خرید لوازم مدرسه از لذتبخشترین کارها برای دانشآموزان است؛
چطور هزینههای خرید لوازم مدرسه را مدیریت کنیم؟
چطور میتوان در آستانه سال تحصیلی جدید و لزوم خرید لوازم مدرسه، هزینهها را مدیریت کرد تا هم دانشآموزان از اصلیترین نیازهایشان باز نمانند و هم خریدی بهینه صورت بگیرد؟ این سؤالی است که در این گزارش با مروری بر بایدها و نبایدهای یک خرید اصولی و مؤثر، به آن پاسخ خواهیم داد.
در روزهای پُرتبوتاب خرید مدرسه بدترین کار این است که قید خرید را بزنید! بله درست شنیدید؛ بالاخره خرید مدرسه از لذتبخشترین کارها برای دانشآموزان است و به اعتقاد روانشناسان تربیتی نباید این لذت را از آنها بگیرید. ضمن اینکه فررند شما یک سال تحصیلی جدید در پایهای بالاتر را پیش رو دارد و حتی اگر قرار است از همان وسایل و لوازم قبلی برای ورود به سال تحصیلی جدید استفاده کند و نیازی به کوله و پوشاک جدید ندارد، اما بازهم خرید برخی لوازم جدید یا لوازم مصرفی مثل دفتر، خودکار و مداد برایش ضروری است؛ چهبسا که همین خرید جزئی میتواند شور و حال بازگشت به مدرسه را در وجود او زنده کند.
* فهرست خرید تهیه کنید
در هر نوع خریدی ازجمله خرید لوازم مدرسه، داشتن فهرست خرید نقش مهمی در مدیریت هزینهها ایفا میکند؛ زیرا راهی شدن به سمت بازار آنهم بدون فهرست قبلی، عملاً مدیریت خرید را از شما سلب کرده و احتمالاً با خریدهای غیر ضروری اما وسوسهانگیز، هزینه بسیاری را به خانواده تحمیل میکند. همچنین پس از مراجعه به بازار، ابداً سمت کالاهای خارج از فهرست نروید؛ این همان کاری است که ثروتمندان واقعی انجام میدهند و با شناخت دو واژه «خواسته» و «نیاز»، پولشان را در جایی خرج میکنند که کارآمد باشد.
* سقف خرید درنظر بگیرید
این درست که فهرست خرید تهیه کردهاید تا اقلام غیر ضروری نخرید، اما حواستان باشد که برای همین فهرست خرید هم باید سقفی منطقی درنظر بگیرید تا خریدی مقرونبهصرفه داشته باشید. همچنین در تعیین سقف خرید، جایی هم برای خریدهای پیشبینینشده بگذارید تا درصورت لزوم بتوانید اجناس مورد نظر را تهیه کنید.
* مرکز خرید را بهدرستی انتخاب کنید
قاعدتاً هر خانوادهای متناسب با شرایط اقتصادی خود باید مرکز خرید مورد نظرش را انتخاب کند تا با انتخاب اشتباه بازار، متحمل هزینههای اضافی نشود. قاعدتاً برای خریدی بهصرفه باید دور مراکز خرید لوکس را خط بکشید و بازارهای اصلی شهر، نمایشگاههای مختلف نوشتافزار و حتی دستفروشها را که کالا را با قیمتی معقولتر عرضه میکنند، برای خرید انتخاب کنید.
* حوصله به خرج دهید
وقتی میخواهید برای خرید و رفتن به بازار برنامهریزی کنید، حوصله به خرج دهید و آنقدر زمان درنظر بگیرید که بتوانید با آرامش و بدون عجله خریدها را انجام دهید، زیرا معمولاً عجله در خرید مانع از انتخاب کالای باکیفیت و با قیمت مناسب میشود؛ از طرفی هم بازار رقابتی اینروزها داغ است و اگر کمی حوصله به خرج دهید، حتماً با خرید کالا از فروشندگان خوشانصاف، پول کمتری خرج خواهید کرد.
* در قِبال بچهها هم حسابگر باشید و هم دستودلباز
شاید فرزند شما بخواهد برخلاف بودجهای که برای خرید درنظر گرفتهاید، مثلاً بهجای یک کوله 500 هزار تومانی، یک کوله یک میلیونی یا بهجای یک خودکار 15 هزار تومانی، یک خودکار 50 هزارتومانی بخرد، بنابراین حتماً قبل از آنکه فرزندتان انتخاب خودش را بکند و در دوراهی آره و نه قرار بگیرید، او را توجیه کنید تا حد و مرز خریدها برایش روشن شود و در معذورات خرید نمانید. البته در این زمینه کمی هم دستودلباز باشید تا فرزندتان تحت فشار قرار نگیرد و علایقش سرکوب نشود. اما درمجموع لطفاً عذاب وجدان نداشته باشید، چون رفتار حسابگرایانه شما، نهتنها هوش اقتصادی فرزندتان را تقویت میکند، بلکه با ایجاد برخی محدودیتها، باعث تقویت قدرت انتخاب او نیز میشود.
شناسه خبر 86532