تولید چغندرقند پاییزه در استان کرمانشاه در سال زراعی جاری در حالی با یک جهش بیش از سه برابری در مقایسه با سال زراعی گذشته همراه شده که دستیابی به این مهم با کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب محقق شده است، اقدامی جهادی که در راستای شعار امسال جهش تولید با مشارکت مردم در این استان به وقوع پیوسته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اظهار کرد: برای اولین بار در استان در سال زراعی جاری سطح کشت چغندرقند پاییزه در استان کرمانشاه به سه هزار و ۶۰۰ هکتار رسید که این سطح نسبت به سال گذشته حدود ۲.۹ برابر افزایش داشته است.
فرهاد شریفی با بیان اینکه این میزان افزایش سطح کشت، افزایش ۳.۳ برابری تولید در سال زراعی جاری را به دنبال داشته است افزود: با این سطح کشت و میزان تولید، استان کرمانشاه بعد از استان خوزستان رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داده و به عنوان یکی از قطب های مهم تولید چغندرقند پاییزه مطرح است.
وی ادامه داد: یکی از مزیت های مهم چغندرقند پاییزه استفاده از آب باران ( آب سبز) و کاهش حداقل ۵۰ درصدی استفاده از منابع آبی موجود در مقیاس با کشت بهاره است که نقش مهمی در بهره وری و نیز نقش مهمی در تناوب و به خصوص ایجاد اشتغال و افزایش درامد کشاورزان منطقه داشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: کشت پاییزه چغندرقند در مناطق گرمسیر استان کرمانشاه از سال ۱۳۹۳ با سطحی معادل ۷۲ هکتار و با عملکرد ۲۸ تن در هکتار و تولید ۲ هزار و ۱۶ تن آغاز و در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ سطح این محصول به یک هزار و ۲۳۷ هکتار با عملکرد ۶۵.۸ تن در هکتار و تولید ۸۱ هزار و ۳۹۴ تن رسید.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری سطح این محصول به سه هزار و ۶۰۰ هکتار با عملکرد ۷۴.۷ تن در هکتار و تولید ۲۶۸ هزار و ۹۸۰ تن رسیده است افزود: این روند افزایش در سطح و عملکرد محصول در هکتار و تولید مرهون فعالیت های ترویجی درخصوص کشت فنی این محصول، بازدیدهای مکرر کارشناسان از مزارع و ارائه توصیه های لازم به کشاورزان، تامین نهاده های مورد نیاز از قبیل بذر، کودهای شیمیایی و سموم مختلف و تامین ادوات تخصصی لازم برای کشت این محصول است.
شریفی بیان کرد: در همین راستا هماهنگی های لازم با کارخانه های قند داخل و خارج استان جهت عقد قرارداد کشت و خرید محصول، نظارت فنی بر امر خرید و افت زنی و عیارسنجی در کارخانه ها توسط کارشناسان ناظر و برگزاری جلسات متعدد فنی جهت نظارت بر فرآیند کاشت، داشت و برداشت این محصول نیز به طور منظم صورت گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، قیمت خرید هر کیلوگرم چغندرقند پاییزه را سه هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: استان کرمانشاه از معدود استان هایی است که اراضی آن قابلیت کشت چغندرقند پاییزه و بهاره را دارد که در سال زراعی جاری هم در سطحی نزدیک به ۱۴ هزار هکتار کشت بهاره چغندر قند در سطح استان وجود دارد که برداشت آن از اواسط شهریور ماه شروع خواهد شد.
وی اضافه کرد: پیش بینی می شود در مجموع بیش از یک میلیون و ۱۰۰ تن چغندرقند در استان تولید شود که رکورد جدیدی در تولید این محصول در استان خواهد شد.
شناسه خبر 85828