شناسه خبر:76321
1402/9/4 13:03:19

سپهرغرب-گروه گردشگری: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه پویانمایی سینمایی بچه‌زرنگ آموزش گردشگری مسئولانه است، گفت: شخصیت داستان در مسیر سفر به مازندران، تهران و مشهد، از جنگل ابر عبور می‌کند و مسئولانه برای حفظ محیط‌زیست تلاش می‌کند؛ در پایان فیلم هم به مفاهیم معنوی و مذهبی و معرفی اماکن مذهبی کشور پرداخته می‌شود.

میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حوزه‌هایی است که حفظ، توسعه و ترویج آن‌ها نیازمند معرفی و آموزش است و البته آموزش از دوره کودکی. اگر ضعفی در نگاه کنونی جامعه نسبت به صیانت از میراث کهن، حفظ محیط‌زیست، کاربرد هنرهای سنتی ایران دیده می‌شود، ناشی از ضعف در نظام آموزشی در چند دهه گذشته است و اگر قرار است اصلاحی در فرهنگ مسئولیت‌پذیری جامعه ما در آینده در دهه‌های پیش رو صورت بگیرد، نسل کودک و نوجوان ما باید از همین امروز با این مفاهیم بیشتر آشنا شوند.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برنامه‌های متنوعی در سه حوزه مأموریتی خود برای افزایش آگاهی عمومی به‌ویژه کودکان و نوجوانان درنظر گرفته است، ایجاد میز گردشگری کودک، پویش میراث‌بانان کوچک و برگزاری کارگاه‌های آموزشی صنایع دستی ویژه کودکان، ازجمله رویکردهای جدید این وزارتخانه بوده، اما لازم است وزارت آموزش‌وپرورش که متولی جمعیتی چندمیلیونی این گروه سنی بوده، همکاری تنگاتنگی با وزارت میراث فرهنگی داشته باشد؛ در این مسیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز می‌تواند به‌صورت اثربخش نقش‌آفرینی کند.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ابراز کرد: آشنایی کودکان با میراث کهن در دستور کار کانون قرار دارد.

حامد علامتی درباره برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: آشنایی کودکان و نوجوانان با میراث کهن و معرفی جاذبه‌های گردشگری کشورمان در دستور کار کانون قرار دارد، در این زمینه در تولید فیلم، پویانمایی و کتاب با مضامین میراث فرهنگی و گردشگری برنامه‌ریزی کردیم که نمونه آن پویانمایی بچه‌زرنگ است و اکران سینمایی آن با استقبال خانواده‌ها و بچه‌ها مواجه شده است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: در بخشی از این پویانمایی، شخصیت بچه‌زرنگ (محسن) در مسیر مازندران، تهران، مشهد سفر می‌کند، از جنگل ابر عبور می‌کند، در فیلم طبیعت مازندران نشان داده می‌شود، او مسئولانه برای حفظ محیط‌زیست و گونه‌های نادر جانوری و منحصر ایران مانند ببر مازندران، تلاش می‌کند.

علامتی ابراز کرد: در بخش دیگر هم به مفاهیم معنوی و مذهبی (ضامن آهو) و معرفی اماکن مذهبی کشور می‌پردازد؛ به‌طور کلی این پویانمایی کودکان را با میراث فرهنگی، تاریخی، مذهبی و طبیعت ایران و مضامین گردشگری فرهنگی مسئولانه بیشتر آشنا می‌کند. اتفاقاً بیشتر این موارد در محصولات فرهنگی و نوشت‌افزارهای تولیدی تصویرسازی شده است.

وی به اردوها و سفرهای گروهی دانش‌آموزی اشاره کرد و افزود: متولی اصلی اردوهای دانش‌آموزی معاونت پرورشی وزارت آموزش‌وپرورش است؛ کانون هم در تقویت و غنی‌سازی این برنامه‌ها مشارکت و همکاری دارد.

* ضرورت انتقال مهارت هنرهای سنتی به کودکان

علامتی انتقال مهارت هنرهای سنتی و افزایش علاقه کودکان به هنرهای سنتی را ضروری دانست و گفت: برای انتقال هنرهای سنتی به کودکان و نوجوان با معاونت صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی جلسات مختلف برگزار کردیم؛ به‌زودی هم تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه برای انتقال مهارت‌های مختلف صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی امضا خواهیم کرد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: درحال حاضر 6٠ عنوان فعالیت فرهنگی و آموزشی داریم؛ سفال‌گری گُلِ کار فعالیت‌های هنری کانون است، اما توسعه سایر هنرهای سنتی مانند ملیله‌دوزی و رشته‌های هنری چوبی و فلزی هم در دستور کار کانون قرار دارد. باید توجه داشت که متولی اصلی ترویج صنایع دستی کانون نیست، اما تلاش می‌کنیم هم‌گام با اسناد بالادستی کشور مانند برنامه هفتم توسعه کشور برای ترویج صنایع دستی، گروه نوجوانان و کودکان هم جزء گروه‌های اصلی هدف فعالیت‌های آموزشی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور قرار گیرد.

 

 

شناسه خبر 76321