طرح تولید کاغذ و سه طرح فروسیلیس از جمله طرح‌های بزرگ در دست احداث در این شهرستان عنوان کرد و ادامه داد: سیاست کنونی کشور جلوگیری از خام‌فروشی و صادرات مواد خام معدنی است که در این راستا تلاش ما بر این است مواد خام معدنی حتی به خارج از این شهرستان نیز ارسال نشود.
وی با بیان اینکه ایجاد چند شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان در همین راستا در حال بررسی است، یادآور شد: هم اکنون پنج شهرک دولتی و 2 شهرک خصوصی در این شهرستان فعالیت دارند که از دستاوردهای انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.

شناسه خبر 66270