شناسه خبر:73013
1402/6/6 09:59:01
برگزاری نخستین جلسه رسمی ارزیاب یونسکو با شهردار همدان؛

ارزیابی مثبت از اقدامات عمرانی، فرهنگی و خدماتی مدیریت شهری همدان

شهردار همدان از ارزیابی مثبت از اقدامات عمرانی، فرهنگی و خدماتی مدیریت شهری در ثبت جهانی هگمتانه توسط ارزیاب یونسکو خبر داد.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری همدان، سیدمسعود حسینی با اشاره به ارائه گزارش اقدامات مدیریت شهری درخصوص ثبت جهانی هگمتانه به ارزیاب یونسکو، عنوان کرد: با توجه به اقدامات گسترده شهرداری همدان و سایر دستگاه‌های متولی در ثبت جهانی هگمتانه و حضور ارزیاب یونسکو در شهر همدان، گزارش اقدامات عمرانی، فرهنگی، خدماتی و زیباسازی به ارزیاب و اعضای حاضر در جلسه ارائه شد.

حسینی با اشاره به بازدید ارزیاب یونسکو از سطح شهر، پیاده‌راه‌های بوعلی‌سینا و میدان امام (ره)، اظهار کرد: بعد از بازدید میدانی ارزیاب یونسکو، روز پنجشنبه در نخستین نشست رسمی که با حضور شهردار و مدیران شهری برگزار شد، گزارش مفصلی درخصوص تلاش‌های صورت‌گرفته درخصوص چشم‌اندازها و برنامه‌های در دست اقدام و آتی شهرداری همدان براساس اسناد بالادستی به غسان چمالی، ارزیاب یونسکو ارائه شد.

وی با اشاره به اهمیت تلاش‌های مربوط به خدمات شهری، شهرسازی، عمرانی و فرهنگی به ارزیاب یونسکو در راستای ثبت جهانی هگمتانه، گفت: در ابتدا فعالیت‌ها و اقدامات خدمات شهری ازجمله مطالعات فضای سبز شهری، مشاغل و صنوف، قنوات، پسماند، انتقال و توزیع آب شهری و ریزپهنه‌ها تشریح شد.

این مقام ارشد مدیریت شهری با اشاره به اهمیت موضوعات خدمات شهری برای ثبت جهانی هگمتانه، افزود: مدیریت سیلاب، طرح‌های بین‌المللی خدمات شهری نظیر کسب جوایز خشت طلایی، تاب‌آوری و پایداری شهری، اسکان اضطراری، آموزش مدیریت بحران و برگزاری مانورها و به‌روزرسانی ماشین‌آلات خدمات شهری ازجمله موضوعات مهمی بود که در جلسه مطرح شد.

وی با اشاره به تشریح طرح‌های ملی حوزه خدمات شهری، عنوان کرد: برنامه‌های حوزه آتش‌نشانی در راستای پوشش کامل محدوده بافت تاریخی و نحوه استقرار خودروهای آتش‌نشانی و دوربین کنترل و نظارت از ایستگاه‌ها و به‌کارگیری سیستم SDI و AVL برای کنترل و هدایت سیستم‌های عملیاتی موضوعاتی بودند که برای ارزیاب یونسکو ارائه شد.

حسینی با تأکید بر اهمیت ویژه حوزه پسماند در حوزه ثبت جهانی هگمتانه، تصریح کرد: فرآیند تولید، ذخیره‌، انتقال و تخلیه و برنامه‌های مربوط به کاهش زباله‌ها و بررسی نحوه کنترل اثرات تغییرات اقلیمی بر میراث فرهنگی و تاریخی همدان مورد بررسی و توجه قرار گرفت.

در ادامه شهردار همدان با بیان اینکه حوزه شهرسازی اقدامات ارزنده‌ای در حوزه ثبت جهانی هگمتانه انجام داده، گفت: برنامه‌های معاونت شهرسازی و معماری شهرداری همدان مربوط به همدان شهر دوست‌دار کودک، پارک کودک و خانواده اکباتان، تهیه اطلس شهر دوست‌دار کودک و حضور غرفه شهر دوست‌دار کودک در شانزدهمین نمایشگاه گردشگری، احیای رودخانه‌ها و روددره‌ها و پُل‌های قدیمی شهر، تغییرات کاربری و تغییرات بازار، جزء اقدات ارزنده‌ای بودند که مورد توجه ارزیاب قرار گرفت.

وی جداره‌سازی پیاده‌راه‌های بوعلی‌سینا، میدان امام (ره) و بازار توسط سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری همدان را بسیار ارزنده دانست و افزود: جداره‌سازی پیاده‌راه‌های بوعلی‌سینا، اکباتان و میدان امام (ره)، حذف زواید بصری و تهیه طرح گذر فرهنگی، سامان‌دهی سردرب‌های تابلوها با مشارکت شهروندان، کسبه و بازاریان و شهرداری همدان، به‌خوبی پیش رفت که مورد توجه ارزیاب قرار گرفت.

حسینی در ادامه افزود: ارائه مطالعات بازنگری طرح جامع حمل‌ونقل توسط معاونت امور زیربنایی شهرداری همدان، میزان سرانه شهروندان از حمل‌ونقل عمومی و شخصی و وسایل حمل‌ونقل، سامان‌دهی شبکه معابر شهری و اجرای معابر انسان‌محور، طراحی شبکه دوچرخه‌سواری و توسعه پیاده‌روها و مدیریت تقاضای سفر برای شهر همدان از موضوعات مورد توجه حاضران بود.

وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته توسط مسئول پیگیری امور منطقه پنج شهرداری همدان برای ثبت جهانی هگمتانه، عنوان کرد: اهمیت حفظ بافت تاریخی، مرمت، بهسازی و بازسازی ابنیه‌ها و پیروی از حاکمیت شهر سالم و افزایش تعاملات اجتماعی، کدبندی جدید محلات برای تعیین بافت تاریخی و ویژگی‌های کالبدی و جمعیت‌شناختی این حوزه به حاضران و ارزیاب یونسکو ارائه شد.

* عضویت همدان در بین شهرهای یادگیرنده یونسکو

این مقام ارشد مدیریت شهری با بیان اینکه مسئولیت ستاد گردشگری از بهمن‌ماه به دبیرخانه شهر سبز پایدار جهان اسلام واگذار شده، عنوان کرد: توجه به قدمت صدساله شهرداری همدان، فعالیت‌های بین‌المللی و تفاهم‌نامه‌های داخلی و بین‌المللی، خواهرخواندگی‌ها، توجه به مرمت کاروان‌سراها و صدور گواهی عضویت همدان به‌عنوان شهر یادگیرنده در بین شهرهای یادگیرنده، ازجمله شاخص‌ترین اقدامات دبیرخانه شهر سبز پایدار جهان اسلام بوده است.

وی با بیان اینکه در سند چشم‌انداز 1410 حضور بانوان در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته شده است، گفت: گزارش اهداف و برنامه‌های این حوزه توسط مشاور شهردار همدان در حوزه بانوان ازجمله حضور بانوان در سطوح مختلف مدیریتی، احداث نخستین پارک ویژه بانوان در همدان، احداث اتاق مادر و کودک در 6 پارک و مشارکت بانوان در عرصه‌های مختلف به حاضران ارائه شد.

در پایان این جلسه نماینده ارزیاب یونسکو پیرامون برنامه‌های آتی شهرداری همدان ازجمله حوزه بحران، زلزله، بانوان و آموزش‌های شهروندی سؤالاتی را مطرح کردند و شهردار همدان و مدیران حاضر در جلسه پاسخ سؤالات مطرح‌شده را دادند.

 

 

شناسه خبر 73013