شناسه خبر:17118
1398/11/15 09:01:39

سپهرغرب، گروه خبر: معاون سیاسی، امنیتی استانداری کردستان گفت: ریشه‌کنی بی‌سوادی و ارتقای جایگاه علم و دانش در استان نیازمند تلاش بسجی‌وار همه مسؤولان و دستگاه‌های اجرایی است و باید همه آموزش‌وپرورش را در این راه یاری کنند.

حسین خوش‌اقبال روز گذشته در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی کردستان، اظهار کرد: آموزش‌وپرورش باید در اولویت برنامه‌ریزی مدیران و دستگاه‌ها باشد، چراکه به‌تنهایی نمی‌تواند در ریشه‌کنی بی‌سوادی ایفای نقش کند.

وی با اشاره به اینکه از همه دستگاه‌هایی که توان کمک به ارتقای سواد دارند انتظار می‌رود آموزش‌وپرورش را یاری کنند، افزود: کردستان استانی فرهنگی است و نباید اجازه داد که درصد بی‌سوادی این استان در کشور بالا باشد.

معاون سیاسی، امنیتی استانداری کردستان خاطرنشان کرد: در آستانه 22 بهمن‌ماه قرار داریم و چون نقش فرهنگیان و دانش‌آموزان در پیروزی انقلاب اسلامی برجسته بوده، امید است که امسال هم باحضور مردم کردستان حماسه دیگری در این روز خلق شود.

خوش‌اقبال با اشاره به اینکه دنیا منتظر حضور مردم در 22 بهمن‌ماه و انتخابات پیش رو است، عنوان کرد: باوجود موانعی که دشمنان ایجاد می‌کنند وظیفه همه ما فراهم کردن زمینه حداکثری مشارکت مردم در راهپیمایی و انتخابات است و آموزش‌وپرورش نیز در این راستا نقش مؤثر و کارسازی دارد.

وی ادامه داد: نباید نهضت سوادآموزی و آموزش‌وپرورش را تنها بگذاریم، همه باید در کنار این ارگان و نهضت سوادآموزی باشیم تا در حوزه تعلیم و تربیت در کشور به جایگاه ویژه‌ای دست پیدا کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی استانداری کردستان در پایان اذعان کرد: باید بیشتر از گذشته برای ارتقای جایگاه علم و دانش بکوشیم و بسیجی‌وار تلاش کنیم تا روزی شاهد ریشه‌کنی بی‌سوادی در استان باشیم.

     بسترهای فرهنگی لازم برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در کردستان مهیا است

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کردستان نیز گفت: حجم بی‌سوادی در استان در رده سنی 35 تا 40 سال نسبت به میانگین کشور بالا است و ضرورت دارد که همه مسؤولان و ارگان‌ها در راستای ارتقای سطح سواد کمک حال آموزش‌وپرورش باشند.

رشید قربانی ابراز کرد: دانش‌آموزان کردستان چهار سال است که در زمینه نانو رتبه برتر کشوری را دارد، بنابراین این بستر فرهنگی در استان وجود دارد که برای ریشه‌کنی بی‌سوادی تلاش شود.

وی با اشاره به اینکه باوجود تلاش‌های انجام‌شده هنوز شاهد وجود آمار بی‌سوادی در استان هستیم، افزود: مبادی ورودی بی‌سوادی در استان بسته نشده و همین امر باعث شده تا همچنان شاهد وجود آمار بی‌سوادان در استان باشیم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش کردستان به درصد پوشش تحصیلی مقطع ابتدایی در استان پرداخت و یادآوری کرد: پوشش ابتدایی در استان کردستان 99.98 درصد است و از 158 هزار دانش‌آموز مقطع ابتدایی کمتر از 300 نفر جذب نشده‌اند.

قربانی بیان کرد: دلیل عدم جذب تعداد دانش‌آموزان یاد شده در مقطع ابتدایی وجود بیماری صعب‌العلاج، کودکان کار و ازدواج زود هنگام آن‌ها است.

وی با اشاره به اینکه آموزش‌وپرورش در حوزه سوادآموزی متولی آموزش افراد 10 تا 49 سال است، ادامه داد: از جامعه آماری یادشده 50 هزار بی‌سواد در استان کردستان وجود دارد که برای کاهش این جمعیت طرح‌های شتاب‌بخشی را پیش گرفتیم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش کردستان در پایان اضافه کرد: امیدواریم که شورای پشتیبانی آموزش‌وپرورش بستری فراهم کرده باشد تا به اهداف مورد نظر در حوزه سوادآموزی دست یابیم.

     36.6 درصد زنان روستایی کردستان بی‌سواد هستند

معاون سوادآموزی و پشتیبانی آموزش‌وپرورش کردستان نیز عنوان کرد: آموزش، فنداسیون توسعه کشور است و زندگی را دگرگون می‌کند.

رمضان یوسفی با اشاره به اینکه در حوزه سوادآموزی طی سال 58 اقدامات خوبی شکل گرفت چنانکه امروز شاهد ارتقای سوادآموزی هستیم، افزود: رشد 50 درصدی سواد در کردستان گواهی بر این ادعا است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه بی‌سوادی افراد 40 سال به بالا جزء 10 استان آخر کشور هستیم که این مهم در دولت به‌عنوان اولویت قرارگرفته و برنامه‌های شتاب‌بخشی برای آن در نظر گرفته شده‌است.

معاون سوادآموزی و پشتیبانی آموزش‌وپرورش کردستان به وضعیت سواد در افراد 6 سال به بالا پرداخت و تصریح کرد: بر اساس سرشماری سال 95 در کردستان، یک میلیون و 169 هزار و 549 نفر از افراد 6 سال به بالا باسواد هستند و تعداد بی‌سوادان 265 هزار و 103 نفر است.

یوسفی گفت: 18.48 درصد افراد 6 سال به بالا بر اساس سرشماری سال 95 بی‌سواد بودند که این رقم در سال 90 حدود 21.4 درصد بوده و درنتیجه رشد سواد در سال 95 منجر به کسب رتبه دوم کردستان در توسعه سواد در سطح کشور شده‌است.

وی اظهار کرد: بیشترین درصد بی‌سوادی استان در بین اقشار مختلف متعلق به زنان روستایی با 36.6 درصد بوده و بیشترین درصد باسوادی استان متعلق به مردان شهری با 90.8 درصد است.

معاون سوادآموزی و پشتیبانی آموزش‌وپرورش کردستان با اشاره به جمعیت 10 تا 49 سال استان، یادآوری کرد: 12.1 درصد زنان و 3.67 درصد مردان استان در این گروه سنی بی‌سواد هستند.

یوسفی با بیان اینکه در شهرستان‌هایی برنامه شتاب‌بخشی را اجرا کردیم که میانگین باسوادی آن‌ها کمتر است، افزود: از سال 93 تا 98 درصد پوشش دوره‌های سوادآموزی رشد داشته به‌طوری‌که در سال 93، 48.6 درصد و اکنون نزدیک به 100 درصد افراد زیر پوشش سوادآموزی هستند.

وی به طرح‌های سوادآموزی استان اشاره و بیان کرد: اجرای نماز کلید بهشت، توسعه مراکز یادگیری محلی، برگزاری کلاس‌های آی‌سی‌دی‌ال، اجرای حلقه‌های کتاب‌خوانی و اجرای طرح آموزش اولیای بی‌سواد ازجمله طرح‌ها و برنامه‌های سوادآموزی کردستان در سال جاری به‌شمار می‌رود.

معاون سوادآموزی و پشتیبانی آموزش‌وپرورش کردستان به اجرای طرح‌های پژوهشی در سال 98 در راستای ریشه‌کنی بی‌سوادی اشاره و تصریح کرد: چاپ کتاب با عنوان ما و رونق تولید یکی از این اقدامات پژوهشی بوده که مورد استقبال قرار گرفته‌است.

شناسه خبر 17118