در سیزدهمین نشست کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی همدان مطرح شد؛
سهم پایین بازارهای جهانی از انگور همدان
در سیزدهمین نشست کمیسیون آموزش اتاق بازرگانی همدان، موضوع سهم پایین بازارهای جهانی از انگور همدان مطرح شد.
به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی همدان، رئیس کمیسیون آموزش، کارآفرینی و شرکتهای دانشبنیان اتاق بازرگانی همدان در سیزدهمین جلسه کمیسیون آموزش با اشاره به اینکه موضوعات مختلفی که برای تحقیق به این کمیسیون ارجاع میشوند را بهصورت جدی پیگیری میکنیم، گفت: موضوعات مختلف استان توسط اعضای کمیسیون و همچنین دانشگاهیان مورد مطالعه قرار گرفته و خطرها و فرصتهای آنها تحلیل و ارائه میشوند.
حسین میرابیان با بیان اینکه صنعت کشمش بهعنوان یکی از صنایع باارزش در اقتصاد همدان مطرح است، اظهار کرد: با وجود کشت بالای انگور در استان همدان، متأسفانه این محصول سهم کمی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: برای افزایش صادرات کشمش همدان رعایت کردن استانداردهای کشورهای واردکننده، شناسایی بازارهای هدف و رعایت معیارهای افزایش رقابتپذیری همچون بستهبندی و تبلیغات مناسب در بازارهای هدف، ضروری است.
میرابیان هدف از تحلیل خطر صنعت کشمش استان را بهبود وضعیت عملآوری کشمش برای بازار مناسب آن عنوان کرد و گفت: با شناسایی عوارض و عوامل برگشت محصول انگور به کشور، خطرات آن و روشهای عملکرد صحیح، میتوان به صادرات این محصول کمک شایانی کرد.
در ادامه جلسه تحلیل خطر صنعت کشمش استان (از تولید تا فروش) توسط سلیمانی محقق دانشگاه و از اعضای کمیسیون آموزش ارائه شد و اعضای حاضر به بحث و بررسی موارد مطرحشده پرداخته و نظرات خود را برای تکمیل تحقیق ارائه کردند که مقرر شد بسته پیشنهادی برای ارائه به سه نهاد تولیدکننده، کارخانهدار (صنایع تبدیلی) و صادرکننده و همچنین ارائه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در حوزه صنعت کشمش، تهیه شود.
همچنین عارضهیابی عدم علاقهمندی واحدهای تولیدی و صنعتی جهت برگزاری دورههای آموزشی برای کارکنان موضوع دیگری بود که توسط نماینده سازمان آموزش فنی و حرفهای استان همدان مطرح شد.
سرحدیزاده با بیان اینکه آموزش لازمه تولید است، گفت: طبق ماده 110 قانون کار، واحدهای صنعتی، تولیدی وخدماتی بهمنظور مشارکت در امر آموزش کارگر ماهر و نیمهماهر مورد نیاز خود، مکلف هستند نسبت به ایجاد مراکز کارآموزی جوارکارگاهی و یا بین کارگاهی، همکاریهای لازم را با وزارت کار و امور اجتماعی به عمل آورند.
این مقام مسئول اظهار کرد: یکی از دلایل عدم رغبت واحدها، ثبت درخواست در سامانه ملی مجوزها و پرداخت هزینه برای گرفتن مجوز سهساله از سازمان آموزش فنی و حرفهای است.
وی به برگزاری سمینار تخصصی مدیریت سرمایه انسانی در تیرماه سال جاری اشاره کرد و افزود: در این سمینار اهمیت آموزش نیروی انسانی در واحدها بررسی و نتایج خوبی حاصل شد که سمینار دوم نیز در آبانماه برگزار میشود؛ امیدواریم با برگزاری این سمینارها جامعه پویای صنعتی و تولیدی در سطح استان داشته باشیم.
دبیر کمیسیون آموزش نیز در بخش دیگری با اشاره به افتتاح واحد ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: این واحد بهمنظور اثربخشی دانشگاه در حل معضلات و مشکلات صنعت و جامعه و استفاده بهینه از توانمندیهای بخشهای مختلف صنعتی و خدماتی استان برای بهبود تولید، عرضه متنوع و افزایش کیفیت کالاهای تولیدی و خدمات قابل ارائه بازار در محل اتاق بازرگانی همدان تأسیس شد.
ذوالحواریه خاطرنشان کرد: طبق تفاهمنامه منعقدشده بین اتاق بازرگانی با دانشگاههای استان، هر دو طرف تمام توان خود را برای عملیاتی کردن این ارتباط به کار خواهند گرفت.
شایان ذکر است پیشنویس آییننامه اجرایی در نشستی که با حضور اعضای واحد ارتباط صنعت و دانشگاه تدوین شده بود، قرائت و بندهای مندرج در این پیشنویس با استفاده از بحث و تبادل نظر اعضا، اصلاح و مصوب شد آییننامه نهایی پس از بررسی و اصلاحات نهایی، به اطلاع اعضا رسانده شود.
شناسه خبر 88380