شناسه خبر:25354
1399/4/30 00:16:33

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال، از 50 هزار هکتار باغات استان 400 هزار تن انواع محصولات باغی برداشت شود.محمدفرید سپری اظهار کرد: پیش‌بینی برداشت محصول ما برای امسال، از سطح 50 هزار هکتار باغات استان 400 هزار تن انواع محصولات باغی، اعم از دانه‌دارها، هسته‌دارها، انگور، انار و غیره است.

وی افزود: بیشترین سطح زیرکشت ما در محصولات باغی، تاکستان‌های انگور است که تقریباً یک‌سوم محصولات باغی را به‌خود اختصاص داده است.

رئیس جهادکشاورزی کردستان در ادامه به رتبه هشتم استان در تولید گردو در کشور خبر داد و گفت: بیش از هفت‌هزار و 500 هکتار از مزارع باغی ما، به درختان گردو اختصاص داده شده است.

وی افزود: در استان 590 هکتار باغات انار و 150 هکتار باغات انجیر داریم که اولویت توسعه این محصولات در دو شهرستان کامیاران و سروآباد به‌دلیل شرایط خاص دمایی و آب‌وهوایی است.

سپری به محصول عمده و شاخص استان اشاره و بیان کرد: توت‌فرنگی از شاخص‌ترین محصولات تولید استان است که پیش‌بینی تولید 51 هزار تن را در سه‌هزار و400 هکتار باغات توت‌فرنگی داریم.

وی افزود: در کشور رتبه نخست تولید توت‌فرنگی را داریم که نتیجه فعالیت 13 هزار خانوار و 17 هزار بهره‌بردار در زمینه تولید توت‌فرنگی است.

رئیس جهادکشاورزی کردستان با بیان اینکه به‌طور متوسط سالانه، چیزی قریب به یک‌هزار و 500 هکتار زمین به سطح باغات استان افزوده می‌شود، ادامه داد: در سال 98 یک‌هزار و 534 هکتار توسعه باغات استان را داشته‌ایم که از این رقم 723 هکتار باغات آبی و 811 هکتار باغات دیم در سطح استان بوده است.

سپری در ادامه سخنان خود افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر؛ تنها 88 واحد گلخانه‌ای در 22.5 هکتار در استان فعال هستند. یکی از سیاست‌های کلان ما توسعه گلخانه‌ها، برای بهره‌وری بالا و افزایش تولید محصولات گلخانه‌ای و چهارفصل است که نسبت به تولید محصول در فضای باز، افزایش عملکرد ده‌برابری را شامل می‌شود.

رئیس جهادکشاورزی کردستان گفت: یکی دیگر از دلایل توجه ما به تولید محصولات گلخانه‌ای و افزایش واحدهای تولید گلخانه ایجاد اشتغال است، زیرا تولید محصولات گلخانه‌ای برای هر یک هکتار، می‌تواند 12 نفر اشتغال‌زایی به همراه داشته باشد.

وی افزود: یکی دیگر از سیاست‌های ما که به‌نحوی به شرایط اقلیمی استان نیز بستگی دارد توسعه و تولید گیاهان دارویی است که در حال حاضر گیاهانی نظیر زعفران، سیر موسیر، سماق و غیره در استان تولید می‌شوند.

سپری با اشاره به اینکه یکی از دستورات کاری ما سرشاخه‌کاری درختان گردو در باغاتی است که پایه بذری دارند، برای افزایش عملکرد و بهره‌وری است، ادامه داد: سالانه سرشاخه‌کاری باغات گردو در 150 تا 200 هکتار از باغات گردوی استان انجام می‌شود.

رئیس با بیان اینکه رقم گردوی چند‌لر که در برابر سرماهای بهاره مقاوم است را وارد استان کرده‌ایم، افزود: برای نخستین‌بار امسال سرشاخه‌کاری باغات انگور را به‌صورت پایلوت در یک هکتار از مزارع انگور استان انجام دادیم.

سپری در پایان سخنان خود اظهار کرد: دو رقم انگور؛ رشه مریوان و خوشناو بانه، غالب باغات دیم انگور استان را تشکیل می‌دهند.


منبع: خبرگزاری فارس

شناسه خبر 25354