در آیین تودیع و معارفه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان مطرح شد:
رتبه دوم کشوری استان همدان در حوزه سرمایهگذاری خارجی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: استان همدان در حوزه سرمایهگذاری خارجی رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

روز دوشنبه آیین تودیع و معارفه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در محل سالن اجتماعات خانه معلم همدان (واقع در میدان شریعتی) با حضور مسئولان استانی برگزار شد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان اینکه اتفاقاتی مثل حادثه بندر شهیدرجایی و پلاسکو نتیجه ناکارآمدی است، گفت: امید است دیگر شاهد چنین مواردی نباشیم.
عباس صوفی با اشاره به اینکه نقش اداره صمت در بهبود وضعیت معیشتی، صنعتی و اقتصادی استان بسیار مهم است، افزود: امید است بتوانیم با همراهی تولیدکنندگان، اقدامات مؤثری برای استان انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: همه مدیران اقتصادی استان در تلاش هستند تا شعار سال محقق شود.
صوفی با اشاره به اینکه با وجود سرمایهگذاریهای انجامشده ما هنوز هم توان رقابت با استانهایی مثل کرمان، یزد و اصفهان را نداریم، تأکید کرد: ما باید براساس برنامه توسعه هفتم هدفگذاری کنیم، ظرفیتهای خود را بشناسیم و آنها را ارتقا دهیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: استقرار دفتر ایمیدرو در همدان کار شاخصی بود که دفتر این شرکت در غرب کشور، در همدان دایر شد و از این ظرفیت میتوان برای توسعه استان استفاده کرد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه بازار ما، منطقه اقتصادی جهانآباد و معادن همدان ازجمله ظرفیتهای استان هستند، ابراز کرد: بازار همدان در گذشته قطب اقتصادی کشور بوده است، اما اکنون بازار ضعیفی داریم، درحالی که ما دروازه ورودی غرب کشور هستیم و این مهم ظرفیت نهفته برای استان است.
صوفی با اشاره به اینکه کنارگذری که از روبهروی پلیس راه میگذرد به نفع استان نیست، گفت: ما مخالف ساخت کنارگذر نیستیم، بلکه مخالف بنبست شدن همدان هستیم و نمیخواهیم ظرفیت دروازه ورودی غرب کشور بودن را از دست دهیم؛ چراکه این مهم بر بازار تأثیر خواهد گذاشت، مشکل ترافیک باید با کمربندی حل شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه راهبرد تبدیل بازار همدان به هویت قبل خود است که بازاری پویا بوده، اذعان کرد: درآمد حاصل از منابع شرکتهای استان در بانکهای تهران انباشت میشود و به این ترتیب رونق بازار با کمک بانکها، ممکن نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: ما باید روی منطقه اقتصادی جهانآباد بهعنوان موتور محرک استان برنامهریزی کنیم؛ از ایستگاه فامنین به جهانآباد یک ریل باری متصل خواهد شد.
صوفی در ادامه تأکید کرد: بندر خشک میتواند هاب اقتصادی منطقه باشد.
وی با اشاره به اینکه ما باید صنعت، گردشگر و خدمات استان همدان را ارتقا دهیم چراکه در این حوزهها موفق نبودهایم، گفت: در حوزه گردشگری امکان نگه داشتن مسافر در استان را نداریم که این مهم نیازمند برنامهریزی است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از مدیرکل جدید صمت، فعالان اقتصادی و مسئولین استانی انتظار داریم پیگیری خوبی در این زمینهها داشته باشند.
وی در بخش دیگر سخنان خود ابراز کرد: شرکت سرمایهگذاری شستا، ایمیدرو و دیگر شرکتها باید در استان سرمایهگذاری کنند. همچنین فرودگاه ما باید پویاتر باشد؛ البته به دنبال برگزاری روزانه دو پرواز به تهران هستیم.
وی در پایان سخنانش تصریح کرد: درصورت عدم هماهنگی نمایندگان مجلس در استان، امکان موفقیت همدان وجود نخواهد داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز با اشاره به شعار سال، گفت: در 24 سال گذشته بر تولید تأکید شده است؛ زیرا اقتصاد یکی از ارکان علوم اجتماعی بوده که خود علمی پیچیده و غیر قابل پیشبینی است.
سیدمجتبی حسینی با بیان اینکه وزارت صمت یکی از مهمترین نهادهای سیاستگذار است که میتواند در تحقق اهداف کشور اثرگذار باشد، ابراز کرد: نقش این اداره کل بسیار زیاد و مهم است.
وی در بخش دیگر سخنان خود افزود: خوشبختانه نمایندگان استان همدان درخصوص امور استان بسیار پیگیر هستند.
حسینی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه صنعت، معدن و تجارت در حوزه اقتصاد استان نقش اساسی دارند، تصریح کرد: آقای شانیان تمام تلاش خود را برای ارتقای استان در حوزه اقتصادی بهکار بستند و یکی از ارکان تعیینکننده در امور اقتصادی بخش خصوصی بودند که همراهی خوبی با ما داشتند؛ بهواقع با وجود فرازوفرودهای بسیار، همه پای کار استان بودند.
وی در ادامه با بیان اینکه سخنان نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی از روی دغدغهمندی است، ابراز کرد: استان همدان در حوزه سرمایهگذاری خارجی رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است؛ طی دو سال گذشته 210 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی داشتهایم و در بخش سرمایهگذاری صنعت، دارای رتبه 15 هستیم.
حسینی با بیان اینکه همدان رتبه 27 در بحث تورم را دارد و جزء پایینترینها از سوی مرکز آمار تعیین شدهایم، گفت: صحتسنجی این موضوع از سوی مرکز آمار ایران بوده است.
حسینی افزود: سطح عمومی قیمتها بالا است و در کشور ناترازی در درآمدها و هزینهها وجود دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به اینکه پیچیدگی مشکلات باعث شده است نتوانیم در مدت کوتاه مسائل را حل کنیم، ابراز کرد: در حوزه انرژی همه مردم درگیر هستند؛ 16 هزار مگاوات در کشور ناترازی داریم که ضمن تولید برق با احداث نیروگاههای خورشیدی، این مشکل حل خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به اینکه 460 مگاوات انرژی خورشیدی در کشور تولید میشود که تولید 49 مگاوات آن در استان همدان است، درواقع افزود: 11 درصد انرژی خورشیدی در استان همدان تولید میشود.
حسینی ابراز کرد: اتفاقات خوبی در استان همدان رخ داده؛ البته مطالبهگری با نگاه درست و علمی در استان، ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: این مراسم آغازی نو برای مدیری جدید بوده که دارای تجربه و امید است و ضمن تعامل با واحدهای صنعتی، دانشگاهها و همه ارکان این حوزه استان را پیش خواهد برد.
حسینی در ادامه تأکید کرد: ما ازلحاظ کمی مشکلی نداریم، اما کیفیت نیازمند توجه است.
وی در پایان سخنانش تصریح کرد: نظارت کیفی قوی بر بازار، همراهی با دانشبنیانها و تکمیل زنجیره ارزش معادن، مورد توجه قرار دارد.
مدیرکل سابق صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با اشاره به اینکه فضای کسبوکار استان به همت بخش خصوصی رونق خوبی دارد، گفت: تولیدکنندگان، بازاریان و کسبه همدانی جزء نجیبترین افراد هستند.
احمد شانیان با بیان اینکه گفتمان تولید و تجارت در استان ما تغییر کرد و توسعه شهرکهای صنعتی محسوس است، افزود: شاهد راهاندازی فاز دوم و سوم این شهرکها هستیم و امروزه با رونق تولید، کمبود نیروی کار نیز داریم.
وی ابراز کرد: اقدامات کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت مورد توجه ما بود؛ این مهم باعث شد در حوزه معادن به کارهای مطالعاتی و زیرساختی که کمتر مورد توجه قرار داشت، توجه شود و ریل گذاریهای خوبی در این خصوص شده است.
شانیان با بیان اینکه تقویت فضای اداری و نیروی انسانی از دیگر کارهای انجامشده در این مدت بوده است، ابراز کرد: اتفاقات خوب رقمخورده طی این مدت حاصل همراهی تولیدکنندگان و کارمندان اداره بوده است.
مدیرکل سابق صنعت، معدن و تجارت استان همدان در پایان سخنانش تصریح کرد: جایگاه استان همدان بهعنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین، والا است و امیدواریم شاهد توفیقات روزافزون این استان باشیم.
مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با اشاره به اینکه برنامههای بنده در قالب کمیسیونهای مختلف اعلام خواهد شد، گفت: باید بپذیریم که وضعیت اقتصادی جامعه در سه دهه اخیر به شکلی است که قیمت ارز به دماسنج اقتصاد ما تبدیل شده؛ بهواقع ناترازیها، تغییر قیمت مواد اولیه تولید و دیگر موارد، بر بازار اثرگذار هستند.
محمدعلی محمدی ادامه داد: در این شرایط باید همه باهم به آنچه مورد توجه دولت چهاردهم است، توجه کنیم؛ هرگونه تعلل ما خیانت به مردم است و سفره آنها را کوچکتر خواهد کرد.
وی افزود: برنامه هفتم و برنامههای مختلف برای توسعه، مد نظر قرار دارند.
محمدی با اشاره به اینکه همت بزرگی با درایت استاندار در استان همدان درحال شکلگیری است، ابراز کرد: نقشه تحول و پیشرفت برای تمام واحدهای استان و نیز برنامه توسعه و پیشرفت، درنظر گرفته شده است و ما نمیتوانیم کمکاری کنیم.
مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: باید صحبتهای کارخانههای بزرگ و تولیدیهای همدان را بهعنوان ارکان اقتصادی استان، شنید.
وی با اشاره به اینکه در حوزه سند تحول و فرصتهای سرمایهگذاری باید بیشتر کار کنیم، تأکید کرد: امکانسنجی با طرح هر سرمایهگذاری، باید مورد توجه باشد؛ همچنین ایدرو و ایمیدرو نیز دو ظرفیت مهم هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
محمدی خاطرنشان کرد: همدان زیستگاه بزرگی برای صنایع تبدیلی است و خامفروشی یکی از معضلات استان بهشمار میرود؛ تولید ناخالص ملی در معادن استان قابلیت دفاع ندارد و رقم آن نزدیک به صفر است.
وی اذعان کرد: 33 ماده معدنی بدون استفاده از ظرفیت کشاورزی، به رونق استان کمک خواهد کرد.
مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان تأکید کرد: فعالسازی شورای معادن و کارگروه تعامل، از واجبات بخش معدن است.
مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه باید نظام توزیع را درست کنیم، تصریح کرد: شورای گفتوگوی دولت و اتاق اصناف مد نظر خواهند بود.
وی در پایان سخنانش با اشاره به اینکه وضعیت فرش همدان خوب نیست درحالی که ما در کشور برند بودیم، گفت: دو هنرستان در شهرستان همدان و رزن ایجاد شدهاند که نسل جدید با هنرصنعت فرش آشنا شود تا آن را ماندگار کنیم.
مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان نیز با اشاره به اینکه اصناف در رویداد بزرگ کنگره هشت هزار شهید استان همدان سنگ تمام گذاشتند، گفت: استانهای دیگر با مبالغ قابل توجهی کنگره برگزار میکنند و استان ما بهدلیل ورود اصناف و سازمان صنعت و معدن، دغدغهای بهعنوان هزینه نداشت و یکپنجم سایر استانها برای این رویداد هزینه شد.
سردار مهدی فرجی یادآور شد: صفر تا صد برگزاری این مراسم با همراهی اصناف همدان بود و از مردم به مدت 15 شب پذیرایی کردند و یکهزار و 400 میهمان خارج از استان در چهار شب اجلاسیه میهمان ما بودند که بهخوبی پذیرایی شدند.
وی خاطرنشان کرد: به همت آقای شانیان در بازار شاهد آرامش خوبی بودیم، ایشان یکهزار و 800 یادواره را پشتیبانی کرده است.
مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان تصریح کرد: امید است مدیرکل جدید به ایجاد آرامش در بازار و تولیدکنندهها، توجه کند و شأن و منزلت اصناف و تولیدکنندهها حفظ شود.
مجتبی زوار، معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز با اشاره به اینکه وفاق و همدلی بین کارمندان این اداره کل با تدبیر آقای شانیان صورت گرفت، گفت: استفاده از ظرفیت جوانان، خانوادهمحوری در برنامههای برگزارشده برای کارمندان و نوسازی ساختمانهای اداری و سایر زیرساختهای در اختیار طی دوره مدیریت آقای شانیان، مورد توجه قرار داشت و اقدامات خوبی در این حوزه رقم خورد.
مهدی غلامی، رئیس اتاق اصناف همدان نیز در این آیین ضمن تشکر از زحمات آقای شانیان درخصوص حل مشکلات امور مالیاتی، ایجاد هماهنگی، شفافسازی در امور و همراهی بسیار خوب با اصناف، گفت: ایشان در زمانهای مختلف مانند کرونا، انتخابات، نرخگذاریها و پرداخت حق عضویت، برگزاری دورههای آموزشی مختلف برای ارتقای سطح کیفی اطلاعات اصناف و حل مشکلات صنف طلا، در کنار ما بودند.
در ادامه یک فعال اقتصادی استان همدان نیز مردمی بودن، خلاقیت، پویایی، صاحب فکر و پیگیر بودن را ازجمله ویژگیهای مدیرکل سابق صمت استان همدان برشمرد و افزود: امکان گفتوگو داشتن با آقای شانیان در هر زمان، ازجمله مواردی بود که در دوره مدیریت ایشان شاهد بودیم.
برقعهای در ادامه خطاب به مدیرکل جدید صنعت، معدن و تجارت استان همدان، گفت: انتظار داریم استراتژی صنعتی مختص همدان و توجه به ستاد تسهیل برای کمک به صنعت استان، مورد توجه شما باشد.
شناسه خبر 94032