شناسه خبر:73947
1402/7/5 10:44:27
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان تویسرکان:

جشن ثبت جهانی کاروان‌سرای فرسفج در شهرستان تویسرکان برگزار می‌شود

سپهرغرب، گروه خبر: رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان تویسرکان از برگزاری جشن ثبت جهانی کاروان‌سرای فرسفج در نیمه نخست مهرماه هم‌زمان با ایام هفته وحدت در شهرستان تویسرکان خبر داد.

اسحاق ترکاشوند با اشاره به ثبت جهانی کاروان‌سرای فرسفج، اظهار کرد: کاروان‌سرای فرسفج جزء 999 کاروان‌سرایی است که به دستور شاه‌عباس‌ صفوی ساخته شده که پس از ثبت جهانی، این کاروان‌سرا به دنیا معرفی شد و سبب جذب گردشگران بیشتری می‌شود.

وی افزود: پرونده کاروان‌سرای فرسفج با عنوان کاروان‌سراهای ایرانی متشکل از 56 کاروان‌سرا ثبت شده و پیشنهاد ثبت جهانی کاروان‌سرای فرسفج در سال 1399 به یونسکو ارسال شد و سازمان پیشنهاد اولیه را قبول کرد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان تویسرکان بیان کرد: بعد از قبولی پیشنهاد، بحث راستی‌آزمایی در سال 1400 پیش آمد و ارزیاب یونسکو به فرسفج آمد و در اجلاس یونسکو که در ریاض انجام شد، ثبت جهانی 54 کاروان‌سرا انجام گرفت که دو مورد از فهرست حذف شده است.

ترکاشوند خاطرنشان کرد: با ثبت جهانی دو کاروان‌سرای فرسفج و تاج‌آباد، نخستین ثبت جهانی استان همدان نصیب تویسرکان و بهار شده است؛ کاروان‌سرای فرسفج در جاده زیارتی کربلا و در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته و موقعیت خوبی برای جذب گردشگران خواهد داشت.

وی با بیان اینکه سبک معماری، قدمت کاروان‌سرا و کاربری آن در گذشته ازجمله شاخصه‌های این کاروان‌سرای شاه‌عباسی برای جهانی شدن بوده است، بیان کرد: کاروان‌سرای شاه‌عباسی فرسفج در 20 کیلومتری مسیر تویسرکان به کنگاور و در حاشیه این جاده و همچنین در مجاورت شهر فعلی فرسفج واقع شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان تویسرکان عنوان کرد: این کاروان‌سرا درواقع محل استراحت مسافران و کاروان‌هایی بوده که به قصد تجارت و سیاحت به غرب کشور و زیارت عتبات عالیات به عراق سفر می‌کردند.

ترکاشوند با اشاره به قدمت این کاروان‌سرا، گفت: ساختمان این کاروان‌سرا در فاصله سال‌های 1006 تا 1038 و به سبک معماری دوره صفویه ساخته شده و مساحت آن حدود چهار هزار متر مربع است.

وی افزود: مهم‌ترین ویژگی کاروان‌سرای تاریخی فرسفج، وجود برج و باروهایی در چهار گوشه آن است که بنا به ملاحظات امنیتی احداث شده بودند و این اثر به شماره 1970 در 6 اردیبهشت‌ماه سال 1376 در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان تویسرکان عنوان کرد: مرمت اضطراری در کاروان‌سرای فرسفج انجام نمی‌شود، اما نگهداری و مرمت این بنا به‌صورت روزانه و همیشگی درحال انجام بوده و در نیمه نخست مهرماه جشن ثبت جهانی فرسفج هم‌زمان با ایام هفته وحدت انجام خواهد شد.

شناسه خبر 73947