شناسه خبر:86631
1403/7/1 17:40:00

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ابتلا به بیماری‌های حاد تنفسی در این استان رو به افزایش است؛ بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماری‌ها، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی ضروری است.


فاطمه ترکمان‌اسدی روز یکشنبه اظهار کرد: با کم شدن دمای هوا، افزایش مسافرت‌های بین شهری به‌ویژه در نیمه دوم شهریورماه، شروع مراسم عروسی و جشن پس از ماه صفر و افزایش دورهمی‌های خانوادگی، امسال همانند سال‌های گذشته از اواسط شهریور تعداد موارد مبتلا به بیمارهای حاد تنفسی افزایش یافت.
وی اضافه کرد: بیماری‌های تنفسی شامل سرماخوردگی‌های ویروسی، بیماری کرونا از نوع اُمیکرون و آنفلوآنزا می‌شود که نتایج به‌دست‌آمده از آزمایش‌ها نشان می‌دهد درصد بالایی از این بیماری‌ها سرماخوردگی ویروسی، 10 تا 12 درصد کرونا از نوع اُمیکرون و دو درصد بیماری آنفلوآنزا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیشتر بیماری‌های درحال انتشار و پخش بین افراد از نوع بیماری‌های ویروسی است، اظهار کرد: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ها، باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کرد.
اسدی افزود: شست‌وشوی مرتب دست‌ها، اجتناب از دست دادن، بوس کردن و در آغوش کشیدن، رعایت فاصله اجتماعی به‌ویژه با افراد دارای علائم بیماری بین یک‌ونیم تا دو متر، اجتناب از حضور در اماکن شلوغ و پُرازدحام به‌ویژه اماکن سربسته و بدون تهویه مناسب، مورد تأکید است.
وی اضافه کرد: آب‌ریزش بینی، سرفه، عطسه، تب‌ولرز، بدن‌درد، کوفتگی و خستگی، بی‌حالی، بی‌اشتهایی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ می‌تواند علائم بیماری‌های ویروسی تنفسی، کرونا از نوع اُمیکرون و آنفلوآنزا باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تأکید کرد: افرادی دارای این‌قبیل علائم بیماری باید طی دوره بیماری از منزل خارج نشوند؛ همچنین مصرف فراوان مایعات و استفاده از ماسک به‌منظور پیشگیری از انتقال بیماری به دیگر افراد خانواده را در دستور کار قرار دهند.
ترکمان‌اسدی بیان کرد: علاوه‌بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌توان با واکسیناسیون از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و آنفلوانزا پیشگیری کرد که در این راستا مطابق دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی به همه افراد بالای 6 ماه توصیه می‌شود واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.
وی اضافه کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا از سوی گروه‌های هدف از مله مادران باردار، افراد پیوندی، دیالیزی، کسانی که بیماری‌های مزمن دارند و داروی ضعیف‌کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، ضروری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: کودکان بین 6 ماه تا هشت سال درصورت تزریق واکسن برای نخستین نوبت باید دو دوز واکسن را تزریق کنند و بین تزریق هر دو دوز واکسن چهار هفته فاصله باشد تا ایمنی و اثربخشی لازم را داشته باشد.
ترکمان‌اسدی گفت: برای گروه‌های هدف واکسن توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده که به‌زودی تحویل معاونت بهداشتی می‌شود؛ سایر افراد نیز می‌توانند از داروخانه واکسن را تهیه کنند.
وی توصیه کرد: مادران باردار و افراد زیر 18 سال از واکسن تولید فرانسه و هلند استفاده کنند.

شناسه خبر 86631