شناسه خبر:89094
1403/9/4 08:50:31
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان:

میدان میوه و تره‌بار در شهرک صنفی- صنعتی بوعلی 4 مستقر می‌شود

سپهرغرب؛ گروه خبر، سمیرا گمار: مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان گفت: ایجاد شهرک صنفی- صنعتی بوعلی چهار با دیدن ظرفیت‌ها و منابع استان و نیز محدودیت‌ها بوده؛ بنابراین جلساتی با اصناف و اتحادیه‌‌ها شکل گرفت تا مشخص شود کدام صنوف در اینجا مستقر شوند و درنهایت به این نتیجه رسیدیم که میدان میوه و تره‌بار که سال‌ها مسکوت مانده بود، در دستور کار قرار بگیرد.

روز شنبه آیین آغاز عملیات اجرایی شهرک صنفی- صنعتی بوعلی چهار با سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد تومانی به‌عنوان دومین شهرک صنفی صنعتی کشور با حضور مسئولان استانی، برگزار شد.

استاندار همدان در این آیین با این بیان که مشی بنده در مدیریت توجه به ظرفیت بخش خصوصی و رونق اقتصاد با اتکاء به مردم و توانمندسازی آنان است، عنوان کرد: کلنگ‌زنی، افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌هایی که در این راستا باشد، بر همه ما و استان مبارک است؛ چراکه حرف از توسعه و تحول و سرمایه‌گذاری است.

برنامه‌های پیشرفت استان را با مشارکت مردم پیش خواهیم برد

حمید ملانوری‌شمسی سپس پروژه‌های پارک آبی، نشست‌های اقتصادی با فعالان این مجموعه ارزشمند، حضور وزیر میراث و توجه به محور گردشگری در استان و نظایر آن را اقدامات فرخنده‌ای توصیف کرد و افزود: همه بدانند ما در این دوره به‌شدت پیگیر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در استان با تسهیل‌سازی و رفع موانع هستیم و برنامه‌های پیشرفت استان را با مشارکت مردم پیش خواهیم برد.

استاندار همدان تأکید کرد: برنامه هفتم پیشرفت، سند آمایش و اسناد بالادستی همه نشان از این دارد که ما چاره‌ای جز استفاده از ظرفیت داخلی و مردمی نداریم؛ چراکه دانش فنی و تخصصی، امکانات و تجهیزات لجستیکی و انگیزه و خلاقیت در مردم به‌مراتب بیشتر از دولت است و ما به‌جد پیگیریم از این ظرفیت کم‌نظیر استفاده کنیم.

ملانوری‌شمسی با این بیان که امروز نظام حکمرانی باید نظام حکم‌روایی باشد و این به معنی برنامه‌ریزی و نگاه از پایین به بالا است، تصریح کرد: در این سال‌ها مقام معظم رهبری چندین‌بار فرموده‌اند تحریم‌ها به کشور فشار می‌آورد؛ حتی در بخش دارو، درمان و تجهیزات پزشکی هم ما را تحریم می‌کنند که فشار بیاورند، اما همه این فشارها مایه خودباوری، اعتمادبه‌نفس و توجه بیشتر به داخل می‌شود. بنده از صحبت حاج‌قاسم‌ سلیمانی عزیز که این‌روزها به‌شدت جای او در کشور خالی است، وام می‌گیرم و عرض می‌کنم، عزیزان! آن‌قدر که در دل تهدیدها فرصت هست، در دل خود فرصت‌ها این امکان نیست؛ بنابراین باید این دوران را قدر دانست و حرکت کرد.

وی اضافه کرد: آقای حقیقی گفت اینجا کوهستانی است و به‌لحاظ توپوگرافی و انتخاب منطقه، با سختی مواجه هستیم؛ بنده عرض می‌کنم این یک فرصت خدادادی است و نشان می‌دهد ما می‌توانیم امکانات خود را در جایی که نیاز است، تجمیع کنیم.

استاندار همدان سپس با تأکید بر لزوم کار متراکم و استفاده از ظرفیت‌های مغفول فعلی، توضیح داد: توسعه افقیِ پراکنده دسترسی به خدمات را کاهش می‌دهد و منجر به صرف هزینه‌های بسیار می‌شود که ممکن است زمان‌بر بوده و کارایی هم نداشته باشد، اما کار متراکم خیلی ارزشمند است و سبب می‌شود از امکاناتی که داریم در بهترین حالت ممکن، با بهره‌وری بالا استفاده کنیم.

ملانوری‌شمسی اعلام کرد: آوردن بخش خصوصی به میدان سرمایه‌گذاری نیز اساس کار را قوت بخشیده و به آن قوام می‌دهد، ضمن اینکه ما را به هم وصل می‌کند؛ بنابراین از این مهم نباید غافل شد یا سهل‌انگاری کرد.

وی با این بیان که استان همدان مردم‌ خوب و منابع ارزشمند از معدن و صنعت گرفته تا گردشگری کم‌نظیر، بخش خصوصی پای کار، موقعیت جغرافیایی ممتاز و ویژه، کشاورزی نام‌آور و صنایع دستی غنی دارد، یادآور شد: باید ضرورت‌‌ها و نیازهای اصلی استان احصا شود که هرجا این ضرورت‌ها حول یک محور جمع شد، وفاق شکل گرفته و گفتمان دولت محقق خواهد شد.

نماینده عالی دولت در استان همدان سپس با اشاره به اینکه پروژه شهرک صنفی- صنعتی بوعلی چهار نیز نیازمند همت و توان همه دستگاه‌های ذی‌ربط استان است تا به نتیجه برسد، اظهار کرد: بسیاری از مواقع طرحی نوشته می‌شود، اما اطاله پیشرفت باعث از دست رفتن توجیه‌ آن شده و کارایی اولیه خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین شعار ما «می‌شود، شدن و انجام دادن» است تا با سرعت و کیفیت طرح‌ها و پروژه‌ها را در قالب یک رویه جهادی و میانبر، به سرانجام برسانیم که مردم از آن منتفع شوند.

ملانوری‌شمسی تأکید کرد: باید فضای فعلی را در استان بشکنیم؛ اول فضای فکری موجود و دیگری فضای اجرایی «نمی‌شود و نمی‌توانیم». این مورد با توانمندسازی و مهارت‌افزایی واقعی مردم اتفاق می‌افتد که نخست باید همه دستگاه‌های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، قضائی و غیره به میدان بیایند، سپس با استفاده از ظرفیت بی‌نظیر رسانه‌ها در تبیین و تبلیغ، این جریان در استان توسعه پیدا کند.

وی سپس بیان کرد: ما در استان به دنبال تغییرات سیاسی نیستیم، به دنبال پیشرفت و توسعه‌ هستیم، بنابراین هر مدیری با سرعت قطار پیشرفت استان هماهنگ نشود، پیاده خواهد شد؛ چراکه ما به دنبال اقدامات تحول‌بخشی هستیم که مردم آن را ببینند و لمس کنند.

استاندار همدان در خاتمه سخنان خود با این بیان که کاهش امید و اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی امروز پاشنه آشیل ما است، خاطرنشان کرد: اگر تحول رخ بدهد و مردم ببینند کارهای بزرگی انجام می‌شود، سرمایه اعتماد آنان را دوباره به دست خواهیم آورد، آن‌هم در استانی که ضمن برخورداری از منابع ارزشمند، در جایگاه‌ توسعه‌ای شایسته‌ای ایستاده است.

استاندار همدان حلقه مفقوده سرمایه‌گذاری و مدیریت را در استان پیدا کرده است

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت یاد و نام بسیجیان پُرافتخار، عنوان کرد: تمام موفقیت‌ها در کشور نتیجه کار و تلاش فرهنگ بسیجی است. ملت ایران همه بسیجی هستند و هرجا کار پیش نرفته، نتیجه دور ماندن از این فرهنگ و تفکر است.

حمیدرضا حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: کار بزرگ نتیجه کنار هم بودن است و لذتی که در کار کردن هست، در خراب کردن نیست؛ امروز همه خوشحال هستند، چون یک کار بزرگ درحال انجام است.

وی با بیان اینکه امروز نه یک پروژه بلکه یک فرآیند کلنگ زده می‌شود، تصریح کرد: برنامه آقای استاندار سیاست منطقه‌ای برای استان همدان است و ما نیز در این راستا حرکت خواهیم کرد تا شاهد تحول و پیشرفت باشیم.

نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی سپس با اشاره به پروژه شهرک صنفی- صنعتی بوعلی چهار، بیان کرد: میدان تره‌بار نخست به مردم همدان و سپس به غرب کشور و درنهایت شهر نجف خدمات خواهد داد، چراکه استان یک جایگاه خدماتی بزرگ دارد و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

حاجی‌بابایی ادامه داد: بازار همدان باید از همدان تا نجف را مدیریت کند، بنابراین امروز با خیال راحت می‌گوییم یک کار بزرگ درحال انجام است که این ظرفیت را دارد.

وی با ابراز قدردانی از همه تلاش‌های صورت‌گرفته، اظهار کرد: توقع ما سرعت‌بخشی به کار برای ساخت است. حالا که با نگاه ویژه استاندار محترم حلقه مفقوده استان در میدان‌داری بین سرمایه‌گذاری و مدیریت در استان پیدا شده، باید این فرصت را مغتنم شمرد و از آن استفاده کرد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با این بیان که پروژه در بهترین نقطه همدان و کنار اتوبان واقع شده، اعلام کرد: بنده همیشه نیمه لیوان پُر را می‌بینم، چون بسیاری نیمه خالی را می‌بینند و دیگر نیازی نیست من آن را ببینم! بنابراین امروز با صراحت اعلام می‌کنم فرقی نمی‌کند کدام دولت سر کار باشد، لا دین له لمن لا انصاف له، باید کار خوب را دید، برجسته کرد و قدر دانست.

حاجی‌بابایی مردم همدان را بسیار خوب و قدرشناس توصیف کرد و افزود: امیدوارم به‌زودی کلنگ شهرک سیر نیز با همت و پیگیری استاندار عزیز، زده شود که اگر این اتفاق بیفتد، با سیری که همدان دارد، قله کشاورزی منطقه خواهد شد؛ می‌دانید که مرغوبیت سیر همدان 86 است، درحالی که مرغوبیت سیر سایر مناطق کشور بین 15 تا 20 تخمین زده می‌شود.

وی با این بیان که شهرک سیر در دو سال گذشته با گرفتاری‌هایی مواجه بوده و امروز نیاز به جدیت و گام‌های محکم مدیران دارد، سخنان خود را به پایان برد.

کلنگ‌زنی دومین شهرک صنفی- صنعتی استان با سرمایه‌گذاری 3000 میلیارد تومانی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان نیز با بیان اینکه شرکت شهرک‌ها با اشاره به دستورالعمل استاندار برای توسعه استان اقدامات خود را پیش می‌برد، گفت: این دستورالعمل با سیاست‌های ابلاغی، برنامه هفتم توسعه و آمایش سرزمینی تطابق داشته و امیدوارم بتوانیم شرایط را به نفع مردم پیش ببریم.

مصطفی حقیقی با این بیان که پروژه شهرک صنفی- صنعتی بوعلی چهار با سرمایه‌گذاری سه هزار میلیارد تومانی به‌عنوان دومین شهرک صنفی صنعتی کشور فعالیت خواهد کرد، توضیح داد: یکی از گرفتاری‌های همدان با توجه به کوهستانی بودن منطقه، اراضی محدود آن است، مستثنیات نیز در بخش کسب رضایت مالکان با مشکل مواجه می‌شود؛ بنابراین با درنظر گرفتن این موارد، امروز بهترین نقطه برای ایجاد این شهرک صنفی- صنعتی انتخاب شده است.

وی با اشاره به اینکه ایجاد شهرک‌های مشارکتی در دستور وزارتخانه قرار گرفت و استان نیز رویه مذکور را در این پروژه دنبال می‌کند، تصریح کرد: این شهرک با مشارکت بخش خصوصی پیش رفت و افتتاح آن سرعت گرفت؛ ضمن اینکه دولت برای تملک هزینه‌ای نکرده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه شرکت تقاضامحور را به بهترین حالت خواهیم رساند، گفت: کار کمتر از یک‌سال به اینجا رسیده‌ و در تأمین زیرساخت 30 درصد پیش رفته‌ایم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان تأکید کرد: ایجاد این شهرک صنفی- صنعتی با دیدن ظرفیت‌ها و منابع استان و نیز محدودیت‌ها بوده؛ بنابراین جلساتی با اصناف و اتحادیه‌‌ها شکل گرفت تا مشخص شود کدام صنوف در اینجا مستقر شوند و درنهایت به این نتیجه رسیدیم که میدان میوه و تره‌بار که سال‌ها مسکوت مانده بود، در دستور کار قرار بگیرد.

حقیقی تشریح کرد: این مکان 74 هکتاری دارای سند تک‌برگ به‌نام دولت بوده و در فاز نخست و در زون صنفی، زمینه استقرار 180 واحد صنفی و رسته‌های زیرمجموعه را فراهم می‌کند؛ در زون صنعتی نیز صنایع مرتبط با همین صنف مستقر شده و از بسته‌بندی تا توزیع، امکانات آن فراهم خواهد شد تا جایگاه استان در غرب کشور احیا شود.

وی با این بیان که پروژه شهرک صنفی صنعتی بوعلی دو نتیجه وفاق بخش دولتی و خصوصی بوده که ما اکنون در این نقطه قرار داریم، سخنان خود را به پایان برد.

شناسه خبر 89094