شناسه خبر:73031
1402/6/6 11:33:29

فراهم بودن زیرساخت‌های ارتباطی یکی از شاخص‌های توسعه در دنیای امروز است؛ موضوعی که در کردستان نیز طی سال‌های اخیر توجه خاصی به آن شده است.

عصر امروز به دنیای ارتباطات مشهور است و همین عبارت کافی است تا به اهمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات پی ببریم؛ ضمن اینکه کارهای روزانه هم بدون وجود اینترنت و ابزار ارتباطی تقریبا غیرممکن است.

طی سال‌های اخیر در استان کردستان اقدامات خوبی برای توسعه ارتباطات در حوزه‌های مختلف پوشش تلفن همراه، اینترنت و فیبرنوری انجام شده است.

در دولت سیزدهم این کار سرعت بیشتری گرفت و امروز در بخش‌هایی که ذکر شد، شاهد پیشرفت‌های خوبی در استان هستیم. در حال حاضر میزان دسترسی به شبکه ملی اطلاعات (اینترنت) 85 درصد و از هزار و 310 روستای بالای 20 خانوار استان، هزار و 116 روستا از اینترنت برخوردار است.

پوشش تلفن همراه در استان 83 درصد است، یعنی از هزار و 310 روستای بالای 20 خانوار، هزار و 89 روستا از این فناوری بهره مند است. پوشش تلفن همراه در جاده‌های اصلی استان 86 درصد و از هزار و 760 کیلومتر هزار و 514 کیلومتر آن زیر پوشش تلفن همراه است. در زمینه فیبرنوری روستایی نیز اقدامات خوبی شده و از 690 کیلومتر فیبرابلاغی 213 کیلومتر آن اجرا شده است.

***اتصال 169 روستا به شبکه ملی اطلاعات

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان درباره اقدامات انجام شده از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون گفت: در این مدت 169 روستای استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شد.

آرام حیدری ادامه داد: ایجاد و تامین پوشش تلفن همراه در 56 کیلومتر جاده‌های اصلی استان و اجرای 71 کیلومتر فیبرنوری روستایی از جمله اقدامات دولت سیزدهم است.

وی اضافه کرد: حمایت از توسعه کسب و کارهای حوزه فاوا به میزان هفت هزار و 360 میلیارد ریال، تاسیس 29 دفتر پیشخوان شهری و روستایی خدمات الکترونیک و بروزرسانی شبکه سوئیچینگ شهری و بین‌المللی در مرکز پی سی سنندج با پنج هزار و 830 میلیارد ریال از دیگر کارهای انجام شده در 2 سال اخیر است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان یادآور شد: پروژه فاز 2 " IP "ملی به میزان 30 درصد و عملیات ساخت پایانه‌های فیبرنوری مریوان و دیواندره به میزان 50 درصد اجرا شد.

***اتصال 12 مرکز بانکی روستایی به سامانه‌های ارزی بانک مرکزی در کردستان

حیدری راه‌اندازی سامانه نظارت بر کیفیت اینترنت از دیدگاه مشترکین، تاسیس ایستگاه پایش طیف فرکانسی سنندج و مریوان و توسعه بانکداری دیجیتال در مناطق شهری و روستایی استان از 4 هزارکاربر به 96 هزارکاربر را از دیگر اقدامات انجام شده در 2 سال فعالت دولت سیزدهم عنوان کرد.

وی اضافه کرد: در همین مدت، 12 مرکز بانکی روستایی برای اولین بار در سطح کشور به سامانه‌های ارزی بانک مرکزی متصل شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان افزود: در 2 سال اخیر، از طرح‌های اشتغالزایی پیشران در حوزه شهری و روستایی استان به میزان پنج هزار و 600 میلیارد ریال حمایت شده است.

حیدری به این هم اشاره کرد که در طول فعالیت دولت سیزدهم، درصد مبادلات تجارت الکترونیک در استان 273 درصد و سرویس‌های نوین پستی 61 درصد رشد یافت.

 

 

شناسه خبر 73031