علی رضایی با اشاره به افزایش کرایه اتوبوس شهری، خاطرنشان کرد: در رابطه با افزایش قیمت کرایه اتوبوس و تاکسیرانی معمولاً شهرداری با دعوت از نمایندگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی و اعضای شوراها، جلسات کارشناسی لازم را برگزار و موضوع افزایش کرایه یا ثابت ماندن آن را با هماندیشی و همفکری لازم بهطوری که هم رضایت اتوبوسرانها و تاکسیداران و هم رضایت شهروندان تأمین شود و به ضرر شهروندان نباشد، بررسی میکند.
رضایی اظهار کرد: پس از آن قیمت مورد نظر پیشنهادی در کمیسیون شورا بررسی و در صحن شورا و سپس در فرمانداری به تصویب رسیده و نرخ کرایه جدید به شهرداری برای انجام کار ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه پس از بررسیهای کارشناسی قیمت تمامشده کرایه خطوط اتوبوسرانی 18 هزار تومان تعیین شده است، تصریح کرد: از این 18 هزار تومان طبق بخشنامهای که از سالهای قبل از دولت ارسال شده، باید یکسوم کرایه را شهرداری از شهروندان دریافت کند و دوسوم این کرایه را دولت بپردازد که متأسفانه دولت سهم خود را نمیپردازد و شهرداری درواقع یک سوم قیمت تمامشده کرایه اتوبوسرانی را از شهروندان دریافت میکند.
رضایی ادامه داد: در همین رابطه امسال کرایه اتوبوسهای شهری درواقع یکسوم 18 هزار تومان قیمت تمامشده خطوط اتوبوسرانی، یعنی مبلغ 6 هزار تومان شده که در شورا و فرمانداری هم به تصویب رسیده و هم اکنون درحال اجرا است.
وی اضافه کرد: همچنین یکسوم تمامشده کرایه جورقان و یکنآباد که از حملونقل عمومی شهرداری استفاده دارند، مبلغ 9 هزار تومان شده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر همدان کرایه جدید اتوبوس شهری دانشگاه آزاد همدان را نیز هشت هزار تومان برشمرد و یادآور شد: یک خط ویژه اتوبوس حملونقل عمومی شهری شهرداری نیز از میدان بیمه تا فرهنگیان دارای فعالیت بوده و شهروندان را جابهجا میکند که کرایه این مسیر نیز بهدلیل طولانی بودن با احتساب یکسوم قیمت تمامشده، مبلغ هشت هزار تومان تعیین و ابلاغ شده و هماکنون درحال اجرا است؛ ضمن اینکه کرایه سایر خطوط نیز 6 هزار تومان است.
رضایی از خروج 67 دستگاه اتوبوس فرسوده از ناوگان حملونقل عمومی شهری این شهر از ارائه خدمت خبر داد و اظهار کرد: این تعداد اتوبوس شهری فرسوده برای تعمیرات لازم فعلا از چرخه ارائه خدمات در بحث حملونقل عمومی شهری خارج شدهاند که بهطور قطع بعد از تعمیرات، مجدد به چرخه ارائه خدمات به شهروندان باز خواهند گشت؛ ضمن اینکه تعمیرات هریک از این اتوبوسهای فرسوده به سه تا چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز خواهد بود.
وی با بیان اینکه درحال حاضر 60 دستگاه اتوبوس شهری در داخل شهر همدان بهعنوان حملونقل عمومی شهری درحال ارائه خدمات به شهروندان هستند، افزود: 40 دستگاه اتوبوس جدید شهری جدید و نو توسط شهرداری خریداری شده که از این تعداد فعلاً 13 دستگاه وارد ناوگان حملونقل عمومی شهری شده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر همدان ادامه داد: 27 دستگاه از این اتوبوسهای جدید نیز منتظر صدور مجوز راننده از استانداری هستند تا به ناوگان حملونقل عمومی شهری همدان تزریق و اضافه شوند.