شناسه خبر:17672
1398/12/3 09:29:08
با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری کتابخانه‌های عمومی با جهاد کشاورزی استان همدان؛

پیوند کتاب با کشاورزان جوانه زد

سپهرغرب، گروه خبر: تفاهم‌نامه همکاری بین اداره کل کتابخانه‌های عمومی همدان با سازمان جهاد کشاورزی استان به‌منظور اجرای اقدامات مشترک با هدف ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و ارتقای سطح علمی کشاورزان امضا شد.

به گزارش سپهرغرب به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، پنج‌شنبه گذشته عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و منصور رضوانی‌جلال، رئیس سازمان جهاد کشاروزی استان همدان تفاهم‌نامه همکاری بین دو دستگاه منعقد کردند.

این تفاهم‌نامه با موضوع استفاده از ظرفیت‌های موجود بین دو دستگاه در راستای گسترش میزان اثربخشی فعالیت مروجان کشاورزی و دامپروری در بین آحاد جامعه از طریق کتاب و کتاب‌خوانی و همکاری و مشارکت نظام‌یافته در کلیه زمینه‌های ممکن با رویکرد بهره‌گیری متقابل از ظرفیت‌های موجود بین طرفین جهت ارتقا، اشاعه و ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی با هدف توسعه فرهنگ مطالعه، کتاب‌خوانی، تحقیق و پژوهش در جامعه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین در جهت ارتقای شاخص‌های فرهنگی استان منعقد شد.

     مطالعه به صنعتی شدن کشاورزی کمک می‌کند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه 117 هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی استان وجود دارد، اظهار کرد: 29 درصد ارزش‌افزوده اقتصاد استان در بخش کشاورزی تولید می‌شود.

منصور رضوانی‌جلال با اشاره به اینکه کشاورزی همدان در حال گذار از شیوه سنتی به صنعتی است، افزود: به‌عنوان نمونه کشت گلخانه‌ای در استان یک نوع کشاورزی صنعتی بوده که رشد خوبی نیز داشته و از برنامه‌ریزی انجام‌شده، نیز پیشی گرفته‌است.

وی با بیان اینکه فرزندان تحصیل‌کرده کشاورزان به دنبال سوق دادن کشاورزی از حالت سنتی به صنعتی هستند، تصریح کرد: نهایت همکاری و همیاری از سوی جهاد کشاورزی استان با کتابخانه‌های عمومی برای ارتقای سطح زندگی کشاورزان انجام خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه توانایی در دانایی نهفته و کتاب یکی از عوامل مهم در کسب دانایی است، ادامه داد: امروز فضای مجازی مصداق تنقلاتی است که اجازه مصرف مواد غذایی مناسب و مقوی را به افراد نمی‌دهد، باید تلاش کنیم محصول سالم را به دست بهره‌برداران برسانیم.

رضوانی‌جلال با تأکید بر اینکه در روستاها جوانان خلاق و مبتکری وجود دارند، خاطرنشان کرد: هر یک از محصولات کشاورزی اقیانوسی هستند که با مطالعه می‌توان میزان تولید هر یک را به اندازه قابل توجهی افزایش داد و تحقق این اتفاق به مطالعه و تحقیق وابسته است.

وی با تأکید بر اینکه اگر دانایی را افزایش ندهیم از صحنه رقابت حذف خواهیم شد، یادآوری کرد: امروز با توجه به بهبود شرایط، شاهد مهاجرت معکوس به روستاها هستیم و بسیاری از افراد به‌منظور تولید محصولات کشاورزی به زادگاه خود مراجعه می‌کنند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات ما به دلیل عدم دانایی است، گفت: به همین منظور با توجه به این تفاهم‌نامه به دنبال گسترش فرهنگ مطالعه و قدردانی از کشاورزانی هستیم که با کتاب مأنوس هستند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز در این آیین، اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی فضای مناسب برای اشتراک تجربیات در زمینه‌های گوناگون هستند.

عاطفه زارعی با بیان اینکه کتابخانه‌ها تنها مراکز فرهنگی در روستاها هستند، افزود: بیشتر مراجعه‌کنندگان به کتابخانه‌های عمومی روستایی قشر کودک، نوجوان و بانوان هستند که البته در برخی از مناطق آقایان نیز استقبال خوبی از کتابخانه می‌کنند.

وی تأکید کرد: به دنبال بهره‌برداری حداکثری از امکانات موجود و منابع در کتابخانه‌ها برای توسعه فرهنگی مطالعه و کاربردی کردن نقش کتابخانه‌ها در زندگی مردم به‌ویژه در روستاها هستیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه کتابخانه‌ها محلی برای اجتماع مردم هستند، تصریح کرد: بر اساس تعریف چهارم یونسکو، امروز سوادی مهم است که منجر به عمل شود.

زارعی با اشاره به اینکه اطلاعات سلامت نیز بسیار حائز اهمیت است، ادامه داد: اقدامی که ما با کمک سازمان جهاد کشاورزی می‌توانیم انجام دهیم ارائه اطلاعات لازم به کشاورزان از سلامت محصولات کشاورزی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه هر منطقه سیر مطالعاتی متفاوتی دارد، خاطرنشان کرد: به دنبال تأمین نیازهای اطلاعاتی با توجه به بافت هر جامعه‌ای هستیم.

وی با اشاره به اینکه 44 کتابخانه روستایی در سطح استان داریم که در حال گسترش است، یادآوری کرد: علاوه‌ بر آن، پیشخوان‌های کتاب‌ها نیز به‌منظور دسترسی بهتر مردم به منابع اطلاعاتی در روستاهای فاقد کتابخانه در حال راه‌اندازی است.

     کتاب در دسترس کشاورزان قرار می‌گیرد

مدیر هماهنگی و ترویج مشارکت‌های مردمی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان اینکه امروز دنیا با توجه به پیشرفتی که کرده‌است نیاز مبرم به منابع اطلاعاتی دارد، افزود: با توجه به سپردن کشاورزی استان به دست جوانان، لزوم توجه به فناوری بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

جواد رشیدی با اشاره به اینکه آشنایی با فناوری از مسیر مطالعه و کارگاه‌های حضوری و آموزشی محقق می‌شود، اظهار کرد: برای تحقق این اتفاق لازم است که کتاب در دسترس عموم مردم به‌ویژه کشاورزان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اگر بتوانیم کتاب را به محل زندگی کشاورزان برسانیم، گام اساسی در ارتقای سطح زندگی آنان برداشته‌ایم، گفت: با امضای این تفاهم‌نامه به دنبال ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش ساعات مطالعه کشاورزان هستیم.

مدیر هماهنگی و ترویج مشارکت‌های مردمی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه در تالار ترویج جهاد کشاورزی مقالات و کتاب‌های مربوط به این حوزه به‌صورت رایگان قابل دریافت از اینترنت است، خاطرنشان کرد: حقوق معنوی این آثار به مالکان قانونی پرداخت و دریافت رایگان آن بدون اشکال بوده و محتوای آن‌ها ازنظر علمی تأیید شده‌است.

رشیدی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید سیب‌زمینی به استان همدان تعلق دارد، ابراز کرد: در حال حاضر میانگین تولید این محصول در استان همدان 42.5 تن در هر هکتار است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بسیاری در حوزه صرفه‌جویی آب و حفظ خاک صورت گرفته‌است، افزود: فردی که علم نداشته باشد بی‌دلیل شجاعت پیدا می‌کند و بالاخره این شجاعت کاذب دردسرهای خود را به همراه خواهد داشت.

حسن عرفانی‌مقدم، معاون امور کتابخانه‌ها و همکاری‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز بیان کرد: همدان ازنظر تعداد کتابخانه‌های عمومی روستایی دومین استان کشور است.

وی با اشاره به اینکه روستاهای استان همدان از ظرفیت بالای فرهنگی به‌ویژه در حوزه کتاب برخوردار هستند، عنوان کرد: در ششمین جشنواره مناطق روستایی و عشایری دوستدار کتاب در سطح کشور، استان همدان 6 روستا در جمع 60 روستای برتر، سه روستا در جمع 20 روستای برتر و یک روستا در جمع 10 روستای برتر کشور داشت.

معاون امور کتابخانه‌ها و همکاری‌های اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان ادامه داد: این ظرفیت در روستاها وجود دارد و می‌توانیم برنامه‌های مختلفی ازجمله نشست‌های کتابخوان را ویژه کشاورزان در راستای تفاهم‌نامه بین دو دستگاه برگزار کنیم.

عرفانی تأکید کرد: همچنین کتابداران ما با دیدن آموزش‌های لازم توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی می‌توانند به کشاورزان کمک بسیاری کنند.

وی یادآوری کرد: درخواست‌های بسیاری مبنی بر اعلام نیاز کتاب‌های حوزه ترویج در کتابخانه‌های روستایی از سوی اعضا به کتابخانه‌ها ارائه می‌شود که این تفاهم‌نامه می‌تواند در این حوزه نیز مثمر ثمر واقع شود.

شناسه خبر 17672