سپهرغرب، گروه خبر: معاون سوادآموزی آموزشوپرورش استان کرمانشاه گفت: مردان کرمانشاهی 9.8 درصد از زنان این استان باسوادتر هستند.
هرمز نوروزیفرد روز گذشته اظهار کرد: میزان باسوادی در رده سنی 10 تا 49 سال در استان 96.67 درصد است، سهم امسال استان برای دورههای سوادآموزی 13 هزار و 64 نفر بوده که تا پایان دیماه به 13 هزار و 93 نفر خواهد رسید.
وی ادامه داد: در مراکز یادگیری محلی افراد در کنار باسواد شدن مهارتهای فردی و شغلی را فرا میگیرند و محصولات تولیدی خود را در نمایشگاههای این مراکز به فروش میرسانند.
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش استان کرمانشاه تصریح کرد: «خواندن با خانواده» طرحی است که برای گسترش کتابخوانی و حل مشکلات هر محله در کلاسهای نهضت سوادآموزی برگزار میشود.
وی اضافه کرد: کتابهای متناسب با موقعیت و نیاز هریک از محلات شهر در اختیار سوادآموزان و خانوادههایشان قرار میگیرد و پس از مطالعه خلاصه آن به مسئولان مرکز ارائه میشود.
نوروزیفرد یادآور شد: سازمان نهضت سوادآموزی کشور سال گذشته در مسابقات بینالمللی سوادآموزی یونسکو در زمینه مهارت پایه رایانه رتبه برتر جهانی را کسب کرد که استان کرمانشاه در زمینه مهارت پایه رایانه و هفت شاخص سوادآموزی جایگاه نخست کشور را دارد.
وی با بیان اینکه توازن و عدالت آموزشی در مناطق مختلف استان در دستور کار این نهاد قرار گرفته است، افزود: طرح «شتاببخشی محلهای منطقهای» و «توانمندسازی زنان روستایی و عشایر در مناطق مرزی»، دو طرحی است که برای توازن میانگین سطح سواد شهری و روستایی در استان اجرا میشود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: براساس آخرین سرشماری که در سال 95 داشتیم، فاصله میانگین سطح سواد زنان و مردان در کشور 6.8 درصد است که این اختلاف سطح باسوادی بین زنان و مردان در استان کرمانشاه 9.8 درصد اعلام شده؛ یعنی نرخ باسوادی بین زنان و مردان در استان کرمانشاه با میانگین کشوری فاصله سه درصدی دارد و مردان کرمانشاهی 9.8 درصد از زنان این استان باسوادتر هستند.
وی ادامه داد: در راستای اجرای عدالت آموزشی و کاستن از فاصله سطح سواد زنان و مردان در استان کرمانشاه، طرح «ارتقای سطح سواد زنان و دختران روستایی و عشایر در مناطق مرزی استان» بهخصوص در اورامانات و غرب استان در شهرستانهای ثلاث باباجانی، جوانرود، قصر شیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب به وزارت آموزشوپرورش ارائه و پذیرفته شده است.
نوروزیفرد گفت: طرح توانمندسازی در زمستان امسال اجرایی میشود و در بهار سال آینده تعداد 500 تا یکهزار و 500 نفر از زنان مناطق مرزی را باسواد خواهیم کرد.
وی در توضیح اجرای طرح شتاببخشی محلهای منطقهای در استان اظهار کرد: بعد از زیر پوشش قرار دادن بیش از 100درصد از حجم ابلاغی در دورههای مختلف سوادآموزی «تحکیم» و «انتقال» تا آخر آذرماه امسال، در راستای توازن و تعادل سطح سواد مناطق استان، طرح شتاببخشی در مناطقی که میانگین سواد در آنجا کم بوده، به اجرا درآمده است.
معاون سوادآموزی آموزشوپرورش استان کرمانشاه افزود: این طرح بهخصوص در شهر کرمانشاه (نواحی سهگانه آموزشوپرورش) و در مناطق سرفیروزآباد، جعفرآباد، کوزران و بیلوار در راستای باسواد کردن و ارتقای سطح میانگین سواد زنان و مردان درحال برگزاری است.
نوروزیفرد گفت: تا به امروز از 500 نفری که قرار است در مناطق یادشده باسواد شوند، تعداد 400 نفر باسواد شدهاند که علاوهبر حجم عادی که در اختیار داشتیم، اِنشاءالله تا آخر دیماه 100 نفر باقیمانده تحت فرآیند آموزش قرار خواهند گرفت.
شناسه خبر 15825