شناسه خبر:86118
1403/6/8 15:43:00

معاون عمرانی استاندار کردستان گفت: سامانه انتقال آب از سد قوچم به شهر دهگلان با هشت هزار میلیارد ریال هزینه، طی چند روز آینده بهره‌برداری می‌شود.


کیومرث حبیبی روز پنجشنبه در دیدار با مجمع نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی در سنندج اظهار کرد: سامانه انتقال آب سد آزاد به سد قوچم و دهگلان آماده است و فقط با برخی مشکلات حقوقی مواجه هستیم که به‌زودی برطرف می‌شود.
وی افزود: به‌دنبال آن طرح انتقال آب از سد قوچم به شهر قروه و دزج نیز با سرعت بیشتری در دستور کار قرار می‌گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان یادآور شد: طی سال جاری 160 کیلومتر از راه‌های استان آسفالت شد که دو برابر مدت مشابه سال گذشته است.
حبیبی به افتتاح 146 پروژه با 30 هزار میلیارد ریال هزینه اشاره کرد و ادامه داد: برای ارتقای تصفیه‌خانه فاضلاب سنندج هزار و 500 میلیارد ریال هزینه شده وآماده بهره‌برداری است اما به دلایلی فعلا امکان آبگیری سد ژاوه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه پنج کیلومتر از کریدور شمال جنوب آماده بهره‌برداری و تنها نیازمند 50 میلیارد ریال اعتبار است، افزود: تالار فرهنگ سنندج هم جزو پروژه‌های ملی است که در هفت فاز بهره‌برداری می‌شود و پنج فاز آن تا پایان سال آماده بهره‌برداری است.
معاون عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه پروژه سنه سنتر تا دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: طرح تعریض گردنه صلوات‌آباد سنندج 88 درصد پیشرفت دارد و پیمانکار پروژه 750 میلیارد ریال طلب دارد.
آماده بهره‌برداری بودن 700 هکتار از اراضی پایاب سد گاران از دو هزار و 700 هکتار آن و اختصاص 6 هزار و 750 میلیارد ریالی اعتبار اربعین به دستگاه ها، از دیگر مطالبی بود که وی به آن اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه 200 هزار میلیارد ریال تا چند ماه آینده در استان اماده بهره‌برداری در استان است، افزود: شاخص راه روستایی از 58 درصد به 77 درصد ارتقا یافته و اراضی آبی از 12 درصد به 15 درصد رسیده است.
معاون عمرانی استاندار کردستان با بیان اینکه سرانه فضای ورزشی از 6 دهم درصد به 0.7 درصد رسیده است، اضافه کرد: تعهد استان برای ساخت مسکن ملی 87 هزار واحد در چهار سال است که 71 درصد آن تا سال سوم محقق شده است، ضمن اینکه دو شهر موفق در این زمینه سقز و قروه است.
*کاهش 1.8 درصدی نرخ بیکاری در کردستان
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم با ارائه گزارشی از شاخص‌های کلان اقتصادی استان اظهار کرد: نرخ بیکاری تابع عوامل و متقضیات محلی ملی و خارج از آن است.
اکبر محمدی افزود: نرخ بیکاری استان کردستان در بهار امسال 8.6 درصد بوده که نسبت به فصل بهار سال گذشته که 10.4 بوده، حدود 1.8 درصد کاهش داشته است.
وی یادآور شد: کردستان از لحاظ رشد اقتصادی در دهه گذشته از استان‌های کمتر برخوردار با 5.8 درصد و بر اساس برآورد تولید محصولات بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان راجع به نرخ تورم هم گفت: نرخ تورم تابع عوامل ملی و محلی است که در تولید محصولات جایگاه مطلوبی نداریم و سبد هزینه در استان متفاوت تر از دیگر استان‌هاست؛ به‌عنوان مثال سهم مسکن خانوارها در استان 40 درصد بیشتر از دیگر استان هاست.
محمدی با بیان اینکه از لحاظ سهم هزینه اقلام خوراکی در استان بیشتر از سایر استان‌هاست، افزود: به‌واسطه انباشت تقاضای مسکن و محدودیت زمین برای واگذاری، قیمت املاک در کردستان بسیار بالاست.
وی تأکید کرد: مسایل زیرساختی و انبارداری هم نرخ تورم را بالا برده و استان سوم هستیم؛ ضمن اینکه فروردین سال گذشته شاخص تورم استان 52.7 بود که تیرماه به 39.1 درصد کاهش یافت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان به طرح‌های مهم در دست اجرا اشاره داشت و گفت: تالار فرهنگ تا پایان آبان‌ماه بهره‌برداری می‌شود و 120 میلیارد تومان امسال اعتبار داشت؛ همچنین ساختمان دارالقرآن و انتقال خون هم بهره‌برداری خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم گفت: سرمایه‌گذاری فاز دو و سه توسعه لاستیک بارز توسط شرکت شستا، جزو مصوبات سفر رئیس جمهور به استان بوده که به‌زودی شروع می‌شود.
علی نوری افزود: پایانه صادراتی کشاورزی استان در مریوان بهره‌برداری و دو دیگر در مریوان و سقز در حال احداث است.
وی با بیان اینکه برای دومین سال رکورددار تولید گندم دیم در کشورشدیم، افزود: 96 درصد خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان محقق شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: تنها 6 دهم درصد از منابع بانکی کشور سهم استان است که نیاز به خط اعتباری ویژه به‌ویژه در بانک کشاورزی داریم.
نوری به پیشرفت خوب طرح توسعه مرز باشماق و وضعیت خوب ذخیره کالای اساسی اشاره کرد و گفت: حمل و انتقال دام زنده مشکل اصلی استان‌های غربی که باید در صدور مجوز تسهیل ایجاد شود.
وی به این اشاره کرد که مدیریت سدهای استان و اصلاح اگوی کشت و خرید تضمینی محصولات، راهکارهای مقابله با کاهش سطح آب‌های زیرزمینی است و نیاز به پیگیری نمایندگان دارد.
عبدالله رشیدی‌پور: معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار کردستان هم گفت: طی سه سال گذشته به برکت تردد زائران اربعین طرح‌های بزرگی در استان اجرا شده که بسیار ارزشمند است.

شناسه خبر 86118