شناسه خبر:94700
1404/3/13 15:57:00

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان گفت: با توجه به کاهش حجم ورودی به سدهای استان همدان و برداشت از آن‌ها جهت مصارف مختلف، ذخایرشان رو به کاهش است.

به گزارش سپهرغرب و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای همدان، رضا اخلاص‌مند با بیان اینکه وضعیت منابع آبی استان در شرایط خاص قرار دارد، ابراز کرد: ذخایر سدهای استان همدان نسبت به سال گذشته، با کاهش مواجه شده‌ است.
وی با اشاره به آمار و ارقام موجود، افزود: درحال حاضر مجموع حجم آب ذخیره‌شده در سدهای استان به حدود 70 میلیون متر مکعب معادل 63 درصد رسیده که با توجه به برداشت از سدها جهت تأمین آب شرب و کشاورزی، این حجم رو به کاهش است.
اخلاص‌مند با بیان اینکه کمتر از 76 درصد حجم سد کلان پُر است، گفت: سد کلان در سال گذشته سرریز کرد که بیشتر حجم ذخیره آب موجود در آن، از سال گذشته بوده و در سال آبی جاری ورودی سد بسیار کاهش پیدا کرده بود.
وی میزان ورودی به دریاچه سد کلان ملایر را 30 لیتر در ثانیه اعلام کرد و افزود: بیش از 500 لیتر در ثانیه جهت مصارف شرب و غیره شهرستان ملایر از سد خارج می‌شود.
اخلاص‌مند میزان ذخیره آب موجود در سد سرابی تویسرکان را 65 درصد حجم آن یاد و اذعان کرد: حجم ذخیره آب سد سرابی سال گذشته در چنین روزی، هفت میلیون و 800 هزار متر مکعب معادل 85 درصد سد بوده است.
وی میزان ورودی آب به مخزن سد سرابی تویسرکان را 122 لیتر در ثانیه دانست و افزود: درحال حاضر 425 لیتر در ثانیه جهت مصارف شرب و کشاورزی باغات پایین‌دست از سد خارج می‌شود.
اخلاص‌مند این روند نزولی را عمدتاً ناشی از کاهش بارندگی‌ها دانست و گفت: تداوم خشک‌سالی و افزایش مصرف در بخش‌های مختلف، یکی دیگر از عوامل است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان تصریح کرد: سد اکباتان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین سدهای تأمین‌کننده آب شرب شهر همدان، درحال حاضر 80 درصد ذخیره دارد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که سد سرریز کرد، با کاهش مواجه شده است.
وی تشریح کرد: ورودی آب به سد اکباتان 24 لیتر در ثانیه و خروجی سد جهت مصارف شرب و غیره، بیش از 810 لیتر در ثانیه است.
اخلاص‌مند ادامه داد: همچنین سدهای دیگر استان نیز شرایط مشابه را تجربه می‌کنند و در شرایط فعلی، مشارکت شهروندان در مدیریت مصرف به‌ویژه در بخش خانگی، می‌تواند نقش مؤثری در حفظ منابع موجود ایفا کند.
وی همچنین از کشاورزان خواست تا با تغییر الگوی کشت و استفاده از روش‌های نوین آبیاری، به پایداری منابع آبی کمک کنند.

شناسه خبر 94700