در گفتوگو با عضو هیئت امنای شهر چوب جورقان مشخص شد با وجود کلنگزنی این مجتمع در سال 95، بنا به دلایل مختلف همچون توقف یکونیم ساله عملیات اجرایی در زمان شهردار پیشین و نیز گرانی روزافزون مصالح و ملزومات، امروز با گذشت هشت سال، این پروژه پیشرفت 40 درصدی را تجربه میکند.

سپهرغرب، گروه - طاهره ترابی مهوش :
نیکبخت با تأکید بر اینکه باید در روند احداث این پروژه شتاب داشته باشیم تا دیگران ببینند، یاد بگیرند و پیگیری کنند، تصریح کرد: تجمیع تولیدکنندگان در یک مکان افتخاری برای مسئولان و فرصتی مناسب برای مردم است که با مراجعه به این مجتمع، بتوانند نیازهای خود را سفارش داده و خرید کنند و از سفرهای درونشهری غیر ضروری اجتناب شود.
وی از حمایت همهجانبه از این طرح ارزشمند خبر داد و گفت: بدون انتفاع، من را هم جزء هیئت مدیره این پروژه بگذارید؛ قول میدهم تا روزی که در استان هستم، این پروژه جزء ایدهآلهای من باشد.
اما امروز با گذشت چیزی حدود هشت سال از کلنگزنی پروژه، متأسفانه ایدهآلهای تصویرشده توسط مسئولان، هنوز به منصه ظهور نرسیده است؛ بهنحوی که نه از آن شتاب مثالزدنی در احداث این مجموعه خبری هست و نه حمایت خاصی از این عرصه صورت پذیرفته و این درحالی است که طبق افق تعریفشده برای پروژه شهر چوب جورقان، این پروژه قرار بود در مدتزمان کوتاهی برای ساکنان منطقه پنج کشور ظرفیتی تولیدی، تجاری، رفاهی، خدماتی و گردشگری ایجاد کند که این مهم خود میتوانست توسعه اقتصادی و اجتماعی غرب کشور را نیز به همراه داشته باشد. البته طی این سالها در شمارگان مختلف به بهانههای متفاوت بارها به کُندی پیشرفت در این پروژه و موانع پیش روی آن پرداختهایم، اما هنوز به نتیجه مطلوب و درواقع دلیل قانعکننده توقف این پروژه دست پیدا نکردهایم؛ بنابراین با توجه به اهمیت اجرای این پروژه در عرصه اشتغالزایی شهر و نیز استان، بار دیگر بر آن شدیم تا درخصوص اخرین وضعیت آن گفتوگویی را با داوود احمدی، عضو هیئت امنای مجتمع چوب جورقان ترتیب دهیم که در ادامه بهصورت پرسش و پاسخ میخوانید:
* لطفاً از آخرین وضعیت پروژه شهر چوب جورقان و روند پیشرفت آن بفرمایید؛ پروژه اکنون در چه مرحلهای قرار دارد؟
متأسفانه با وجود کلنگزنی مجتمع شهر چوب در سال 95، این پروژه از سال 98 بهدلیل اختلافاتی با شهرداری وقت، حدود یکونیم سال متوقف و سرانجام پس از کشوقوس فراوان از سال 99 مجوز ساختوساز صادر شد که تاکنون 17 واحد پروانه ساخت دریافت کردهاند.
خوشبختانه در سال جاری نیز چهار پروانه جدید صادر شده است؛ درحال حاضر سه واحد فعال هستند و به تولید مبلمان مشغولاند.
البته زیرساختها نیز درحال تکمیل است؛ برق داخلی اجرا شده و تنها اتصال به شبکه اصلی باقی مانده که بهزودی توسط پیمانکار انجام میشود.
علاوهبر این، پیشبینی میشود تا پایان اردیبهشتماه بخشی از زیرساخت گاز نیز اجرایی شود.
درخصوص تأمین آب مجموعه نیز منتظر تشکیل شورای آب برای صدور مجوزها هستیم.
در مورد بخش فضای سبز مورد نیاز نیز باید بگویم در واپسین روزهای سال گذشته بخشی از فضای سبز اجرا و تعدادی درخت نیز کاشته شد.
* مجتمع شهر چوب درمجموع چند واحد خواهد داشت و میزان اشتغالزایی آن چقدر پیشبینی شده است؟
این مجتمع درمجموع شامل 138 واحد خواهد بود و برآورد ما این است که حدود 650 نفر بهصورت مستقیم و حدود سه هزار و 500 نفر بهصورت غیر مستقیم در این مجموعه مشغول به کار خواهند شد؛ البته این اشتغال در حوزههای گوناگون ازجمله مبلمان، دکوراسیون داخلی منازل و فضاهای کاری خواهد بود.
این مجموعه دارای بخش خدماتی و رفاهی خاصی نیز هست که خوشبختانه نمازخانه آن توسط مهندس میثم فیضی طراحی و موفق به دریافت جایزه معماری اسپانیا شده؛ اخیراً نیز در یکی از فستیوالهای جهانی معماری رتبه کسب کرده است.
* آیا جانمایی این طرح بهگونهای بوده که بتواند به توسعه اقتصادی منطقه هم کمک کند؟
صددرصد؛ کار اجرایی این پروژه در زمینی به وسعت حدود پنجونیم هکتار آغاز شد که موجبات ایجاد و توسعه زمین 15 هکتاری در ناحیه صنعتی جورقان را فراهم آورد؛ بدین ترتیب که شکلگیری مجتمع شهر چوب باعث شد اراضی بیاستفاده مانند زمینهای کورههای آجرپزی، به ناحیه صنعتی تبدیل شوند که اکنون صدها نفر در این ناحیه صنعتی مشغول به کار هستند.
* وضعیت تأمین مالی پروژه به چه شکل است؟ از تسهیلات بانکی استفاده کردهاید؟
تا این لحظه حتی یک ریال هم از تسهیلات بانکی استفاده نشده است و تمام سرمایهگذاریها از سوی سرمایهگذاران شخصی انجام شده؛ البته اگر تسهیلاتی درنظر گرفته شود، ما با روی باز استقبال میکنیم، چراکه این مهم خود باعث تسریع در فرایند احداث مجتمع خواهد شد.
* وضعیت کلی پیشرفت فیزیکی مجتمع را چگونه ارزیابی میکنید و تاکنون چند درصد پیشرفت داشته است؟
درحال حاضر طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت (بهدلیل کشوقوسهایی که این مجموعه در دریافت پروانهها و مجوزها داشته)، چیزی حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داریم.
* به نظر شما با گذشت بیش از هشت سال از کلنگزنی مجموعه، این میزان پیشرفت کم نیست؟
بله کم است؛ متأسفانه نوسانات شدید ارزی از سال 97 تاکنون، روند پیشرفت پروژه را تحت تأثیر قرار داده است. بهطوری که بسیاری از سرمایهگذاران با آمادهسازی منابع مالی خود، ناگهان با افزایش قیمت مصالح و تجهیزات مواجه شدند.
بااینحال پیشبینی میکنیم با اتصال کامل شبکه برق تا پایان اردیبهشتماه، روند کار سرعت بگیرد و انگیزه سرمایهگذاران برای تکمیل پروژه بیشتر شود.
* تیپ ساختوسازها در این مجموعه به چه صورت است؟
ساختار پروژه به سه بخش تقسیم شده است؛ نخست واحدهای خدماتی شامل سرویس بهداشتی، نمازخانه، بانک، مهد کودک و رستوران که در جهت رفاه حال سرمایهگذاران و نیز مراجعهکنندگان به مجموعه، در دستور کار است.
دومین نوع تیپ ساختوساز واحدهای تجاری و درنهایت واحدهای تولیدی- نمایشگاهی است که در یک طبقه تولید و در طبقه دیگر محصولات خود را عرضه میکنند.
نکته حائز اهمیت اینکه در ساختار مذکور واسطهگری در نمایشگاهداری حذف شده و تولیدکننده مستقیماً با مشتری در ارتباط است.
* آیا توسعه آتی هم برای این مجتمع پیشبینی شده است؟
یقیناً این روند را پیگیر خواهیم شد؛ چراکه یک لکه 25 هکتاری در کنار همین مجموعه پیشبینی شده که درصورت تحقق اهداف، برای توسعه فاز دوم درنظر گرفته شده است. این مجتمع صرفاً برای شهر همدان نیست؛ بلکه هدف آن ارائه خدمات به چهار میلیون نفر زاگرسنشین در شعاع 100 کیلومتری همدان ازجمله بروجرد، سنندج، کرمانشاه، کنگاور و سایر مناطق اطراف بوده و بهگونهای جامعیت این مجموعه در کشور بینظیر است.
معالوصف؛ در سالیان نهچندان دور، مهمترین اشتغال اهالی جورقان، تولید آجر فشاری بوده که به دلایل مختلف ازجمله آلودگی زیستمحیطی، در سال 1375 کلیه فعالیتهای کورههای آجرپزی تعطیل شده و این امر سهم بسزایی در بیکار شدن مردم جورقان و نداشتن درآمد مناسب داشته است.
در پی بروز این مشکل، سال 95 با همکاری مالکان زمینها و مسئولان این منطقه و با روحیه تعاون و همکاری اهالی، طرح احداث مجتمع چوب جورقان روی مخروبهها و متروکههای کورههای آجرپزی داده شد که با احداث آن امید میرفت بخش اعظمی از اهالی این منطقه دارای شغل شوند؛ قرار بود در کمتر از دو سال پروژه به بهرهبرداری برسد، اما دریغ از تحقق بهموقع حداقل یک پروژه در شهر و استان همدان! که این پروژه نیز از قاعده مذکور مستثنا نیست.
البته سال گذشته مخفی فرماندار همدان از این مجتمع تجاری، خدماتی و صنعتی بازدید و آن را مجتمع تأثیرگذار در رفع بیکاری این شهر و استان قلمداد کرد؛ اما چه فایده که پس از گذشت نزدیک به یک دهه، پروژهای که به گفته استاندار وقت قرار بود پیشانی اقتصاد در استان باشد، تنها 40 درصد پیشرفت را به خود دیده است.
شناسه خبر 93804